G4Media.ro

Reacția PNL după decizia CCR: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie…

Facebook

Reacția PNL după decizia CCR: Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final. Premierul este obligat să vină de urgență în Parlament pentru validare

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, după decizia Curții Constituționale că premierul Viorica Dăncilă este obligata să vină în fața Parlamentului pentru a cere un nou vot de încredere.

Postarea integrală pe Facebook a Ralucăi Turcan: 

Joaca Vioricăi Dăncilă de-a guvernarea se apropie de final. Premierul este obligat să vină de urgență în Parlament pentru validare!

CCR a dat astăzi scris, negru pe alb, ceea ce opoziția a solicitat, încă din ziua când PSD a rămas singur la guvernare. În momentul în care și-a schimbat configurația politică, Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie supus votului de validare în Parlament. Este singura cale posibilă, alta nu există.

Dăncilă a prelungit voit această criză, prin tot felul de tertipuri, doar pentru a mai sta, măcar un pic, la putere. În realitate, este vorba de un Executiv fără susținere în Parlament, un Guvern fără legitimitate care trebuie să plece cât mai curând posibil!

PNL, împreună cu celelalte partide de opoziție, și-a asumat drept obiectiv politic principal debarcarea acestui guvern nociv pentru țară. Din acest motiv, în zilele următoare, vom finaliza demersurile pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, parțial, conflictul dintre premier și președinte, obligându-l pe Klaus Iohannis să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la dezbateri.

Decizia a fost luată cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” (Simina Tănăsescu și Livia Stanciu).

Pe de altă parte, judecătorii au decis, în unanimitate, că Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE, au mai precizat sursele citate.

Citește integral: Curtea Constituțională a admis parțial conflictul dintre premier și președinte: Iohannis, obligat să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri. Dăncilă, obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Foarte corect . Nu mergi in parlament ,nu existi si incalci constitutia ?

  2. Eu sper ca joaca tuturor sa se apropie de final si sa terminam cu prosteala politica!

  3. Vasilica Uzurpatoarea manifesta delir politic si nerusinare. Vasilica haina ca cateaua trage: de timp, de sfori, de transfugi. Vasilica cu patima doar in coc simte scabia lui Damocles in jurul gatului, pe la incheieturi, intre fese. Nu vrea Pegra sa inceteteze jocul de pusti practicat de o baba. Singura rusine adevarata a matusii Vasiica este nu are nici o rusine.

  4. Nu poti motiva incalcarea Conastitutiei prin tergiversare prin elemente anterioare :interimari etc disolutiei coaltiei l guvernare . Mergi in parament si apoi mai vedem si nu invers : daca mai vedem merg in parlament.:)

  5. Pina la alegeri mai este un picut si prosteala se termina ,dar nu stiu daca si prosteala noastra din dibla se termina .

  6. Este evidenta nevoia de schimbare . Intreaga modalitate de a face politica trebuie regindita . Trebuie revazute, ca mod de functionare, cam toate institutiile statului, incepind cu Presedentia ,Guvernul si terminind daca vreti cu CCR-ul si toate celalalte, ce in mod normal ar trebui sa contribuie la o mai buna functionare a STATULUI ROMAN. Trebuie regaindita si forma politica prin care se asigura accesul partidelor in alegeri ,in parlament si mai departe tot parcursul ce determina actiunile acestuia . Actuala
    constitutie nu face altceva decit sa antagonizeze fortele politice si nu numai si impiedica ,prin acest antagonism, o functionare eficienta ,transformind competitorii politici in dusmani . Schimbarea nu inseamna numai a schimba persoane ,ea devine inutila , daca se face in acelasi cadru legal de functionare . Degeaba pui alti oameni , daca nu le oferi instrumente noi constitutionale si democratice . Incet, incet cei ce se vor misca, politic vorbind , in acelasi peisaj constitutional ,nu vor avea de ales si se vor transforma in ceea ce au combatut cu putere, ca dorinta initiala ,vor deveni la fel ca cei pe care i-au contestat o mare parte din timp .Singura solutie de moment ,dar care nu garanteaza nici ea o schimbare adevarata ,este oferirea puterii ,celor ce acum ,cel putin declarativ spun acelasi lucru si ma referer la
    presedintele K.J. si la o posibila alianta post electorala (dupa alegerile la prezidentiale ) a PNL si USR-PLUS . Cred ca pe moment alta solutie nu exista si este evidenta necesitatea , de a da presedintelui un guvern cu care poate lucra la modul efectiv . Orisicare alta combinatie, nu cred ca poate capacita un numar mai mare de sustinatori si daca totul se partajeaza procentual ca pina acum , esecul tarii pare evident . Este necesar un guvern , ce are ca sustinere cel putin 60 % din sufragiile electorale . Sa facem asta si daca nici dupa un astfel de contract nou, cu tara , nu se schimba nimic ,atunci nu mai ramane decit singura solutie a desemnarii unei dinastii exterioare ,asa cum a fost cea de Hohenzollern (pare o utopie totusi )

  7. Dna Turcan, care nu știu dacă e jurist, ca și dl Preș, care sigur nu este jurist, ambii greșesc și dezinformează când spun ca CCR s a pronuntat ca Premierul este obligat sa meargă sa ceara votul Parlamentului in urma demisiei miniștrilor ALDE.
    Dacă cititi sesizarea privind conflicul juridic de natura constituțională veti vedea ca CCR a fost investita cu privire la trei conduite ale Preș, și anume 1. asupra faptului ca Preș nu a dat curs cererii de revocare a ministrului justiției in funcție (pt ca revocarea era implicita din moment ce pt același portofoliu a fost propusă alta persoana); 2. asupra faptului ca Preș a refuzat propunerile de miniștri interimari in data de 27.09., in locul celor demisionari ai ALDE; și 3. asupra faptului ca Preș nu a motivat încă refuzul miniștrilor plini propuși la justiție, vicepremier, învățământ și interne in 26.09, deși aceeași CCR spune (constatand ca nu a existat conflict sub acest aspect) ca Pres a acționat constituțional refuzând propunerile de miniștri plini in 26,09, deci nu cele recente, p posturile lăsate libere de ALDE, cu privire la care CCR nu a fost sesizată. Așadar, nefiind sesizată cu privire la respingerea propunerilor de miniștri plini p posturile eliberate de ALDE, CCR nu se putea pronunța in sensul ca Premierul este obligat sa obțină votul parlamentului pt noua compoziție politica a Guvernului, pt ca CCR NU SE SESIZEAZĂ DIN OFICIU. Un asemenea conflict s ar naște, din vina Prenierului, numai dacă după expirarea celor 45 de zile de interimat pt functiile eliberare de ALDE, premierul nu merge in parlament cu noua structura guv. Cam asta e realitatea, nu ce spune Dna Turcan 🙂

    • Ca sa-i lase timp lui Iohanis sa traga gloantele pe rand. Totul se face cu timing si dupa principiul politicii dambovitene „Sa asteptam sa vedem ce se mai inatmpla”.