G4Media.ro

Reguli pentru a proteja animalele de companie de caniculă/ Medic veterinar: Cele…

sursa foto: Pexels

Reguli pentru a proteja animalele de companie de caniculă/ Medic veterinar: Cele mai afectate rase sunt, de obicei, cele care au părul foarte lung sau rasele brahicefalice, precum mopsul sau bulldogul

Perioadele cu caldură extremă afectează și animalele de companie, în special pe cele obișnuite să trăiască în casă.
Temperaturile înalte sunt resimțite, în special, de animalele cu probleme cardiace sau cele mai in vârstă dar și de cele cu blană lungă, atrag atenția medicii veterinari, potrivit unui material RFI.

Este de preferat să evităm să scoatem câinii sau pisicile afară la orele în care sunt temperaturi ridicate, să ne asigurăm ca au apă la discreție iar dacă îi transportăm cu mașina, trebuie să ne asigurăm că aerul condiționat nu bate direct spre ei, spune la RFI Doctorul Matei Alexandru, medic veterinar în cadrul cabinetului 3 Vet Original Project din București:

„Pentru cățeii care nu sunt obișnuiți cu temperaturi extreme, în special cei care sunt mai în vârstă sau cei care au probleme cardiace, este de evitat a fi scoși în afara apartamentului sau casei în miezul zilei, așa că de dorit este ca aceste animale să fie scoase dimineața și seara, când temperaturile sunt mai blânde și de evitat perioada prânzului, când temperaturile sunt extreme. De asemenea, ar trebui ca apa să fie lăsată la discreție și ca aceștia să nu sufere de sete sau să se deschidrateze.” atrage atenția medicul.

Cele mai afectate rase de căldură, atât la câini și pisici sunt, de obicei, rasele care au părul foarte lung sau rasele brahicefalice, adică de tipul mopsului sau al buldogului, pentru că „respirația lor este îngreunată și atunci apare o hiperventilație, încep să gâfâie foarte ușor. În același timp, toate rasele care sunt mici de statură și sunt foarte aproape de sol, unde temperaturile sunt mult mai ridicate” .

Medicul atrage atenția și asupra felului în care folisim aerul condiționat, atât acasă cât și în mașină. Jetul de aer nu trebuie să bată direct spre animale, problema nu este de temperatură, ci de faptul că un curent de la aerul conditionat care bate direct spre animale poate să agraveze anumite probleme de sănătate deja existente.

Materialul original RFI, aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează