G4Media.ro

Reprezentanţii Clinicii Nera susţin că în raportul DSP Caraş-Severin sunt inadvertenţe: Medicii…

Sursa foto: Facebook / Clinica Nera

Reprezentanţii Clinicii Nera susţin că în raportul DSP Caraş-Severin sunt inadvertenţe: Medicii nu erau prezenţi în unitate la data şi ora controlului neanunţat deoarece nu existau programări/ Funcţionarea a fost avizată de DSP

Reprezentanţii Clinicii Nera susţin că sunt „inadvertenţe” în raportul DSP Caraş-Severin întocmit în urma controlului la clinică şi că aceasta funcţionează exclusiv în baza programărilor, iar în ziua controlului nu existau programări, motiv pentru care medicii nu erau la serviciu. De asemenea, reprezentanţii Clinicii Nera afirmă că pacienţii nu se internează aici, ci primesc doar cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie. Funcţionarea Clinicii Nera a fost avizată de DSP, arată aceştia.

Reprezentanţii Clinicii Nera din judeţul Caraş-Severin susţin, joi, într-o postare pe Facebook, că raportul DSP conţine inadvertenţe şi că va contesta procesele verbale de control emise de această instituţie.

„Raportul menţionează că la ora şi data controlului medicii nu erau prezenţi în unitate, deşi aceştia trebuiau să se afle acolo, conform programului afişat, între orele 13-18. În legătură cu acest aspect, facem următoarea precizare: Întotdeauna pacienţii clinicii sunt preluaţi de medici. Medicii nu erau prezenţi în unitate la data şi ora controlului neanunţat de acum 7 zile, deoarece clinica NU avea programări în acea zi. Clinica noastră funcţionează exclusiv pe bază de programări”, se arată în postarea Clinicii Nera.

În ceea ce priveşte consultarea interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, reprezentanţii clinicii susţin că procedura nu s-a făcut online, ci fizic.

„Consultaţia şi întreaga terapie au fost efectuate fizic, nu online. Medicul nostru cu competenţă în medicina hiperbara, dr. Bogdan Mircea Matei, l-a consultat pe dl. Mîţu Stoian faţă în faţă, la clinică, înaintea şedinţei de terapie hiperbară. Tot dumnealui a fost de faţă şi a monitorizat şi întreaga şedinţă, în conformitate cu protocolul acestei terapii. Raportul menţionează că nu s-a putut identifica dacă şi ce documente medicale au fost solicitate, în afara unui buletin tomografic realizat în 22.10.2021 şi că dosarul nu ar fi fost complet. Precizăm că dosarul medical al pacientului era complet şi a fost verificat de dr. Bogdan Matei. Toţi pacienţii intră la consultaţie numai având o serie completă de investigaţii medicale. În cazul dlui. Mîţu Stoian, acesta se prezentase de la început cu toate investigaţiile necesare, incluzând analize de sânge complete şi diagnosticele recente cerute (6 pagini), dar şi de imagistică a plămânilor tip CT, conform protocolului clinicii, nemaifiind necesară solicitarea altor investigaţii. În arhiva clinicii s-au păstrat doar acele documente considerate importante pentru etapa monitorizării, şi anume CT-ul, ceea ce au putut constata şi reprezentanţii DSP”, transmite Clinica Nera.

De asemenea, afirmă cei de la Clinica Nera, pacienţii nu sunt internaţi aici, ci doar primesc cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie.

„Raportul şi materialele de presă menţionează în mod repetat informaţia eronată că la Clinica pacienţii erau internaţi. Precizăm că în contractul încheiat de Clinica Nera cu fiecare pacient, la “obiect” se stipulează clar “cazare, masă şi servicii medicale de oxigenoterapie” şi costurile aferente, dar şi faptul că Clinica nu preia alte servicii medicale”, se mai arată în postare.

Clinica Nera a fost avizată de DSP, mai transmit reprezentanţii acesteia.

„Funcţionarea Clinicii Nera a fost avizată de DSP. Menţiunea că Centrul de medicină hiperbară nu deţine structura şi personalul adecvat este o interpretare a organelor de control care nu are un fundament real, deoarece structura unui astfel de Centru şi cea pe care o are şi Clinica Nera este stabilită chiar prin autorizaţiile DSP. Apoi personalul este adaptat activităţii clinicii, fiind avizat chiar în luna iulie de către DSP Caraş-Severin”, se mai arată în postare.

Controalele făcute de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin la clinica Nera în urma decesului cântăreţului Petrică Mîţu Stoian au relevat o serie de deficienţe, atât în ceea ce priveşte terapia hiperbară, cât şi legate de alte aspecte ale activităţii clinicii. Astfel, verificările au arătat că „acordul şi consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online”, iar la momentul controlului cadrele medicale care se ocupă de acest aspect nu erau la program. Clinica a primit trei amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

Interpretul de muzică populară din judeţul Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a decedat după ce s-a internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru terapie post-COVID la camera hiperbară. Artistul s-a simţit rău, a fost transferat la UPU a Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi a fost internat la Secţia ATI unde a decedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal pentru a cerceta împrejurările în care artistul a decedat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat un control la Clinica Nera.

Sâmbătă, Clinica Nera şi-a suspendat activitatea, însă a transmis că nu se va închide.

sursa: News.ro, Sursa foto: Facebook / Clinica Nera

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Consultaţia şi întreaga terapie au fost efectuate fizic, nu online” – Cum adica? Se putea online?!

    • Nu cumva vor sa „loveasca” in aceasta clinica? 10 ani de eforturi pentru a o deschide, pentru aprobari, fonduri si nu numai? Dr.Pavel Chirila a mai fondat un spital filantropic care a fost inchis de stat pentru ca nu vroiau sa le fie oamenilor bine. Acum e diferit? Ganditi-va doar si analizati…