G4Media.ro

Referendum local la Buzău pentru unificarea cu comuna Țintești. Ar fi o…

Foto: Primăria Buzău / Facebook

Referendum local la Buzău pentru unificarea cu comuna Țintești. Ar fi o premieră în istoria recentă a României

Cele 80 de secţii de votare din municipiul Buzău și cele două din comuna Ţinteşti au fost deschise duminică dimineaţă, de la ora 7:00, pentru desfăşurarea referendumului local pentru unificarea celor două localități învecinate, transmite News.ro.

Dacă cetățenii celor două localități își vor da votul pentru unificare și va fi atins cvorumul în fiecare dintre ele, va fi înregistrată o premieră a ultimilor 30 de ani: comasarea voluntară a două unități teritoriale administrative.

În trecut a mai existat o tentativă pentru unificarea Oradei cu comuna Sînmartin, dar lipsa de cvorum a împiedicat-o.

De altfel, promotorul referendumului de astăzi, primarul buzoian Constantin Toma, a fost sprijin public de Ilie Bolojan, fostul primar din Oradea, chiar dacă cei doi vin din partide aflate în competiție (PSD și PNL). Cei doi susțin că unirea dintre marile orașe și comunele limitrofe face mai simplă dezvoltarea serviciilor publice unitare.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 7:00 – 23:00. Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 26 septembrie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Foto: Primăria Buzău / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Cvorumul la Oradea era stabilit la 30%. Dacă s-ar fi prezentat atâta populație la vot și 50% ar fi votat pentru ar fi însemnat ca 15% din populație a fost „pentru”. Prin deducție logica 85% împotriva. A, da, a început democratia minorității. Acum e la moda ca majoritatea sa se supună minorității.

    • Foarte logică deducția cu 85%.. cei ce stau acasă și nu își exercită dreptul de vot, sunt considerați neutri. A renunța la dreptul de vot, nu afectează niciuna dintre tabere. Cat timp alegătorul nu este ținut forțat în casă, votul lui este nul. 🙂

  2. Adica vor avea cei din comuna conditii ca la tara in continuare, dar taxe si impozite mult mai mari, ca la oras! 😀
    Toate orasele mari sunt spoite prin centru (cu gazon, panselute, pavele si borduri noi, din care iese parandaratul primarilor), dar la periferie mai au drumuri neasfaltate, strazi fara canalizare etc.

  3. Duplicat? Unde? Ca de o ora sunt 0 comentarii? 😃Cvorumul la Oradea era stabilit la 30%. Dacă s-ar fi prezentat atâta populație la vot și 50% ar fi votat pentru ar fi însemnat ca 15% din populație a fost „pentru”. Prin deducție logica 85% împotriva. A, da, a început democratia minorității. Acum e la moda ca majoritatea sa se supună minorității.

    • Gresit. Cei care nu se prezintă la vot, nu înseamnă că sunt împotriva, înseamnă că nu le pasa, deci părerea lor nu contează. Dacă ești împotriva mergi și votezi NU.
      Deci, dacă majoritatea nu votează, este normal sa se supună minorității care votează.