G4Media.ro

Reacţia lui Dragnea la plângerea penală contra Vioricăi Dăncilă: „O prostie”

Reacţia lui Dragnea la plângerea penală contra Vioricăi Dăncilă: „O prostie”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a calificat drept „o prostie” plângerea penală depusă de PNL împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzată de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei. Dragnea a fost întrebat despre acest demers la Buzău, la manifestările de Ziua Eroilor, şi a spus, potrivit News.ro: „Ce pot să comentez la prostia asta? Totuşi, e Ziua Eroilor, nu mă puneţi să vorbesc despre oameni care nu au nicio legătură cu eroii, sincer”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus astăzi, la Parchetul General, o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, au declarat pentru G4Media.ro surse din PNL. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, liberalii cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „În Legea Fundamentală aprobată în 2003 la ”răspunderea membrilor guvernului”, articolul 109 precizează că ”numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.”

    Nu prea vad ce efect ar putea avea plangerea penala a PNL in acest caz, din moment ce Constitutia spune clar ca ….””numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor”
    Pe de alta parte,conform articolului de mai sus, Presedintele poate cere el insusi urmarirea penala a doamnei Dancila si, imediat dupa ce face cererea, o poate suspenda.
    Cam anapoda articol de lege.

  2. Cam anapoda si voalata dumitale inclinatie spre stanga echiserului politic romanesc, in sensul ca, desi afisezi un nume pur romanesc , te alaturi de corul celor care canta fals.

    • Hai sa-ti cant eu cu o octava mai sus pe tema asta !

      Este evident ca actiunea lui Orban este o actiune pur politica. Daca ar fi fost altceva ar fi adresa t plangerea sa Camerei Deputatilor sau Presedintiei cerandu-le acestor institutii sa se sesizeze iar pe de alta parte ar fi actionat in Parlament solicitand crearea de comisii de ancheta, formuland interpelari, chemand ministrii in Parlament, formuland motiuni simple ori chiar motiune de cenzura, facand proteste stradale, eventual, participand la emisiuni televizate, etc !

      Daca ai sa citesti cum isi motiveaza el actiunea de a formula plangere penala impotriva celor doi (o gasesti intr-un articol publicat pe HN) o sa constati ca chiar el se indoieste profund de faptul ca Dancila si Dragnea ar fi savarsit fapte penale !

      PS. Sper ca stii sa citesti partituri si nu mi-am pierdut timpul de pomana cu tine !

  3. Cinstit era: „Ce pot sa comentez la prostia asta? Important este ca lucram la iesirea din UE, conform programului de guvernare”.

  4. E greu cu notiunile astea judiciare! Multi citesc, putini pricep! Cica-i plina tara de analfabeti functional.
    Sa revenim: Pana la dreptul cuiva de a cere urmarirea penala a altcuiva mai exista niste trepte:
    – daca Parchetul nu se autosesizeaza, trebuie sa-l sesizeze cineva print-o plangere;
    – plangerea este analizata de Parchet:
    a) daca nu este intemeiata, ii da NUP si s-a incheiat aici;
    b) daca e intemeiata, face un raport in care spune ca este intemeiata si cere practic aprobarea celor in drept de la art 109 pentru inceperea urmaririi penale si se incepe sau nu.