G4Media.ro

Replica lui Ghinea pentru Ciolacu: Este un om cu umor și face…

Sursa foto: Facebook / Cristian Ghinea

Replica lui Ghinea pentru Ciolacu: Este un om cu umor și face opoziție în glumă. PNRR nu a fost încă trimis și, deci, nu a fost respins

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a reacționat joi la acuzația liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că că ministrul Cristian Ghinea ”a stat două ore cu oficialii europeni” și ar fi interzis prin ”secret de serviciu” să se vorbească despre ”acest eșec”.

„Domnul Ciolacu e un om cu umor și face opoziție în glumă. M-am întâlnit cu patru comisari europeni și am avut zeci de ore de întâlniri tehnice. PNRR nu a fost încă trimis și, deci, nu a fost respins. PSD a vrut dezbatere parlamentară, am spus că merg și apoi au anulat dezbaterea. Aștept să vorbim serios despre PNRR și despre fonduri europene”, a declarat Ghinea pentru G4Media.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul național de redresare și reziliență, în urma respingerii de către Comisia Europeană, în faza negocierilor, a unor componente din PNRR și că acesta va fi „îmbunătățit”.

„Una peste alta, am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern și din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătățit și, în final, sunt convins că el va fi acceptat și vom putea să folosim acești bani”, a declarat Klaus Iohannis joi.

Președintele a explicat că s-a lucrat „intens și sub mare presiune” pentru elaborarea PNRR, așa cum s-a întâmplat în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a spus că era de așteptat să apară „dificultăți” în conturarea planurilor și a identificat două dintre acestea.

„Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva. (…) Dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar, în același timp, dificultatea doi: într-o perioadă foarte scurtă, foarte limitată de timp. Avem doar câțiva ani la dispoziție”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a spus că proiectele din PNRR vor fi îmbunătățite, astfel încât să fie acceptate de Comisia Euroepană.

„Avem șanse imense să punem în practică reforme care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care până acum, tot din lipsa de bani, nu s-au realizat. Sunt foarte hotărât ca împreună cu Guvernul să ducem lucrurile în zona de succes”, a mai declarat Iohannis.

România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna.

Acesta a precizat la TVR 1 că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. bine, bine, „România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii”
    dar angajatii la stat ar putea beneficia de spatii de birouri in „cladiri verzi”, pe banii UE?

  2. Nu pot sa il sufar pe Ghinea, dar pentru chestia asta cu ciocolaxu are o bila alba.
    Altfel, ce plan sa faca un impostor care nu se pricepe decat la acoperit hotiile lui Iliuta Barna?

  3. Deci până și Werner a spus că planul a fost respins, dar Ghinea zice că de fapt nu l-a trimis.
    Păi, băi, caraghiosule, ce drac faci de atâtea zile pe banii mei la Brucsel? Discuți despre vreme?

    • ce sa fie respinsa? o varianta beta? pai de aia e beta. se trimite asa, si se vede ce si cum. nu inseamna ca s-a trimis oficial varianta finala si aia e. toate statele fac asa, ca negociaza. cum sa mai negociezi daca e respins oficial? tu nu gandesti deloc???

    • @amdrei

      Ghinea minte prin omisiune . E un lucru obișnuit la USR isti , si nu doar pa ei

      PNL =PSD =USR

  4. 1.Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul PNL nu mai are nicio scuză şi trebuie să dubleze alocaţiile pentru copii şi să majoreze pensiile cu 40%, în contextul anunţului preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro, după negocierile de la Bruxelles, transmite News.ro.

    2. Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus marți că, dacă ar fi să credem anunțul lui Iohannis privind cele 80 de miliarde de euro pe care le primește România în urma acordului de la Summitul UE, atunci Guvernul „trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile”.
    Asta declara cu un aproape un an în urmă Ciolaxu.
    Atât a înțeles găina și acum vine sa critice.
    Mergi mă tristețe și lasă-ne.

  5. Într-adevăr, Domnul Ciolacu este plin de umor. Locul 12 la încredere, după Simion și Sosoaca Vorba aia: nu se poate mântui pe el și vrea sa mântuiască pe alții. Orice ar face, nu trece sticla.

  6. ciolanu e o glumă de om.
    Cum altfel să facă opoziție decât la mișto?

