G4Media.ro

Rector: „Universitatea Transilvania din Brașov este o instituție serioasă, care pune pe…

Sursa foto: Facebook / Universitatea Transilvania Brașov

Rector: „Universitatea Transilvania din Brașov este o instituție serioasă, care pune pe primul loc calitatea procesului didactic. În niciun caz cursurile nu vor trece în online”

Universitatea Transilvania păstrează formatul cursurilor și seminariilor cu prezență fizică, în ciuda creșterilor facturilor la utilități. Cel puțin așa a precizat rectorul instituției de învățământ superior din Brașov, prof. dr. ing. Ioan-Vasile Abrudan. Asta în condițiile în care universități din țară au anunțat trecerea în online a cursurilor pentru a face economie la energie, transmite Rador.

„Universitatea Transilvania din Brașov este o instituție serioasă, care pune pe primul loc calitatea procesului didactic, iar anii de pandemie ne-au arătat dezavantajele învățământului online. În niciun caz, Universitatea nu va trece în online, iar în ceea ce privește creșterea costurilor, într-adevăr acestea au crescut semnificativ. Însă a crescut și subvenția acordată de minister pentru cămine-cantine, iar probabil, Universitatea Transilvania este într-o situație financiară bună și ne permitem acoperirea acestor costuri, ținând cont inclusiv de prețurile care au fost anunțate de către Guvern, prețurile maxime atât la energie
electrică, dar și la gaz. Deci, Universitatea Transilvania, în concluzie, își va desfășura activitatea în mod normal”, a spus prof. dr. ing. Ioan-Vasile Abrudan.

De altfel, Universitatea Transilvania a fost prima instituție de învățământ din țară în care, în anul universitar anterior, activitățile cu studenții au fost față în față, cu monitorizarea zilnică a cazurilor nou înregistrate de Covid, dat fiind că atunci încă era în plină pandemie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. !Ioan Aurel Popaa

    sofisme!

    Universitatile in cauza au studenti seriosi..la noi on-line face din scoala praf si pulbere!

    cand se face o comparatie se iau in calcul mai multe variabile…

    exprimarea rectorului este cam pretioasa, putea spune ca doreste sa devina o universitate serioasa si in acest sens….etc

    diferenta dintre non-online si on-line este cea dintre sex si onanie!

  2. Universitatile conduse de inapoiati se feresc de online pur si simplu pentru ca nu au habar cum sa tina cursurile altfel decat dictand la amfiteatre pline de studenti care nu inteleg de ce se afla acolo. Orice rector care a avut ocazia sa fie la randul lui cursant intr-un curs online la o universitate prestigioasa va dori sa aduca in universitatea lui acest model. Sa privim atent la ce universitati au cursuri online si ce universitati se declara adepte ale modelului dacic, stramosesc de predare si vedem imediat unde exista dorinta reala de inovatie si unde numai spoiala. Intrebarea este cum ajung astfel de inapoiati in functii de conducere?

    • RocoBaroco, te-ai plictisit sa vii doua-trei zile la universitate si sa tii doua-trei ore ??? Vrei sa stai acasa cu totul, sa-ti sorbi cafeaua in timp ce ii pui pe studentii din fata calculatorului sa rezolve o problema sau sa faca un referat ?? In timpul pandemiei un profesor de la ASE s-a mutat cateva luni pe o insula din Spania de unde tinea frumos niste cursuri online intre doua sedinte de plaja. Banii pe care-i primea ca salariu ( sporuri, plata cu ora) acopereau leger cheltuielile pe care le avea. Credeti ca facea o educatie de calitate ??? Nu se poate face instructie online, este o poveste scornita de niste puturosi. Trebuie sa ai studentul fata in fata, trebuie sa interactionezi cu el, sa vezi ce pricepe. Pe online poti sa torni orice, practic fara feedback, tu faci cursul in timp ce studentul isi pune castile si asculta muzica. Scoala serioasa online nu se poate face, este evident pentru orice persoana bine intentionata.

  3. Probabil ca universitatile mentionate au o si o asemenea oferta de studii. Si nu din cauza pandemiei, face parte din politica lor de a mai scoate niste bani. Dar pe acele diplome scrie ca sunt cursuri online si probabil ca nici un angajator serios nu te ia daca vii cu o asemenea diploma la el. Grosul cursurilor se desfasoara la aceste doua universitati, evident, fata in fata. La noi, dorinta asta de a face cursuri online este legata strict de puturosenia profesorilor. Este mult, mult mai usor sa stai in halat si papuci si sa behai ceva in fata calculatorului, citind de pe monitor, fara sa te chinui sa te mai pregatesti. Oricum nivelul cadrelor didactice de la noi este sub orice critica, universitarii au devenit membrii unor gasti legate prin tot felul de interese si rudenii si care toaca, eficient pentru ei, banii contribuabilului.

  4. Pe naiba, pic. La cursuri tot de pe slide-uri se predă si tot doar profu înțelege ce preda. Macar sa mute cursurile de la 8:30, la ce trafic mizer e în orașul ăsta.
    Noroc ca nimănui nu ii pasa de ce faci tu la facultate, ca oricum is egale cu zero toate formulele, ci sa ai diploma. Am întrebat o grămadă de ingineri cam cat au folosit din facultate. Multi mi au dat procente de tip 1%, cu indulgenta.
    Problema nu e ca faci cursul( la curs nu interacționezi, la seminar o faci) online sau offline, ci ca la capitolul practică suntem ultimii din Europa. Suntem noi cei mai buni pe teorie, dar nimănui nu i pasa, numa daca vrei sa lucrezi in Research si Development.