G4Media.ro

Regele Charles aduce bucurie cu îmbrățișări, printr-o înduioșătoare atitudine informală, în vizita…

Foto: Familia Regală britanică

Regele Charles aduce bucurie cu îmbrățișări, printr-o înduioșătoare atitudine informală, în vizita sa la Antipozi

Suveranul britanic a împărțit mai multe îmbrățișări și sărutări cu publicul în timpul vizitei sale în Australia și Samoa decât a făcut-o mama sa în 70 de ani, spre deliciul destinatarilor, scrie The Times. Când regretata Regină Elisabeta a fost atinsă de un prim-ministru, s-a vorbit despre acest lucru zile întregi. Paul Keating, pe atunci liderul Australiei, a fost supranumit „Șopârla din Oz” în tabloidele din 1992 pentru că a îndrăznit să pună o mână pe spatele Reginei.

Cei invitați să o întâlnească pe Regină erau sfătuiți să aștepte ca aceasta să le întindă mâna pentru o scurtă strângere de mână. Cu toate acestea, noua domnie pare să fi inaugurat o eră mult mai sensibilă.

În timpul vizitei sale în Australia și Samoa, Regele Charles a sărutat și îmbrățișat în public mai multe persoane în 10 zile decât a făcut-o mama sa în întreaga sa domnie de 70 de ani. O sursă de la Palat a declarat că numărul îmbrățișărilor și sărutărilor date de public Regelui a crescut.

Charles pare să îmbrățișeze literalmente Commonwealth-ul, spunând că „îmbrățișările sunt bune” și lăudând proprietățile lor vindecătoare.

Mila Gros Calica, în vârstă de 71 de ani, a zburat în Australia din Filipine pentru a-l vedea pe Rege și l-a sărutat pe mână. Ea a spus: „Îl iubesc atât de mult. Mă voi ruga pentru el în fiecare zi”.

Charles i-a spus mai târziu lui James Michael „Widdy” Welsh, un bătrân indigen, că „îmbrățișările sunt bune”, în timp ce bărbații se îmbrățișau la Centrul Național pentru Excelență Indigenă din Sydney. Widdy, din poporul Wailwan, a spus: „Există prea multă furie în jur. A fost o îmbrățișare cu adevărat bună”.

În Samoa, Molly Faamanatu Nielsen, ofițeră de gestionare a dezastrelor al guvernului samoan din satul Moata’a, i-a cerut regelui un sărut – iar el a fost de acord.

„Nu știam că o voi face, pur și simplu mi-a venit”, a spus ea. „Era un rege în fața mea și m-am gândit de ce nu? Iar el a fost încântat.”

Înainte de a se îmbarca în prima vizită pe distanțe lungi a domniei sale, Charles a primit echipa feminină de rugby a Noii Zeelande la Palatul Buckingham.

Când una dintre jucătoare a întrebat „putem să ne îmbrățișăm?”, el a răspuns: „De ce nu?” Aceasta a dus la o învălmășeală în timp ce echipa se îngrămădea pe Regele în vârstă de 75 de ani. El a descris mai târziu îmbrățișarea ca fiind „foarte vindecătoare”.

În timp ce regele a urmat un tratament pentru cancer, care va continua și după ce se va întoarce în Marea Britanie, nu i s-a spus să păstreze distanța față de alte persoane, iar medicii săi l-au sfătuit că astfel de salutări ar fi în regulă.

Charles a dorit să ofere cât mai multe ocazii de a se întâlni cu publicul în timpul vizitei sale în Australia.

Într-o abordare mai informală a vizitei sale în Samoa, națiunea insulară din Pacific, Regele și-a schimbat costumul obișnuit cu o jachetă albă de junglă în prima zi și, pentru a se adresa reuniunii șefilor de guvern din Commonwealth, cu un costum de culoarea cămilei.

Monarhul și-a încurajat chiar și personalul, inclusiv ofițerii săi de protecție apropiată, să poarte cămăși locale din Samoa.

O sursă a declarat: „Regele s-a simțit foarte relaxat aici și a fost făcut să se simtă foarte binevenit”.

Robin Dunbar, profesor de psihologie evolutivă la Universitatea din Oxford, a declarat că endorfinele create de îmbrățișări creează legături de prietenie și acționează ca un antidepresiv.

„În plus față de acest efect de legătură, se pare că endorfinele declanșează sistemul imunitar și, în special, celulele natural killer [sau NK] din sistemul celulelor albe din sânge. Celulele NK vizează în special virusurile și unele tipuri de cancer și distrug aceste celule invadatoare”, a mai spus profesorul Dunbar, citat de The Times.

„Prin urmare, endorfinele se dovedesc a avea beneficii directe pentru sănătatea fizică, precum și beneficii pentru sănătatea psihică. Sunt foarte bune pentru tine, în ciuda micului risc de a lua boli de la alții în timp ce te îmbrățișezi, dar, desigur, endorfinele te protejează împotriva acestui risc”, concluzionează el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.