G4Media.ro

Republicanii încep să se delimiteze de Donald Trump: Fostul preşedinte american George…

Sursa foto: Twitter/ Donald Trump

Republicanii încep să se delimiteze de Donald Trump: Fostul preşedinte american George W. Bush şi senatorul Mitt Romney nu îl vor susţine în alegerile din toamnă

Fostul preşedinte american George W. Bush şi senatorul Mitt Romney din Utah nu îl vor susţine pe Donald Trump în alegerile din toamnă, în timp ce unii politicieni republicani ar putea vota cu Joe Biden, a relatat publicaţia New York Times, citată de Business Insider.

Potrivit publicaţiei, motivul este modul în care Trump a gestionat protestele faţă de brutalitatea poliţiei şi pandemia de coronavirus, transmite News.ro.

Mai curând decât erau aşteptările, Donald Trump ar putea pierde susţinerea unora dintre membrii propriului său partid, un număr tot mai mare de republicani de marcă discutând cât de transparenţi vor fi în privinţa deciziei de a nu îi sprijini realegerea în funcţia de preşedinte sau chiar de a vota cu democratul Joe Biden.

Potrivit New York Times, fostul preşedinte George W. Bush şi senatorul Mitt Romney nu vor susţine realegerea lui Trump, Jeb Bush nu este sigur cum va vota, iar Cindy McCain, văduva senatorului John McCain, este aproape sigură că va vota cu Biden, dar nu s-a hotărât cât de publică va fi decizia ei, pentru că unul dintre fiii ei ar intenţiona să candideze.

Foşti lideri republicani, cum ar fi foştii preşedinţi ai Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan şi John Boehner, încă nu au spus cu cine vor vota, iar unii republicani îşi analizează opţiunile între a susţine un alt candidat sau să îl susţină în mod direct pe Biden, riscând să îl irite pe Trump.

Unii au spus că ar prefera o victorie a lui Biden dacă republicanii vor reuşi să păstreze majoritatea în Senat.

Dizidenţii au un sentiment tot mai puternic de urgenţă din cauza reacţiei incendiare a lui Trump faţă de protestatarii împotriva violenţelor poliţiei şi a gestionării greşite a pandemiei de coronvirus, potrivit unor surse.

Foşti lideri ai armatei, în retragere, care de obicei sunt discreţi în privința opiniilor lor politice, au devenit tot mai vocali în legătură cu neliniştea provocată de lidershipul preşedintelui, dar sunt încă nehotărâţi dacă să sprijine un oponent al acestuia.

Între cei care se gândesc să îl sprijine pe Biden se află unele suprize, inclusiv reprezentantul Francis Rooney din Florida, care a donat milioane de dolari candidaţilor republicani de-a lungul anilor şi a servit ca ambasador al preşedintelui Bush la Vatican. Se presupune că Rooney nu a votat pentru un democrat în ultimele decenii. Dar, potrivit The Times, Rooney are în vedere sprijinirea lui Biden, ”în parte deoarece Trump ne înnebuneşte pe toţi ”, iar gestionarea coronavirusului a dus la decese care nu ar fi trebuit să se întâmple”.

Optzeci şi nouă de foşti oficiali ai armatei au spus că sunt ”alarmaţi” de ameninţarea lui Trump de a folosi armata pentru a pune capăt tulburărilor, iar fostul secretar al Apărării Jim Mattis l-a criticat puternic Trump, spunând că întoarce americanii unul împotriva celuilalt în timpul protestelor la nivel naţional.

Senatorul Lisa Murkowski, din Alaska, a mai spus că are mari îndoieli dacă să voteze cu Trump.

„Toamna aceasta este timpul pentru o nouă conducere în această ţară – republicană, democrată sau independentă”, a declarat William McRaven, amiral de marină în retragere care a coordonat atacul care a ucis Osama bin Laden. „Preşedintele Trump a arătat că nu are calităţile necesare pentru a fi un bun comandant şef”, a subliniat el.

Deşi multe dintre marile nume menţionate de The Times nu au votat pentru Trump în 2016, lipsa de susţinere este mai semnificativă când este vorba de un preşedinte actual şi de agenda sa comună cu liderii Senatului, decât atunci când n-ar fi afectată o agendă conservatoare în curs.

The Times notează însă că sondajele actuale indică că republicanii sunt în general în spatele preşedintelui şi că mult mai mulţi funcţionari republicani aleşi îl susţin public Trump faţă de acum patru ani, inclusiv susţinători fermi, cum ar fi Mitch McConnell, liderul majorităţii Senatului, senatorul Ted Cruz şi senatoarea Lindsey Graham.