  7. Eh, Ciolacul e in opozitie, face si el ce stie.
    Sa nu ne speriem chiar atat de tare. Este perioada de negociere si toate tarile cer cat mai mult. Belgienii au negociat si ei la sange, dar neavand argumente convingatoare, au fost respinsi de 3 ori. Mai bine sa te consulti inainte, de mai multe ori, decat sa depui planurile si sa te vezi respins dupa.
    Acum desigur ca Romania nu poate cere bani pt irigatii daca nu dovedeste ca pe terenurile respective va cultiva produse bio, plante tehnice sau mai stiu ce produs « verde ».

  8. de ce nu se introduce hidrocentrala de la tarnita pe lista?
    vreti energie verde ?
    pai mai vrede ca aia nu exista , si ii si predictibila si poate si regla fluctuatile din sistemul de transport cand se opreste vantul brusc

  9. Ghinea, ai uitat ca fix la fel minteau Marcel Bolos si Ludovic Orban in Decembrie trecut cand fix la fel Comisia Europeana a respinsa Planul National de redresare intocmit de fostul guvern liberal, sub Minsitrul fondurilor europene, Marcel Bolos!
    Se jurau de mama focului liberalii ca, vai, nu a fost vorba de RESPINS!
    Cine a confirmat ca intr-adevar Planul acela a fost RESPINS: europarlamentarii Cristian Ghinea si Victor Negrescu!
    Acum tu faci fix la fel: te-ain intors la inceput de saptamana de la Brussels cu Planul in mana, CHITIC fara sa SPUI un cuvintel pe subiect, daca aseara Ionut Cristache nu il presa pe Barna azi NU stiam cum NU am stiut pana aseara!
    In plus, daca era asa cum spui, sunt convinsa ca ai fi iesit si ai fi spus: e o mica problema cu Irigatiile si atat!
    Faptul ca NU ai avut curajul sa spui nici CAT a spus Barna aseara, arata CLAR ca NU ai vrut sa MINTI, adica ar fi fost o micicuna pentru ca e vorba depsre MULT mai mult decat atat!!!
    A-propos, DE CE dle Ghinea ai tacut chitic pana aseara cand Romanii au AFLAT de la Ionut Cristache care l-a intrebat scurt pe Barna: „Dle Barna, pe surse, ca de la MFE nu transpira nimic, sunt ermetici inchiisi(asa i-a spus Cristache lui Barna!), e adevarat ca PNRR trebuie refacut, ca a fost RESPINS???!
    Barna nu a avut ce face si a balmajit ca doar Irigatiile sunt problema!
    Vom vedea CAT si CUM va diferi varianta REFACUTA fata de varianta care a fost RESPINSA zilele trecute!
    Am salvat-o, sunt convinsa ca MULTI au salvat-o, sa vedem cat mintiti!!
    O sa vedem banii prin PNRR la sfantu asteapta!!!

    A-propos, stiti dragi romani, ce au cerut Marti seara cei de la USR PLUS in Acordul semanat in coalitie?!
    „Priorități asumate la nivelul Coaliției.
    Transparența este o regulă nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare,contracte și achiziții publice acolo unde exista”.

    Bai, va bateti joc de votantii aia cum vreti!
    Voi vorbiti despre TRANSPARENTA, cand Ghinea de la USR PLUS tace chitic „de la inceputul saptamanii”(cand s-a intors de la Bruissels, cum a spus Dan barna aseara!) si NU spune un cuvintel despre PNRRul intors de la Brussels?!
    Nici Guvernul nici Zombie Premierul, nici Orban nici Hunor nici Ciolos nici Barna nici Johannis?!
    Rusine, mincinsoi ordinari!!!

    • @lili, vă întreb ceva, poate știți!
      Un ordin de Ministru este sau nu obligatoriu de publicat în MO?!

