G4Media.ro

Reconstrucția Germaniei după inundații va costa peste 6 miliarde de euro, a…

Sursa foto: Twitter/ @dumicf

Reconstrucția Germaniei după inundații va costa peste 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul de resort german, Olaf Scholz

Ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a declarat marţi că persoanele care trăiesc în zonele afectate de inundaţiile de luna trecută pot conta pe acordarea rapidă şi fără birocraţie a unor ajutoare de urgenţă în valoare de peste 400 de milioane de euro, adăugând că efortul total de reconstrucţie va costa mai mult de şase miliarde de euro, transmite Reuters.

„Am cheltuit aproape 400 de milioane de euro sub formă de ajutoare de urgenţă după ultimele inundaţii dezastruoase. Ştim deja că va trebui să cheltuim mult mai mult de data aceasta şi suntem gata să facem acest lucru”, a spus Olaf Scholz, cu prilejul unei vizite în oraşul Schleiden-Gemuend, din vestul Germaniei, care a fost lovit puternic de inundaţiile de luna trecută.

Olaf Scholz a adăugat că Guvernul federal şi guvernele landurilor afectate de inundaţii au convenit să împartă povara fiscală a lucrărilor de reconstrucţie.

„După ultimele inundaţii majore, am cheltuit şase miliarde de euro pentru reconstrucţie până la această dată, guvernul federal şi guvernele landurilor împreună. După distrugerile pe care le văd acum aici, şi pe care le vedeţi cu toţii, putem spune cu siguranţă că vom avea nevoie de o sumă mult mai mare pentru reconstrucţie”, a spus Scholz.

La mijlocul lunii iulie, inundaţii grave au devastat mari părţi din vestul Germaniei, precum şi din ţările vecine Belgia şi Olanda. Landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat au fost cele mai afectate, dar şi Bavaria şi Saxonia au avut de suferit. Valoarea pagubelor provocate infrastructurilor avariate de inundaţiile care au lovit vestul Germaniei au fost evaluate la aproximativ două miliarde de euro.

O sută optzeci de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat vestul Germaniei în zilele de 14 şi 15 iulie. Victimelor din Germania li se adaugă cele 36 din Belgia, astfel încât totalul celor decedaţi în acest episod meteo neobişnuit în Europa se ridică la 216. Luxemburg, Ţările de Jos, apoi Austria câteva zile mai târziu au fost la rândul lor afectate de inundaţii, însă în aceste state nu au fost înregistrate victime, relatează Agerpres.

Sursa foto: Twitter/ @dumicf

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. O să fie sunat molăul de la Cotroceni de către Merkel să trimită forță de muncă ieftină pe post de slugi iar molăul se conformează.

    • A trimis-o pe doamna maicata la munca, dar daia mai pacatoasa 😉

    • @ perus
      hahah ce amuzant esti chiuretaj

      doar ca lumea n-a uitat cum anul trecut in 2020 au fost lasati romanii sa zboare la sparanghel si Germania a deblocat imediat exportul de masti si costume pentru Romania, o mizerie cat planeta din partea guvernului si a germaniei care ne-a aratat unde ne vor ei defapt, sclaveti

      nu nu nu, au grija ai nostrii sa ii recruteze pe saracii din camp in clanuri mafiote, mai sparg o casa, mai mangaie un cap de sasalau, mai fura din depozite, mai livreaza substante la sasalaii infometati de chimice alea alea :)) usor usor ii aducem la respect impreuna cu fratii turci, asa au facut si cu turcii ca nu le dadeau sasalaii salar pe cateva luni si au inceput sa vada „oportunitati”

  2. deci nici amaratii astia de nemti nu au asigurarea aia obligatorie care cica te scoate din necaz? ‘ai de neamu lor…

    • Daca lupta impotriva incalzirii globale li s-a parut unora prea scumpa, nu-i problema, acum vine factura din directia cealalalta, si o sa fie mai mare.

      Si ian, asigurarile nu sunt magice, nu acopera costurile fara nicio cheltuiala. Daca an de an vor fi astfel de dezastre costurile cu asigurarile in domeniu vor creste, si toata lumea va plati aceasta factura. La fel ca la CASCO, unde daca ai evenimente in anul anterior, iti creste prima de asigurare in anul urmator.

      Desi multi cred acest mit, nici firmele de asigurari nici bancile nu fac „bani din nimic”. Pana si tiparirea de bani suplimentari de catre stat nu face decat sa devalorizeze banii existenti, luand valoare din buzunarul fiecaruia.

      Inca ceva, oricat de asigurati ar fi fost, decedatii in urma inundatiilor nu mai invie. Din acest punct de vedere, lupta cu incalzirea globala e oarecum similara cu lupta cu COVID-ul, doar ca efectele masurilor anti-COVID (sau ale lipsei lor) se vad mult mai repede, fata de masurile privind incalzirea globala, ale caror rezultate se vad peste decenii sau chiar secole. Alt element de similitudine, si factura masurilor anti-COVID e mai mica decat costurile generate cand COVID-ul este lasat sa-si faca de cap liber. A se vedea Australia si China, ale caror economii o duc foarte bine, in ciuda masurilor stricte anti-COVID. Din pacate la incalzirea globala nu e posibil sa aplici masuri doar local, pentru ca avem o singura atmosfera, si orice masuri trebuie luate la nivel global.

    • Asigurarea nu este obligatorie in DE, și sint zone in care nu te accepta nici o asigurare pt ca se știe ca întotdeauna o sa fie inundații. Cei care au asigurare o sa primească diferența de la stat, ceilalți totul de la stat.

  3. La ăștia este cumva garantată reconstrucția. La noi s-ar fi cheltuit de vreo doo jda ori mai mult ca să stea lumea prin birturi și politicienii sa-si facă conturi grase în offshoruri. Pă bune!?

  4. au experiență in reconstrucție. Germania (federală) 1945, 1955, 1965…
    şi nu neapărat fără corupție. personajul Schukert este abonatul la toate contractele bănoase cu primăria unui oraş în reconstrucție.
    dezvoltatorul corupt, prin definiție, care poate corupe pe orice. îl puteți întâlni în „Lola”, Rainer W. Fassbinder.