G4Media.ro

Recomandările Ministerului Sănătății pentru utilizarea rațională a echipamentelor de protecție a cadrelor…

Sursa: Ziarul Incomod

Recomandările Ministerului Sănătății pentru utilizarea rațională a echipamentelor de protecție a cadrelor medicale: cine și când trebuie să poarte combinezon, mască sau mănuși și în ce locuri din spitale e suficient echipamentul obișnuit

Ministerul Sănătății face o serie de recomandări, într-un ordin publicat marți în Monitorul Oficial, astfel încât echipamentele de protecție (PPE) să fie utilizate „în mod rațional și corect” de către personalul medical, menționând deficitul global de echipamente. „Utilizarea exagerată a PPE va avea un impact suplimentar asupra dificultăților de aprovizionare”, se arată în ordinul ministrului Sănătății.

Prin urmare, conform ghidului publicat în Monitorul Oficial, în zona administrativă nu este necesar niciun fel de echipament, la triaj – echipament obișnuit de spital și doar dacă sunt pacienți cu simptome respiratorii și mască simplă, cu menținerea distanței de cel puțin un metru față de pacient.

Pentru orice activități de pe coridoare, săli de tratament și alte spații care nu presupun contact direct cu pacienți cu COVID-19 se recomandă echipament obișnuit de spital.

În salonul de spital, personalul medical care intră în contact direct cu pacienții cu COVID-19 trebuie să poarte mască simplă, halat de unică folosință, mănuși și ochelari sau vizieră. Atunci când se efectuează proceduri de aerosoli se vor folosi mască N95 sau FFP2 și în plus combinezon.

Doar în blocul operator și la Terapie Intensivă este recomandat echipamentul care asigură cel mai înalt grad de protecție, compus din: mască chirurgicală sau chiar N95/FFP2 (când se efectuează proceduri de aerosoli este indicată masca FFP3 sau aparat mască cu purificator de aer), halat impermeabil de unică folosință sau halat de unică folosință peste care se pune șorț impermeabil de unică folosință, două perechi de mănuși de unică utilizare, bonetă, botoși, ochelari sau ecran de protecție facială.

Ordinul cuprinde și recomandări privind îmbrăcarea și dezbrăcarea echipamentului, pentru a evita infectarea, sau indicații practice, cum ar fi ca mănușile să fie destul de lungi astfel încât să ajungă până peste mânecile halatului.

Sursa foto: Ziarul Incomod

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. foarte bine.

  2. Acum ii invata pe medici sa foloseasca echipamentul?

    Tara asta e praf.

  3. Intrebare: masca simpla – achizitionata din farmacie nu confectionata din material textil – poate fi spalata cu apa cu clor (9:1) si refolosita?