G4Media.ro

Referendumul privind reforma constituţională din Rusia va avea loc la 1 iulie.…

sursa foto: Facebook

Referendumul privind reforma constituţională din Rusia va avea loc la 1 iulie. Vladimir Putin va putea rămâne la putere până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni desfăşurarea la data de 1 iulie a unui referendum de adoptare a reformei constituţionale prin care ar obţine dreptul de a efectua două mandate suplimentare începând din 2024, transmit AFP şi dpa.

”Vom organiza votul naţional rus asupra adoptării revizuirii Constituţiei la 1 iulie 2020. Această dată este perfectă”, a declarat Putin după o reuniune în sistem de videoconferinţă privind acest scrutin prevăzut iniţial pentru luna aprilie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în calitate de preşedinte şi ca premier de două decenii. Astfel, Putin este liderul sovietic şi rus cel mai longeviv pe Olimpul puterii de la Moscova după dictatorul sovietic Iosif Stalin.

Constituţia permite în prezent preşedintelui efectuarea a două mandate consecutive, ceea ce înseamnă că Putin ar trebui să se retragă de la putere peste patru ani, la finalul actualului mandat de şase ani, început în 2018. Noua prevedere reduce la zero numărul mandatelor pe care le-a avut până acum şi îi permite să fie ales pentru altele două (de câte şase ani), până în 2036.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Așa tătucule, sa îmi schimb și eu opelu’ Vectra din 2000. Poate îmi iau și eu pasat ca bad@ cu închidere și trapa. Din 2003. Bos de bos Putin!

    • @Scaraoțchi-fake,
      Să nu uiți să rămâi pe fază la 12 noaptea, că mai am și altă treabă, nu doar să-ți dau ție vestea cea rea!
      PS. Ai mâncat pe pâine Gramatica de a treia din scoarță in scoarță, așa cum mi-ai promis?

    • Bai Scaraoțchi, faptul ca te iau ăștia la obregia pentru experimente nu e un lucru rău. Și eu am fost. O sa fie mai nasol cu dusurile ca “e” ude și la romani oricum le pute apa…

  2. Babaiatule, de ce se extinde Putin asta? Zici ca se crede Merkel.

    • Ciudată coincidență! Vă rog să pronunțați „sparanghel” cu voce tare! Fac colecție de voci sexy…

    • Gluma aia, ca si cea cu badantele, sunt pe seama tarii tale, si probabil a familiei tale, dar hai sa ne hlizim.

    • D-le Soros,
      N-am fost eu cel de mai sus, ci frățiorul meu, @Scaraoțchi-fake, care are prostul obicei de a deranja lumea fără sens…!Dar îmi cer eu scuze în locul lui, că el e prost crescut și nu știe s-o facă, că babacu’ l-a scăpat din mână prin clasa a treia și dus a fost…!
      Seară bună!

    • comparatia cu nemtii si cu sistemul lor numai un tampit ca tine o putea face asa. nu tin minte sa fi modificat merkel constitutia sa stea ea la putere oricat. nu mai zic ca tu compari un presedinte de tara cu un cancelar (ca germania are si presedinte) dar na….logica ta e aia de repetenti.

    • Forever tzar,I want to be forever a dictatorial tzar from kgb :)) Russian bs style of „democracy” and free society ….

    • Dedicatie ptr toti postacii #ciumeirosii formata la ora actuala din P$D,Tariceanu,Ponta …. Clasica sleahta non grata in Occident. https://youtu.be/bqnq2bzUk1Y

    • Danche maine libe, zi habăn di democrați vertaidiht, zi sparghel ernten.

  3. Corect! Tătuca Putin ne da noua copeici și papica dacă trolam pentru duamna merkel și duamna macron. Haide fetele, ca venin cu gazu’, mutați gura la conducta!

