Rectorii pot rămâne în funcție până la 10 ani după vârsta de pensionare, prevede noul proiect de metodologie pentru alegerile universitare
Pensionarea nu mai reprezintă o problemă pentru rectorii care doresc să rămână în funcție încă 10 ani, în baza noii Legi a învățământului superior, dar și pentru alți ocupanți ai unor posturi de conducere în universități. Condiția să nu fie atins pragul pensionării, în cazul celor care ocupă funcții de conducere în universități, este eliminată din Metodologia-cadru de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere în universități, al cărei proiect a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației, scrie Edupedu.ro.
Metodologia reia, în mare parte, prevederile vechiului regulament în acest sens – Metodologia-cadru din 2015, introdusă de fostul ministru Sorin Cîmpeanu. Dar aduce o serie de modificări ce țin de noile prevederi legislative, dar și de extindere a funcțiilor și organismelor pentru care sunt stabilite reguli, de la directorul general administrativ la conducerea de filială sau extensie universitară.
O schimbare-cheie apare în cazul limitelor de vârstă pentru cei care ocupă poziții de conducere, în contextul în care noua Lege a învățământului superior le permite rectorilor în exercițiu să-și păstreze funcția timp de încă două mandate de câte cinci ani.
Citește integral pe Edupedu.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii