G4Media.ro

Renate Weber: Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Renate Weber: Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor/ După decizia CEDO în cazul Kovesi, mă întreb dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marţi seară, că nu i s-au comunicat reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa se poate face doar pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. În cazul revocării, Renate Weber a precizat că ia în calcul ”mai multe aspecte”, referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers, transmite News.ro.

”Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumire, care sunt reproşurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înţeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăşi, nu ştiu ce vor analiza şi vor face un raport”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Renate Weber.

Aceasta a precizat că legea este foarte clară, iar revocarea Avocatului Poporului se face pentru încălcarea Constituţiei.

”Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o întâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constituţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost communicate”, a mai afirmat Weber.

Aceasta a afirmat că, în cazul revocării, ia în calcul mai multe lucruri: ”Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproşa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb şi eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfăşura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poţi să spui unui Avocat al Poporului care îşi respectă şi îşi îndeplineşte mandatul constituţional că a încălcat în felul acesta Constituţia. Adică este o contradicţie logică, aşa mi se pare”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber – al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 – precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

sursa: News.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. ce gluma, acum te folosesti de kovesi. dar cu decizia CEDO pentru kovesi ce s-a intamplat? te-ai sesizat ca nu s-a facut nimic in romania ??? evident ca nu. japita imputita ce esti.

    • Legea e mult prea permisiva in vazul Avocatului Poporului care isi scrie singur procedurile de lucru cu cetatenii fara sa i le conteste nimeni.
      Incalcarea legii de organizare si functionare de catre adjunctii avocatului poporului se pune in carca Avocatului Poporului sau nu?
      De aici trebuie pornit.
      Apoi – se ia o speta publica in care AP spune (pe semnatura lui) ca angajatii lui vor face ceva… si daca nu au facut nimic atunci inseamna ca si-a incalcat legea proprie.
      Simplu.
      Vrea cineva un exemplu?

  2. Ponta cand a schimbat avocatul „poporului” a fost corect sau nu? Pana la urma numele e abuziv. Personajul care ocupa functia cu pricina ar trebui sa se numeasca avocatul celor ce l-au numit si nicidecum avocatul prostimii, deoarece in fapt asta este si asta face. Poate s-ar schimba ceva daca cel ce ajunge avocatul poporului ar fi ales prin participarea la alegeri, odata cu parlamentul. In tarile civilizate si sefii din justitie sunt alesi de popor. Cand va fi si la noi asa putem spera ca va fi mai bine. Pana atunci A3 face rating in tara mistretilor….

  3. Mweei fai sluga .

  4. Sigur că există o cale! Faci o plângere la Statul de drept!

  5. A-nceput sa chitaie sluga pesedista.
    Tu nu esti avocatul boborului, jigodie.

    • A preluat ceva de la Ciorbea sau cazurile aflate in lucru au fost aruncate la gunoi si a inceput cu altele noi?
      Cine asigura continuitatea in institutia aia? `Decat` adjunctii AP? ca aia nu au nici un stres

  6. Daca erai avocat al poporului puteai sta linistita. Sluga lui Dragnea nu poti dormi linistita. Urmatorul pe lista Florin Iordache.

  7. Hahahaha! uite ce ține de scaun japița lui putreziceanu! Cum vă folosiți voi, japiță ordinară, exact de aceleași prevederi pe care nu dădeați un sfanț când vă găseați la butoane… Hai, ura și la gară! De ce nu te-ai luptat, făptură hidoasă, să fie implementată anul trecut, după decizia CEDO în cazul Kovesi, o prevedere care să dea dreptul la contestare a unei decizii de revocare? Îți zic eu, nu ți-a păsat, Kovesi era și este dușmanul vostru numărul 1, al bandiților, escrocilor, corupților și mafioților, pe cale de consecință, fără jenă, te-ai făcut că plouă, acuma ia-o cu lămâie, rusnacă mizerabilă!

  8. Avocata mafiei PSD uita ca institutia Avocatul Poporului este strict in subordinea Parlamentului spre deosebire de parchete si judecatorii care sunt independente.

  9. Un înalt funcționar public plătit regește ar trebui să poată fi schimbat dacă nu face nimic. Avocatul Poporului este Avocatul Pensiilor Speciale sau cel mult Avocatul Poporului Rus. Dacă un funcționar nu se ridică la înălțimea funcției pe care o ocupă abuziv, ar trebui să existe pârghiile legale pentru a fi demis/revocat. Într-o țară a corupției și imposturii trebuie să existe mecanismele de a ne proteja de lipitori ca distinsa doamnă care nu face nimic, dar primește spor de praf de 2500 de lei pe lună. Deși nu muncește în deșert și nici în mină.

