G4Media.ro

Reacția Parchetului General după decizia privind protocoalele cu SRI: Deciziile Curții Constituționale…

Augustin Lazar

Reacția Parchetului General după decizia privind protocoalele cu SRI: Deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor

Parchetul General arată într-un comunicat de presă că ”a luat cunoștință despre decizia Curții Constituționale referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională” pe tema protocoalelor încheiate cu SRI în 2009 și 2016 și spune că ”deciziile CCR sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”.

Parchetul mai spune că ”după motivarea deciziei, urmează a fi identificate și analizate soluțiile optime în vederea dispunerii măsurilor legale corespunzătoare”, potrivit comunicatului citat.

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, cu majoritate de voturi, existența unui conflict între Parlament și Parchetul General din cauza protocoalelor secrete încheiate cu SRI.

Decizia CCR nu va avea efecte asupra sentințelor definitive, dar ar putea afecta dosarele aflate în curs (anchetă sau judecată). În ceea ce privește sentințele definitive, ele sunt sub semnul întrebării din alt motiv. Curtea a stabilit într-o altă decizie, dată în 2018, că au fost ilegal constituite completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, iar ministrul Justiției a anunțat că pregătește o ordonanță de urgență cu noi motive de revizuire a sentințelor definitive. Prin urmare, și acestea vor putea fi puse în discuție.

Decizia de azi a fost luată cu șase voturi ”pentru” și trei voturi ”împotrivă”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. V-am zis ca e prost?

    • CCR? Da, sunt cei mai prosti, au dat foc tarii.

    • Cui ai spus mai sluga de hoti ca e prost?!?La tine in ograda,psdista adica in clubul infractorilor cu decizii definitive si in curs de pronuntare,asta da, dar putin ne pasa noua de parerea hotilor!

  2. Ce creatura oribila trebuie sa fii, ca sa sustii ca e o problema sa prinzi un infractor folosind aparatura SRI. Ori ai facut infractiuni, ori ai o ruda apropiata care a facut infractiuni (sot, sotie, tata, fiu…), ori esti prost (spalat pe creier pana la netezire de catre Latrina 3 sau Ghita Tv).
    Serviciul roman de informatii cu ce ar trebui oare sa se ocupe , sa caute teroristi inexistenti ? poate ar trebui desfiintat, sa nu mai cheltuie bani inutil, acum ca stau degeaba.

  3. Securistul cel mai notoriu este coldea, prietenul lui dragnev si voiculescu ,puscariasul cu latrinele deschise non stop pentru asistati ca tine!

  4. Asa cum am mai spus, incerc pe cat posibil sa nu raspund unor comentarii, insa uneori acele comentarii pun in discutie anumite lucruri principiale…

    Spre exemplu, o chestiune de principiu este urmatoarea: de ce o persoana simte nevoia sa isi atribuie calificativul „asistat”? Este asta un calificativ care sa te faca sa te simti mandru, implinit, fericit? Este un calificativ care iti atesta nivelul, rangul social? Ma opresc cu intrebarile aici, pe restul le-ar putea pune altii…

    Insa se impune a fi facut un comentariu:
    Constitutia din 1952 prevedea in art. 15 urmatorul „principiu constitutional”: „In Republica Populara Romana munca este o datorie si o chestiune de onoare pentru fiecare cetatean capabil de munca, dupa principiul „cine nu munceste, nu mananca”.
    In cadrul „luptei de clasa”, calificativul atribuit celor care aveau un anumit statut social era acela de „parazit”, aici incluzandu-se persoanele care nu aveau loc de munca, vagabonzii, cei care traiau din ajutoarele statului, puscariasii etc.

    Asadar, ma intreb daca persoana care posteaza sub pseudonimul „Asistat” a considerat ca simpla tranzitie de la comunism/socialism la capitalism este suficienta si necesara pentru a justifica inlocuirea calificativului „parazit” cu „asistat”…
    In orice caz, faptul ca simte o deosebita efervescenta sa se prezinte drept „Asistat” ma poate duce cu gandul la faptul ca, pentru dumnealui, munca nu este o „datorie de onoare”, iar de aici si timpul urias de care dispune pentru a posta aici…