    • Pai cum sa-ti spun eu, mai tizule! Lui Putin nu-i e frica de concurenta la prezidentiale. Candideaza numai neica nimeni, ca aia periculosi nu primesc drept sa candideze, ca sunt ” infractori” cu dosare pentru protest. Si daca insista primesc un glonte-n cap, sau un ceiutz cu plutoniu. Nu exista alternativa reala de vot.
      DAR lui Putin ii e frica de referendumul asta. Ca „alternativa” nu poate primi un glonte-n cap sau noviciok. Alternativa e casuta cu NU. Si e riscant sa masluiesti grosolan referendum. Sa rateze referendumul ar fi dezastruos pentru Putin. Autoritatea lui se bazeaza pe invincibilitatea si potenta tatucului. Daca da dovada de slabiciune va fi dat la o parte, ca multi din conducatorii recenti au Rusiei.

  4. Mai bine ar lăsa rușii mascarada asta cu constituția și l-ar pune direct țar, nație de sălbatici.

  5. Daca se duce la ceruri mai inainte de 2036, e deja in varsta, oare il vor impaia si expune la Kremlin ?

  6. Natie de circopiteci salbatici. Vai de ei!

  7. D-le Soros,
    N-am fost eu cel de mai sus, ci frățiorul meu, @Scaraoțchi-fake, care are prostul obicei de a deranja lumea fără sens…!Dar îmi cer eu scuze în locul lui, că el e prost crescut și nu știe s-o facă, că babacu’ l-a scăpat din mână prin clasa a treia și dus a fost…!
    Seară bună!

  8. Cainele moare de drum lung iar talharul roman de spaima rusilor…

  9. Pentru trolii rusnaci!

  10. E curata mascarada. La ce le trebuie referndum pentru asta, cand este evident ca rusii vor fi fortati sa voteze pentru intronarea lui Putin ca dictator ereditar? La fel ca in Coreea de Nord, la moartea lui Putin ii va lua locul un urmas al sau. Asta urmareste Putin. Suntem tineri, vom trai si vom vedea ca asa va fi.

    • Ce imbecili rusii astia. Ar fi in stare sa puna un urmas al lui Putin, in loc sa puna un Urias Bland, sau un Poporean Ales.

  11. „democratie”
    reteta de dictatori, aplicata si in alte tari, erdogan a facut asta si toti miruitii pe viata
    si draknea a incercat ceva , mai timid, un pic diferit, tot pentru a se impauna, cu referendumul cu familia traditionala

  12. Este trăsătura caracteristică așa numitelor regimuri de tip hibrid. După terminarea războiului rece și dezintegrarea blocului comunist politologii în general erau convinși că transformare fostelor regimuri comuniste va urma drumul spre democrația clasică și economia de piață. Mai mult, ei au presupus că și țările din lumea a treia vor parcurge același drum de transformare. Deceniile care au trecut de atunci, au dovedit falsitatea acestei teorii. Fostele țări comuniste și toate celelalte țări slab dezvoltate, despre care s-a crezut că vor avea în față idealul statului de drept, al domniei legii, al controlululi și echilibrului dintre puteri și drepturile civile, au parcurs diferite etape, cu viteze diferite și cu forme de guvernământ dintre cele mai diverse. Astfel că, științele politice din ultimii ani folosesc, pentru caracterizare lor denumiri ca : regimuri hibrid, regimuri cu slabă pluralitate sau cu sindrom de putere politică dominantă, democrație delegativă, autoritarianism electoral, democrație iliberală etc.
    Trăsătura caracteristică a regimurilor de tip hibrid este faptul că – formal și organizatoric – există toate instituțiile statului de drept, există toate atributele externe ale unei democrații ( alegeri, sistem pluripartinic, opoziție legală, drepturi civile le nivel declarativ ) dar ele sunt emasculate, nu funcționează în mod real și sunt aservite puterii politice. Ele sunt totodată regimuri în care interesele cetățenilor sunt reprezentate slab, sau deloc ( ong-uri, sindicate ), participarea politică este slabă din partea cetățenilor pentru că încrederea în instituții este mică sau lipsește. Câteva țări caracterizate de specialiști ca regimuri hibrid : Egipt, Muntenegru,Pakistan,Polonia, Rusia, Serbia,Tanzania, Tunisia, Turcia,Venezuela, Uganda, Ungaria etc. Se poate constata că nu se pune accentul pe dihotomia stânga – dreapta, ci pe instituții ți modul în care acestea funcționează, împreună cu alte elemente civile ( media, dreptul la liberă exprimare ). Regimul din Rusia mai este numită și Putinism sau democratură ( P.C. Schmitter )