John Kelly, fostul şef de personal al lui Trump şi general de marină în retragere, nu ar dezvălui cine va avea votul său, dar a spus că şi-ar fi dorit ”să avem mai multe alte opţiuni”.

În timp ce unii republicani nu îşi vor exprima public opţiunile, senatorul Chris Coons din Delaware (unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Biden în Congres) a devenit un emisar pentru parlamentarii republicani. Potrivit lui Coons, o serie de senatori republicani, indiferent de ceea ce afirmă în public, nu vor vota de fapt cu Trump.

„Mulţi oameni care au votat pentru preşedintele Trump au făcut acest lucru pentru că nu le plăcea Hillary Clinton. Nu văd că se întâmplă asta cu Joe Biden – cum să nu-ţi placă Joe Biden?”, a spus Rooney.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Twitter/ Donald Trump

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Senatorul Mitt Romey a votat inclusiv sa fie impeached. Mitt stie foarte bine ca va dispărea din spatiul politic la alegeri.

    • mitt romney are constiinta, ceea ce inseamna ca acest republican cu state vechi, un vultur capitalist ahtiat dupa bani, e un stangist!

      cel putin asa ati spune voi, postacii rusi

    • @casually
      Ai paranoia. Sunt postaci destui si te cunosti prea bine.
      Toate comentariile tale sunt pe langa subiect.

    • In plus, in articol sunt mentionati republicani care nu l-au votat pe Trump nici in 2016. Cum ar putea fi apreciati acestia drept lideri care il parasesc pe Trump, din moment ce nu l-au sustinut nicicand? Cat priveste gestionarea recentelor violente, trebuie sa admitem ca fiecare are dreptul la opinia lui. Dar toti acestia nu s-au pus in situatia lui Trump, adica sa priveasca violentele din perspectiva presedintelui. Sa nu uitam ca la investire, presedintele depune un juramant si in acel juramant este vizata tara, in asamblul ei, cu toti cetatenii, pe care trebuie sa-i apere de pericole.
      Cum sa cedezi in fata violentelor, cand rolul tau este sa asiguri securitatea celor multi?
      Se pare ca pandemia COVID a umblat si la creierele unora….

  2. Mitt si Bush, doi terchea berchea.

  3. Bush jr. – globalist, neocon

    https://www.conservapedia.com/George_W._Bush
    translate
    Opoziție față de Donald Trump
    Creșterea deficitului comercial, adică exfiltrarea bogăției americane, deoarece China a primit statutul de comerț al națiunii celei mai favorizate fără tarife în 2002.

    În timpul și după alegerile prezidențiale din 2016, Bush a devenit cunoscut pentru opoziția sa față de omul de afaceri conservator și președintele SUA, Donald Trump. [28] Bush l-a sprijinit pe fratele său, Jeb Bush, pentru candidatura republicană în 2016. Trump a criticat cu fermitate atât Bushes în primare, în primul rând Jeb. Trump a câștigat nominalizarea republicană, dar Bush nu a votat pentru Trump sau Hillary Clinton la alegerile generale. [29]

    Bush și-a părăsit drumul pentru a evita să-l critice pe președintele Obama pe toată durata mandatului său [30], cu prima dată când el a criticat că Obama a fost la un eveniment cu ușile închise în aprilie 2015 [31]. În ciuda acestui fapt, președinția lui Trump avea doar o lună când Bush l-a atacat pentru prima dată. [32] [33]

    Pe 19 octombrie 2017, Bush a ținut un discurs în cadrul evenimentului Spirit of Liberty al Institutului Bush din New York (exact în aceeași locație în care președintele Obama a criticat administrația Trump luna precedentă) și el a criticat președintele Trump și politicile sale ca fiind „nativist , „deși nu i-a chemat pe nume. El și-a declarat sprijinul pentru globalism, comerțul liber și neoconservatism, afirmând că „nu putem dori globalismul departe”. [34] Se presupune că Bush se aștepta ca oamenii să-și conecteze discursul pentru a-l critica pe Trump când l-a redactat. [35] Ratingul de aprobare al lui Bush în rândul democraților a crescut la 51%, probabil datorită opoziției sale față de președintele Trump, un rating uimitor având în vedere cât de nepopular a fost printre stânga când a părăsit funcția. [36]

    • BPS, robotelul de spam, incapabil sa gandeasca, el doar transmite mai departe ideile spin-uite de altii.

