G4Media.ro

Reprezentanții organizațiilor din turism se întâlnesc cu ministrul Economiei, nemulțumiți de anularea…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Reprezentanții organizațiilor din turism se întâlnesc cu ministrul Economiei, nemulțumiți de anularea voucherelor de vacanță și întârzierile plăților pe Măsura 2

Reprezentanţii organizaţiilor din turism se vor întâlni luni cu ministrul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, în contextul ultimelor decizii care afectează sectorul ospitalităţii, respectiv anularea voucherelor de vacanţă, întârzierile în plăţile pe Măsura 2 sau blocajul pe Măsura 3, transmite Agerpres.

La finalul întâlnirii vor susţine declaraţii de presă Dragoş Anastasiu, Lucian Boronea, Alin Chipăilă, Călin Ile, Daniel Mischie şi Mohamad Murad.

De asemenea vor fi furnizate detalii privind organizarea protestului prevăzut a avea loc marţi, 16 februarie, între orele 12:00-12:30, în faţa unităţilor din sectorul turistic din toată ţara.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Da, voucherele de vacanță trebuie eliminate.
    Hotelierii care acceptă vouchere de vacanță ori au prețuri foarte mari ori oferă servicii de proastă calitate.

    • cui ii pasa, important e ca bugetarii sa mearga gratis in vacante si hotelistii sa faca profit din taxele prostilor.. daca tu nu-ti permiti sa dai 20.25 ron pe un cacat de omleta, mars la munca saracule… bugetaru isi permite, ca doar d’aia ia el voucher

  2. Voucherele de vacanță au distrus puțina calitate a turismului in Romania. Prețuri mari, servicii proaste, că nu dam bani direct din buzunar și nu avem de ales, să cheltuim unde turiștii sunt respectați.

  3. Sunt bugetar. Si atata ni s-au scos ochii pentru voucherele astea de vacanta, cand in realitate sunt o subventionare indirecta a turismului intern. Impropriu spus voucher, ca pentru unii înseamnă ca iti platesti cazarea dupa care te duci cu un vraf de hartii si angajatorul iti restuie suma platita dar nu mai mult de 1450 lei. Au fost ani in care nu m-am folosit de beneficiu pentru ca daca iti rezervi prin site-uri de profil, cei de la financiar au o problema, ca trebuie sa le duci factura stampilata si semnata plus bon fiscal, iar Airbnb sau Booking nu iti dau asa ceva. Paguba in ciuperci…

    • Ce vrajeala! Nu trebuie sa duci nimic la financiar. In luna in care primeai voucherele ti se retinea 145 de lei din salariu, impozitul de 10% pentru venitul respectiv. Voucherele le foloseai unde voiai(puteai) si aia era.
      Pentru ce sa duci justificari unde l-ai folosit?

    • Pana anul trecut voucherele erau tiparite in format bonuri de masa. Anul trecut au fost emise electronic. Asa ca nu dadeai banii inainte si dupa asteptai sa-i recuperezi de la angajator.

    • @Ciprian nu are rost sa iti desenez. Eu am spus cum era unde muncesc eu. Esti atat de sigur ca lucrurile sunt asa cum spui tu pentru absolut toti bugetarii? Poate pentru unii se aplica ce spui tu, insa pentru altii nu. Asa imi plac mie aia care le știu pe toate si au numai certitudini…

  4. Cu subventiile astea mascate am ajuns la preturi ca in Ibiza si mizerie ca in Somalia.
    Hai sa vedem numai pe litoral cine sant proprietarii hotelurilor.
    Mazare,Constantinescu (vezi Flora)……..
    Omul de rand ,muncitor in privat, nu-si mai permite o vacanta pe litoralul romanesc.
    Cum spunea Catu, mai sant in circulatie vouchere de 2.4 miliarde lei.
    Pai asta inseamna 500 milioane euro. Adica pretul a 100 km de autostrada la ses sau cat un spital municipal ori cat podul de la Braila.
    Unde se duc banii? In buzunarele baietilor destepti.
    Ai pret-calitate servicii competitive, ai clienti. Servesti mizerie, mancare expirata sau reancalzita, stai cu hotelul gol.
    Bulgarii au dat hotelurile unor Tour Operatori germani si le merge din plin.
    Noi am dat hotelurile te miri cui si am ajuns la dezastru.
    Toate necazurile vin din trecut, atunci cand nu ne vindeam tara, trebuia furata de potentatii zilei.

  5. Hotelierii către guvern: dați-le bani bugetarilor ca să ni-i dea nouă, că banii lor nu-s buni.

  6. Situația celor din turism e critică, fără îndoială. Asta nu numai la noi. Dar sa nu uitam cum au bubuit preturile la cazari după apariția voucherelor de vacanta. Ce au făcut atunci hotelierii: au mărit prețurile pentru că știau că oricum nu vor pierde clienți, ba dimpotrivă vor avea și mai mulți datorită voucherelor. Și acum…. cinică situația.

  7. Dacă vor să stimuleze turismul să dea vauchere la toți angajații nu numai la bugetari , iar calitatea serviciilor se poate controla de autoritățile statului. Dacă ar da vauchere la toată lumea ar aparea firme multe în turism și multe locuri de muncă.

    • pentru cei la lucreaza in privat si nu iau voucere de vacanta, nu statul este de vina ci angajatorul, sunt privati care primesc asceste tichete

    • @Laura,
      Pițipoancă ordinară, statul are fabricile sale care aduc profit ca să dea vouchere???? Nu, ia de la privat, fă.

  8. halal limbaj de mahala, ce pretentii sa mai ai……….mai invata carte ca ai lipsuri mari

    • Deci tot privatul este de vina?
      Tu chiar stii ce inseamna munca in privat?
      Cum e cand trgi linie la sfarsit luna?
      Toate maimutele astea care stau cu mana intinsa si nu stiu cum se produc banii au impresit ca toti antreprenorii sant multimilionari.
      Sa vezi tu cum este sa muncesti 12-14 ore pe zi pentru un profit cat salariul unui bugetar de lux.

  9. sictur, nesimtitilor! Ne simțeam umiliti sa platim cu tichete. Acum le căutați !? Nu stiam e sa fac cu ele, ca nu primea nimeni tichete.