
Reducerea numărului de discipline din trunchiul comun și creșterea numărului de discipline la alegerea școlii, una din cele 7 măsuri pentru Reforma Educației propuse partidelor de AmCham – Camera de comerț americană din România
Reducerea numărului de discipline din trunchiul comun și creșterea numărului de discipline la alegerea școlii este una din măsurile propuse partidelor politice de AmCham – Camera de comerț americană din România, înainte de alegerile parlamentare.
Sistemul de educație deconectat de la tendințele de evoluție ale economiei și tehnologie, trebuie adapat cerințelor societății și economiei actuale, în care dezvoltarea aptitudinilor și a atitudinii este mai importantă decât strict cumulul cantitativ de cunoștințe, scriu reprezentanții AmCham într-un comunicat trimis Edupedu.ro.
Organizația reprezintă peste 450 de companii americane, multinaționale și românești.
Într-o analiză numită “Priorități pentru România“, un document de 50 de pagini, AmCham face o sinteză a problemelor din diverse domenii și a soluțiilor pe care le propune partidelor politice.
Citește articolul integral pe Edupedu.ro
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Tovarasii licurici au 6 materii pe an in liceu, incluzand aici sportul. Facultatile lor incep cu doi ani de componere si algebra elementara. Cam la fel e si in Anglia.
Ce treaba are nu stiu ce organizatie americana cu ce face Romania la scoala? Brusc nu mai dorm noaptea americanii, rusii si altii de ce facem noi si vor sa ne „aduca pe calea cea dreapta”. Cum dracu pe vremea lui Ceasca scoteam numai specialisti si profesionisti (cu defectele si exagerarile de rigoare ale sistemului, desigur) iar acum ies pe banda rulanda numai analfabeti si inculti?
Pai e simplu, in ultimii 30 de ani s-a lucrat la paradirea sistemului. A fost schimbata legea educatiei de sute de ori incat nu a mai ramas aproape nimic. Poate doar rigoarea unor profesori mai vechi combinata cu o programa care inca mai are ceva din vechile vremuri.
Dar in curand dispar si vechii profesori, se da peste cap si programa si vom ajunge ca in Europa de Vest unde parintii se lauda dupa terminarea gradinitei ca ai lor copii au invatat sa toarne apa din sticla in pahar fara sa dea pe langa, ca se pot lega singuri la sireturi, si-asa mai departe. Astea fiind majoritatea realizarilor.
Camera de Comerț se pricepe și la învățământ…
E totuși adevărat că nici MEC nu-i mai breaz…
Optimistii zic ca fara MEC lucrurile ar merge mai bine!
Pesimistii zic ca fara MEC lucrurile ar merge EXACT LA FEL!
💡
As avea încredere de la americani să ne învețe educație cum am in cartelurile columbiene să predea practici etice de business. Ridicol și patetic. American style
Iarasi aruncati invatamintul in aer? Iarasi reforma? De 30 de ani tot reformam, dar cand incepem sa consolidam ce avem? Performante in invatamant, asemanatoare celor de dinainte de 1989, Romania nu va mai avea nici peste 2000 de ani, in ritmul acesta. Sistemul acesta isi face cate un sepuku la fiecare etapa de alegeri parlamentare. Cati analfabeti avem? Care este rata de promovabilitate la bac? Cate institutii de invatamant avem in topurile internationale? Multumim reformatorilor pentru aceste victorii, chiar ati reusit! Multumim politicienilor, ne faceti mandrii ca suntem romani in Romania educata.