  4. Romney și dubya? Serios? Încercați sa vindeți știrile astea ca relevante? Excelent jurnalism! Și la Vaslui o găina a fătat doi pui vii!

  5. Romney și dubya? Serios? Încercați sa vindeți știrile astea ca relevante? Excelent jurnalism! Și la Vaslui o găina a fătat doi pui vii!

    • Scaraoțchi-fake,
      Bozo e terminat, așa că incercați si voi să vă reorientați, că foarte curând o să renunțe și Crăcănel să mai bage banii intr-un cal mort și parcă vă văd iar cu sufertașul la cantina asistaților social…!

  6. Zi-o și pe aia cu Iliescu și Dragnea ca altfel ai scris degeaba.

  7. Da, pwla… Tot Trump va câștiga următoarele alegeri. 🙂

  8. În 2016 Donald Trump a câștigat alegerile pierzând votul popular cu un incredibil 2,1% (Hillary Clinton 65.853.514 voturi, Trump 62.984.828 voturi, Hillary a luat 2.87 milioane voturi în plus). Pentru cei care nu știu cum funcționează alegerile prezidențiale în America, o explicație foarte simplă: voturile americanilor nu sunt egale între ele, votul unui american din Arizona este mai ”greu”, mai puternic decât votul unui american din California. Președintele nu este ales direct, cetățenii aleg 538 de intermediari care se numesc electori, și ulterior electorii ăștia se adună în colegiul electoral și aleg EI președintele. Problema cu colegiul electoral este că unii electori al lui Hillary au primit 100k de voturi, pe când unii electori ai lui Trump au primit 10k de voturi, și per total mai mulți electori ai lui Trump au primit cu 2,87 mil de voturi MAI PUȚIN decât mai puțini electori ai lui Hillary. În funcție de stat, electorii sunt trimiși în colegiul electoral cu un număr de voturi mai mare sau mai mic. Statele sărace din Midwest (rusty belt) trimit electori cu mult mai puține voturi, și acestea sunt tradițional roșii, votează republicani, pe când votul unui american dintr-un stat puternic economic valorează mai puțin. Uite așa, deși a primit mai puțin cu 2,87 MILIOANE de voturi, Trump a devenit președinte.
    Unde vreau să ajung cu toată poliloghia asta? Susținătorii lui Trump se agață de alegerile din 2016 și de sondajele care o dădeau pe Hillary câștigătoare. Problema lor este că sondajele acelea au fost CORECTE :D. În statele swing Trump a câștigat statul cu numere infime de voturi în plus (10k, 20k, 30k de voturi), care intrau și vor intra oricând la marja de eroare a oricărui sondaj. Sondajele de astăzi îl dau pe Biden câștigător cu 10% în statele swing. Imposibil de întors de către Trump și imposibil să greșească sondajele cu atât de mult. O să fie un vot tectonic anti-Trump. Pregătiți șampania, planeta o să scape de cel mai periculos virus, mai periculos decât covid 19 – virusul prostiei ajunse la putere :D. Mai sunt 150 de zile.

    • @Johnny
      Sper sa fie penurie de sampanie asa cum a fost la hartie igienica. Personal, mi-am asigurat stoc de sampanie inca de pe acum dupa modelul hartiei.

  9. chiar, “cum să nu-ți placă Joe Biden?” :))))))))
    what a joke!

  10. „Senatoarea” Lindsey Graham e senator…

  11. Trolii lui putin incep campania de imagine pentru trump inclusiv in romania, numai platit poti sustine un psihopat ca trump

  12. Păi este de bine faptul că nu îl susține Bush jr., distrugătorul Irakului, ăla pozat cu cartea ținută invers și sub leadershipul căruia republicanii au promovat rușinea de Patriot Act.

    Mă contrariază însă modul în care presa de stânga l-a luat în brațe pe Bush având în vedere ce trecut are… parcă și-au propus să confirme intenționat metafora lui Trump cu mlaștina.

  13. Articol de doi bani aparut in NYT, arhicunoscut ziar de stanga si impotriva lui Trump, cica profesionalism jurnalistic : peste tot numai ”se spune”, ”se presupune”, ”se poate” aia si ailalta. Un stiripesurse american!

    • Cam toate sunt de acest nivel, nu rare ori greșit traduse, personal , mă interesează comentariile pt. a vedea dacă putem fi și mai jos