    Iar dacă nu există mecanisme legale să se facă legi care să permită demiterea acestor lipitori. Deocamdată doamna Weber nu a fost aleasă prin vot popular. Ea a fost numită de mafie să reprezinte interesele mafiei și a castei magistraților, nu pe ale poporului.

    Deci așa cum a fost numită, așa trebuie să fie și demisă. Cât mai repede.

  10. sluga mafiei .. psd-alde… care popor reprezinti tu ?? numita de jegul taiceanu si puscariasul dragnea..ai indemnat constant anul trecut, cetatenii sa nu poarte masca.. ai negat existenta virusului,ai facut plangere la conclavul mafiot CCR.. ai lasat guvernul in aer,fara pârghii.. ati anulat amenzi.. pentru cateva voturi.. esti de vina pentru toti decedatii din perioada respectiva..locul tau e la Târgșor, javra ordinara

  11. schimbarea ei nu va aduce nimic nou daca nu se schimba si metoda de alegere al acestui om

    degeaba schimbam cu unul cu altul la fel de uns cu mir politic

    • probabil orice schimbare a ei va fi contestat la CCR, si acolo se stie ce fel de scarbe sunt .. si se vom invarti in jurul cozii ai nostri politicieni

      iar schimbare si la CCR cu altii tot politic .. nu va duce la nimic bun ..

      CCR a devenit un legiutor care si-a depasit de mult atributiile

  12. Iar o sa se tziganeasca cei de la PNL ca ei cu 25% ar trebui sa aleaga urmatorul Avocat, nu vor incerca sa accepte o propunere de la fiecare si sa decida care e cel mai pregatit de reforme
    Ca Avocati docili am tot avut

  13. O japita și o slugă pusă și ținută pe functie doar de infractorii din politică. Gunoaie de oameni care dacă ar fi pe corecte ar fi arestați și averile confiscate. Dar în tara asta condusă de hoți această mizerie de om va sta pe funcția călduță și bine plătită mult și bine.

  14. Te asociezi cu Kovesi, japita comunista ?

  15. A asocia numele Dnei Kovesi cu al unei slugi (preș de șters la wc) este un sacrilegiu . Sosoaca 2 , chiar nu ai nici un dram de bun simț? Chiar nu simți câtă greata provoci ?

  16. CCR a transat deja aceasta problema, in defavoarea Avocatului Poporului.

    Prin 2012, majoritatea parlamentara USL l-a schimbat din functie pe Iancu.
    PDL a atacat decizia la CCR
    Iar CCR a decis ca daca majoritatea parlamentara voteaza demiterea Avocatului Poporului, procesul este constitutional, pt ca CCR nu are dreptul sa treaca peste votul majoritatii din Parlament.
    Judecatorii cnstitutinali au decis la acea vreme ca CCR nu are cum sa judece daca activitatea Avocatului Poorului a fost buna sau rea, acest drept apartinand exclusiv Parlamentului.

    „CCR a motivat ca Avocatul Poporului raspunde numai in fata Parlamentului, activitatea sa fiind supusa controlului parlamentar: „Ca urmare, Parlamentul este singura autoritate in masura sa aprecieze daca activitatea desfasurata de Avocatul Poporului, in calitatea sa de conducator al institutiei, s-a realizat in limitele stabilite de Constitutie si lege sau, dimpotriva, cu incalcarea acestora, si in consecinta, printr-o evaluare obiectiva in cadrul cailor si procedurilor exclusiv parlamentare, sa dispuna masurile legale”.”

    Bine, cu Dorneanu in frunte, pana si interpretarea Constitutiei a devenit relativa, asa ca n-ar fi prima data (si nici de mirare) daca actuala CCR incalca deciziile luate de o CCR anterioara.

  17. Tu să vorbesti de KOVESI ?

  18. Azi 17 02 2021 am văzut-o pe individa clatindu-si gura urat mirositoare la latrina 3 . Nu îi ajunge latrina propriei instituții . Părea un înger la vorbire! Când nu avea focul schimbării , putea (mirosea)fiecare cuvânt ! Acum vorbește de democrație , de dreptul ei de a se compara cu Kovesi . Priveste-te in oglindă și vei descoperii singura ce ai ajuns ! Nu te poți compara nici cu fetele de pe DN1 . Alea mai au ceva caracter și bun simț .

  19. Ai uitat de toate comenzile pe care le primesti de la șeful tău Tăriceanu și de la PSDsa ataci unele legi care le ierau incomode?Si zici nu ai încălcat constituția?eu zic ca ai încălcat cu vârf și îndesat, si iti meriți soarta jigodii!!!