G4Media.ro

Remdesivirul nu scurtează perioada vindecării de COVID-19, arată rezultatele studiului mondial OMS…

sursa foto: Gilead

Remdesivirul nu scurtează perioada vindecării de COVID-19, arată rezultatele studiului mondial OMS ”Solidaritate” / Gilead contestă concluziile

Remdesivirul, medicamentul antiviral experimental al laboratorului american Gilead, are un efect slab – sau deloc – asupra duratei spitalizării pacienţilor bolnavi de COVID-19 sau asupra şanselor de supravieţuire ale acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de către Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, preluată de News.ro.

Tratamentul – unul dintre primele folosite în lupta împotriva bolii provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2 – a fost administrat recent preşedintelui american Donald Trump.

Prin studiul său – numit ”Solidaritate” -, OMS a evaluat efectele unor posibile tratamente – inclusiv ale remdesivirului, hidroxiclorochinei, combinaţiei lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferon asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi în peste 30 de ţări.

Rezultatele studiului, anunţate joi de OMS, urmează să fie analizate în continuare. Ele au fost încărcate pe serverul de dinainte de publicare – medRxiv.

Date ale unui studiu american cu privire la remdesivir au arătat, luna aceasta, că tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor.

Gilead a declarat pentru Reuters că datele OMS ”par inconsistente” cu cele obţinute în urma unor studii care validează beneficii clinice ale medicamentului său.

”Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, apreciază laboratorul american.

Administraţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat la 1 mai recurgerea în regim de urgenţă la remdesivir în Statele Unite. Ulterior, utilizarea acestui medicament antiviral experimental a fost autorizată în mai multe ţări.

Citește și

UE va plăti peste un miliard de euro pentru aprovizionarea cu Remdesivir timp de şase luni. Tratamentul pentru un pacient costă 2000 de euro

Sursa: News.ro

Foto: Gilead

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. 😱😱 nu se poate!!! Acum sunt ironic!! In cateva luni va urma 😷 sa dovedeasca „eficienta”

    • OMS e marioneta Chinei, in timp ce Gilead e o firma americana, deci e clar ce se intampla aici.

  2. Un studiu pe paracetamol se poate?

  3. combinaţia dintre lopinavir-ritonavir (un tratament medicinal generic împotriva HIV) şi interferon(un tratament medicinal generic pentru susținerii funcțiilor vitale afecte de furtunile ketonice, ce produc edem la oameni dignosticați cu LES) asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi în peste 30 de ţări. Grupul 3 double blind OMS. In ce tari?

    • Mai Oana, ce vrei tu sa spui in mod normal cu interferonul?!? Tinand cont de faptul ca pe g4 sunt numai experti in medicina si stiinta, plus bad@, pari extrem de puerila!

    • Fata, du-te si schimba pampersii pacienților, ca nu ești medic doar pentru ca ai retinut niste denumiri de medicamente.
      Furtuni ketonice ai tu in cap când încerci să te dai rotundă…
      Si vezi ca-ti lipsește verbul din prima incercare de fraza: „combinatia dintre x si y asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi în peste 30 de ţări” – ce face combinația aia? Bine, si apoi lipsește verbul, dar deja nu mai contează, pentru că n-ai trecut printr-a 2a si nu intelegi care-i problema.

  4. @g4media, data viitoare ar fi bine sa puneti si linkul articolului daca tot il mentionati. acum fac eu asta pentru voi: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.10.15.20209817v1 . nu am avut timp sa il citesc asa ca nu pot sa ma pronunt. sper doar ca la remdesivir sa nu fi facut aceeasi prostie ca la hcq, unde au incurcat borcanele si au gresit dozele. practic i-au supradozat pe pacienti 🙂