    • @Marcel: Acum am vazut intrebarea!
      Am gasit ceva:
      juridice.ro: „Legislația invizibilă. Cum ascunde statul o parte din legislație față de cetățeni
      03.10.2019.
      În mod normal, fiecare act normativ emis de autoritățile statului ar trebui să fie adus la cunoștința publicului prin intermediul Monitorului Oficial, exceptând actele cu caracter secret.
      Din nefericire, situația reală este cu totul alta.
      Există un segment important de acte normative care țin de Legislația secundară(Ordine de ministru, norme, regulamente etc.) şi care, fără să facă parte din categoria documentelor clasificate, NU au fost publicate niciodată în Monitorul Oficial.
      Practic, s-a ajuns la situația în care autoritățile emit și modifică pe bandă acte normative fără să le mai aducă la cunoștința publicului.
      Această situație creează un imens dezavantaj pentru cetățeni faţă de autoritățile statului. Neștiind ca există, cetățenii nu au idee atunci când actele nepublicate sunt încălcate, de multe ori chiar de autoritățile emitente.
      În egală măsură, se pierde posibilitatea de a le invoca în fața instanței.
      Uneori, actele normative nepublicate în Monitorul Oficial pot fi aduse la cunoștința publicului pe paginile oficiale de internet ale emitenților, dar nu este o regulă. Există numeroase situații în care diverse acte normative nu au fost deloc publicate, nici în Monitorul Oficial și nici în alt mod.
      Pentru a fi înțeleasă mai bine importanța actelor normative ascunse de autorități, în continuare vor fi prezentate câteva exemple relevante.
      Ordinul Ministerului Sănătății nr. 663/2006 – un factor pentru combaterea corupției din spitalele de stat.
      Astfel, Ordinul Ministerului Sănătății nr. 663/2006 NU a fost publicat nici în Monitorul Oficial și nici altă parte (cum ar fi, de exemplu, site-ul instituţiei).
      Acest Ordin prevede, în principiu, organizarea unor comisii de control la nivelul Ministerului Sănătății și al Direcțiilor de Sănătate Publică. Pe lângă alte atribuții, aceste comisii aveau rolul de a verifica, din oficiu, dacă persoanele care ocupă funcții de conducere în spitalele publice se află sau nu în situații de incompatibilitate sau de conflict de interese. Totodată, nedepunerea declarațiilor de avere, interese și incompatibilitate (prevăzute de Legea 95/2006) era sancționată de art. 4 din acest ordin cu eliberarea din funcție.
      Întrucât Ministerul Sănătății nu a publicat niciodată Ordinul 663/2006 în Monitorul Oficial, aproape nimeni nu și-a dat seama că nu a mai fost aplicat. Rezultatul? Sistemul sanitar românesc este sufocat în continuare de corupție, incompatibilitățile și conflictele de interese reprezentând o problemă majoră asociată cu persoanele care ocupă funcții de conducere în spitalele publice.
      Sunt obligate autoritățile emitente sa-și publice actele normative in Monitorul Oficial?
      Constituția României prevede, la art. 31, dreptul cetățenilor la informație, potrivit căruia autoritățile „sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal”. Cu toate că formularea din textul constituțional este generalizată, se înțelege că publicarea legislației intră în sfera dreptului la informație.
      Există legi care reglementează în mod specific procedura prin care legislația este adusă la cunoștința publicului. În acest sens poate fi citată Legea 24/2000 care prevede, la art. 10, publicarea ordinelor, instrucțiunilor și a altor acte normative în Monitorul Oficial, partea I. Actele emise de autoritatea judecătorească nu intră sub incidența acestei legi.
      Totodată, Legea 52/2003 privind transparenţa decizională obligă autoritățile să publice și să supună dezbaterii publice proiectele de acte normative.
      În practică, însă, se întâmplă frecvent ca autoritățile statului să emită acte normative fără să mai treacă prin procesul de transparență decizională și fără să le publice în Monitorul Oficial. Se pare că până în momentul de față, nimeni nu răspunde de nepublicarea unui act normativ în Monitorul Oficial.
      Statul român sabotează proiectul european N-lex prin nepublicarea tuturor actelor normative în Monitorul Oficial.”

      Gasiti mai multe, am pus titlul articolului si sursa!
      Pun se parat si Link-ul!

  10. respectele mele dna lili. am reusit sa citesc mmulte rânduri. ca impartial la non-transparența, latența guvernanților aveti dreptate. doar o remarca ptr dvs. cautati „internet etiquette” . FLAM ON. 10 rânduri. FLAME OFF. 2 e simplu si cref ca mesajul dvs ca fi mai vizibil, si mai …citibil. multumesc, cu respect. Omul Cu Sobolani. 😶