G4Media.ro

Redobândirea mobilității în scleroza multiplă prin kinetoterapie – un succes al Spitalului…

Redobândirea mobilității în scleroza multiplă prin kinetoterapie – un succes al Spitalului Sfântul Sava (P)

Kinetoterapia utilizează mișcarea ca mijloc de vindecare, pentru a restabili anumite funcții ale corpului. Se folosesc exercițiile fizice și masajul pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului. Prin kinetoterapie, sunt stimulate resursele de adaptare ale organismului printr-un efort reprezentat de exercițiul fizic controlat și bine dozat.

Beneficiile kinetoterapiei sunt reducerea sau eliminarea durerii și a procesului inflamator, restabilirea amplitudinii articulare pe toate unghiurile de mișcare, redobândirea forței musculare, pe scurt, îmbunătățirea mobilității.

Scleroza multiplă este o boală autoimună, care afectează sistemul nervos central. Sistemul imunitar nu recunoaște mielina și se activează pentru a o distruge. Este una dintre cele mai des întâlnite boli ale sistemului nervos central întâlnite în rândul tinerilor adulți. Statisticile evidențiază faptul că femeile sunt mai afectate de scleroza multiplă decât bărbații. Boala avansează progresiv și, întrucât cauzele exacte ale apariției sale nu sunt cunoscute încă, nu există o cale de vindecare permanentă.

Tocmai de aceea, scleroza multiplă trebuie ținută sub control, tratamentul prin kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic fiind prescris de medicul specialist.

Elena, o tânără în vârstă de numai 20 de ani, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Boala a debutat cu dureri de picioare și lipsa siguranței pe unul dintre picioare. Într-un an de la primele simptome, ea a devenit dependentă de scaunul rulant.

Înainte de a veni la Spitalul Sfântul Sava, am mai fost internată trei săptămâni într-un alt spital, dar nu am văzut niciun rezultat. Aici, după mai puțin de o săptămână, deja simt o ușurință mai mare în a merge, chiar și fără cârje, o stabilitate mai mare, am echilibru și pot să stau singură în picioare. Ziua mea începe cu sala de kinetoterapie, unde lucrez două ore. Kinetoterapeuții sunt foarte grijulii, mă întreabă mereu dacă am nevoie de ceva, se asigură că pot realiza exercițiile și mă simt aici ca într-o familie”, relatează Elena experiența ei în Spitalul Sfântul Sava. Datorită rezultatelor vizibile în timp scurt, tânăra și-a recăpătat optimismul, este încrezătoare și veselă. ”Eu am aflat de Spitalul Sfântul Sava de pe internet, însă acum îl recomand tuturor celor ce au nevoie de recuperare medicală, atât pentru partea de mișcare, cât și pentru susținerea morală, pe care toți oamenii de aici o asigură. Nu am întîlnit nicăier personal atât de bine pregătit!”, adaugă Elena.

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. O echipă de 40  de specialiști în kineto și fizioterapie se ocupă de un maximum 118 pacienți ce pot fi internați simultan pentru recuperare medicală, astfel atenția acordată fiecărui pacient în parte fiind la cote ridicate. Internarea se face în saloane cu 2 și 3 paturi, cu 3 mese incluse și ședințe zilnice de recuperare medicală, fără pauze în zilele nelucrătoare. Deține ambulanțe de transport pacienți și o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează