G4Media.ro

Regatul Unit nu va deveni un „stat-vasal al UE”, declară negociatorul britanic…

Sursa: Parlamentul European

Regatul Unit nu va deveni un „stat-vasal al UE”, declară negociatorul britanic David Frost

Regatul Unit nu va deveni ”un stat-vasal” al Uniunii Europene, indiferent care va fi acordul comercial post-Brexit încheiat cu cei 27, a afirmat duminică negociatorul britanic David Frost, citat de AFP.

„Nu vom fi un stat-vasal”, a declarat oficialitatea britanică pentru Mail on Sunday într-unul dintre rarele sale interviuri, în contextul în care negocierile cu UE, care stagnează, se apropie de sfârşit.

Înaintea celei de-a opta şi ultime sesiuni de negocieri cu UE, care va începe săptămâna viitoare, Frost a subliniat că Regatul Unit „nu va face concesii în ceea ce priveşte principiul fundamental de a avea controlul asupra propriilor sale legi”.

„Nu vom accepta clauze care oferă (UE) controlul asupra monedei noastre sau asupra felului în care ne organizăm lucrurile aici, în Regatul Unit, iar aceasta nu ar trebui să fie subiect de polemică”, a adăugat el. „Aceasta înseamnă să fii o ţară independentă, pentru aceasta a votat poporul britanic şi aceasta vom avea la sfârşitul anului, indiferent în ce fel”, a mai spus Frost.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, după aproape patru ani de la un referendum istoric care a pus capăt celor aproape 50 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană. Regatul Unit şi UE încearcă să ajungă la un acord cu privire la viitoarea lor relaţie până la sfârşitul anului, existând temerea că, dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci după 31 decembrie se va intra în scenariul unui Brexit dur.

Totuşi, Frost a insistat că premierul britanic Boris Johnson şi miniştrii săi nu se tem de un astfel de scenariu. „Dacă nu ajungem la un acord care să reglementeze relaţiile comerciale, aşa cum îl avem pe cel cu Canada, foarte bine”, a afirmat Frost.

În lipsa unui acord până la 31 decembrie, singurele reguli care se vor aplica în privinţa relaţiilor comerciale între parteneri vor fi cele ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Sursa: Agerpres

Foto: Parlamentul European

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Ati fost primiti rupti in fund, cu o economie scartaind din toate incheieturile, ati profitat la maxim de toate facilitatile, v-ati vazut cu sacii in caruta, iar acum, la greu, plecati si mai vreti si facilitati. . . Ce sa zic?! Vreti pe cont propriu? Descurcati-va fara sa cereti tratamente preferentiale!!!

    • Ce mi se pare incredibil la „perfidul Albion” e faptul ca tot dau declaratii din astea belicoase de parca ei ar avea de oferit si nu de cerut.

  2. Ce dobitoci.

    „Dacă nu ajungem la un acord care să reglementeze relaţiile comerciale, aşa cum îl avem pe cel cu Canada, foarte bine”,

    Foarte bine pentru cine? Pentru conservatorii bogati, nu si pentru palmasi.

    • Blm Blm . Merkel i-o ia in gura lui putin pentru gaze! Ma pis pe voi de albi bogați!

  3. Cel mai prost moment ,ales de britanici , in care brexitul a putut sa fie finalizat sau aproape finalizat . Pandemia le-a dat toate planurile peste cap . Vor accepta toate conditiile , nu au ce face . Nici europenii nu ii vor presa prea mult in prima faza , dupa care vor cere singuri ajutor .

    • Boris e cu noi !

    • @britu’ dur
      Boris e gu noi.

  4. Dl Frost este probabil mult prea tanar si nu a cunoscut tara sa, inainte de a o fi primit in Comunitatea noastra, dupa ce am refuzat prima oara, admiterea MB. Pozitii de forta, nu obtin nimic altceva, decat resentimente.

    UE a trecut deja peste episodul separarii de MB. MB a devanit un strain. Nu va avez nici macar statutul Norvegiei sau Elvetiei. Suntem amici, suntem aliati, insa sa isi vada de drumul lor si noi de al nostru. Vom aplica regulile OMC. Si este indeajuns;

  5. G B nu s-a predat niciodată și nu putea să accepte dominația franco-germană în UE.Englezii au o mândrie a lor care nu poate să fie terfelită de Mercheloaia și Micron plus legăturile speciale pe care le au cu SUA,Canada,Australia .

    • A incercat cumva cineva sa impuna ceva Marei Britanii? Nu. Au decis singusi sa paraseasca Uniunea. Foarte bine. APlicam regulile OMC, ca oricarei tari, fara un tratat economic specific.
      Care este problema?

      Cat despre mandrie: Marei Britanii, i’a fost refuzata intrarea, de doua ori (am trait acea perioada, imi aduc f bine aminte) Am acceptat sa o primim dupa al 2lea refuz. Fara a ii cere ceva special. Cand faci cerere sa intri la cineva i casa, accepti regulile casei respective… deoarece nu ai fost invitat, ci tu ai tinut cu tot dinadinsul sa intri.

      Se chiama bun simt. Sau politete.

      Iar daca nu mai esti de accord, parasesti casa respectiva si redevii strainul care ai fost, inainte ca acea casa sa iti accepte cererea de a intra in ea. Extrem de simplu.

    • Asta în timp ce România e condusă de slugi UE-iste.

  6. Cum stiu politicienii sa rastoarne realitatea. De fapt MB e doar un imperiu care se destrama; in curand va mai ramane doar Anglia care isi va cauta „independenta”, probabil nemaisuportand influenta nefasta a Scotiei. De Irlanda de Nord aproape au scapat.

  7. Totul va fi ok, sa numai ca preturile în regat vor creste cu 30-40% la produsele de baza și bricolaj, pentru ca reprezinta grosul importurilor din UE, iar comercianții din UE se vor reorienta către piața internă. Rezultat volumul comerțului între regat și UE va scădea. Ce produce Regatul va fi compensat de producția interna a UE, practic nu exista bun ce sa fie produs în GB și sa nu fie produs în UE, o șansă pentru tari ca România

  8. „Nu vom accepta clauze care oferă UE controlul asupra monedei noastre sau asupra felului în care ne organizăm lucrurile aici, în Regatul Unit, iar aceasta nu ar trebui să fie subiect de polemică”.

    Ce înșiruire de vorbe lipsite de sens!
    Nu erau în zona monedei Euro, nu erau în spațiul Schengen, aveau control pe granițe…

  9. No problem, M FROST. You keep on, so we keep on.

  10. Dacă puterile decizionale ale Marii Britanii au hotărât sau permis ieșirea din uniune cred că pe termen mediu și lung vor avea numai de câștigat și cunosc deja planurile de viitor a ceia ce trebuie sa se întâmple.Englezii s-au descurcat onorabil și în profit mai întotdeauna în istorie iar brexitul chiar daca noi îl vedem păgubos pe moment,pentru că nu cunoaștem toate dedesubturile și angajamentele, pe viitor se poate releva un mare avantaj și nu am nici un dubiu că decizia lor este mai mult decât justificată.Ramane să vedem .Salutări la toți onorabilii comentatori pe acest sit!

  11. Oricum englezoii roșiatici sunt nu doar vasalii ci sclavii SUA asa ca să tacă din gura!