G4Media.ro

Reacție a unison a mediului de afaceri pentru guvern: reduceți cheltuielile statului,…

Sursa foto: Pexels

Reacție a unison a mediului de afaceri pentru guvern: reduceți cheltuielile statului, plafonați contribuțiile din salarii, refaceți pragul pentru microîntreprinderi

Cele mai mari organizații de afaceri și camere de comerț bilaterale transmit guvernului un mesaj comun în care cer plafonarea contribuțiilor reținute din salarii – o măsură ce ar duce la creșterea veniturilor angajaților, dar și reducerea cheltuielilor statului.

Mesajul mediului de afaceri vine după săptămâni de dezbateri publice între PSD și PNL pe tema fiscalității.

Principalele recomandări ale mediului de afaceri:

• Menținerea unei cote unice de impozitare – un sistem de impozitare simplu și esențial pentru creșterea economică, care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România și care, totodată, reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României.
• Reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, precum și reducerea cheltuielilor statului. Un instrument fundamental pentru îndeplinirea acestui scop rămâne digitalizarea ANAF.
• Creșterea colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale, prin sancțiuni mai aspre și controale în zonele unde sunt identificate probleme.
• Reevaluarea cadrului în care sunt utilizate microîntreprinderile și PFA-urile în România. Acestea sunt forme de organizare benefice și binevenite atât timp cât au un scop bine-definit prin lege și sunt folosite cu bună-credință, de o manieră real antreprenorială, nu pentru a masca forme de angajare.
• Reașezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca, să scoată la suprafață munca la negru și la gri, să reducă exodul de angajați și să readucă românii din străinătate acasă. Acest deziderat poate fi atins prin plafonarea contribuțiilor sociale de sănătate și pensii la un număr rezonabil de salarii medii pe economie.
• Identificarea sectoarelor cheie pe care guvernul vrea să le stimuleze, ținând cont de interesul României și perspectiva pe termen mediu și lung. Stimularea exportului de bunuri și servicii cu valoare mare adăugată poate ajuta la reducerea deficitului comercial.

Semnatarii mesajului: Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comerț Olandeză Română (NRCC), Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Bilaterala Eleno-Română (HRCC), Camera de Comerț pentru Belgia, Luxemburg, România şi Moldova (BEROCC) recomandă câteva direcții pentru măsuri fiscale:

”Introducerea unor noi taxe, precum cea de solidaritate, raportată la cifra de afaceri ar încetini și mai tare redresarea economiei și ar descuraja activitatea unui segment important de contribuitori la bugetul de stat, amplificând efectul inflației aflată deja la cote semnificative”, arată comunicatul citat. (Foto: Moneda euro / Pexels.com)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Microintreprinderile trebuie „ucise” pentru că sunt cu acționariat românesc. Și trebuie să rămână marile firme deoarece au acționariat străin. Să nu cumva să le facă cineva concurență.

  2. Am și eu o recomandare pentru mediul de afaceri: mai scădeți prețurile că puteți merge și cu un BMW nu neapărat cu Maybach.

    • Exact. Deschide tu o afacere si ofera preturi mai mici daca inca poti face profit. Fara profit dai faliment si iti vinzi afacerea unuia care o poate face profitabila, dar din 4 angajati tine doar 2 sau afacerea dispare.

    • @Ionut Subscriu
      @Octav si libertarian
      De ce sunteti magari?
      La o rugaminte de marire de salariu cu 150-250 lei net anual patronul refuza invocand aceasi placa veche „competitivitate, eficienta, taxe mari stat bla bla bla”.
      Partea dureroasa pentru noi angajatii la privat este ca suntem refuzati de patroni din masini de zeci de mii de euro si insultati cu mizerii gen „Fa- te patron si vinde cu cat vrei bai lepra comunista .”
      Si atunci te miri de ce schimbam firmele anual si nu suntem fideli patronului, imi pare rau baieti dar unitate si eficienta pe bani putini nu merge, mai lasati si de la voi.
      In rest da, felicitari voua ca ati avut curaj sa deschideti o afacere si ca platiti taxe in tara asta.

  3. De 30 de ani, peeseedee si acum si pnl fac prapad in buget. Cat va rezista asa? Ciolomacu+Ciuca “eroul” patronati de Robo duc Romania la faliment. Au facut angajari la stat fara numar, au marit unele salarii, tot de la stat, au lasat inflatia sa creasca exponential. Inteleg ca sunt conditii internationale deosebite dar inflatia imensa este marca inregistrata a peeseedee. Nici macar nu au mimat cea mai mica dorinta de a face reforma pentru a reduce cheltuielile imense facute plus parandaratul de care nu mai stie nimeni dar cred ca este la fel de imens. Nu sunt fan Drula, dar macar a mai miscat ceva la infrastructura. In rest gargara Ciolomaca si pomeni fara numar. Romania va face implozie si toti pomanagii vor ramane cu buza umflata.
    PS Am citit de o piti care are salariul de 11.000 euro (net) la stat. Ce vret mai mult “sarakilot” prosti care votati mereu ciuma rosie?!

  4. E O ORGIE NEMAIVAZUTA DE CHELTUIELI CU SALARIILE, SPORURILE, SINECURILE, PRIVILEGIILE.
    MIII DE LACUSTE DE PARTID SUNT ANGAJATE LUNAR

  5. ,, Creșterea colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale, prin sancțiuni mai aspre și controale în zonele unde sunt identificate probleme.”-50 de MILIARDE de EURO evaziunea anuală asta e adevărata problemă, se rezolvă toate dacă o înjumătățim!

  6. Articolul reprezintă un program ecelent de guvernare, dar nu pt această coaliție.