G4Media.ro

Restricțiile în Franța dispar începând de luni. Vor mai fi menținute măsuri…

Sursă: G4Media.ro

Restricțiile în Franța dispar începând de luni. Vor mai fi menținute măsuri severe în nord-estul țării și în regiunea pariziană

Începând de luni, Franța începe relaxarea progresivă a restricțiilor, după aproape două luni în care populația s-a aflat în izolare. Vor rămâne însă în vigoare măsuri restictive în nord-estul ţării şi în regiunea pariziană, relatează AFP, conform Agerpres. Până în prezent, în Franța au murit aproape 26.000 de persoane, infectate cu COVID-19.

„Ridicarea progresivă a restricţiilor poate începe luni, 11 mai, pe întreg teritoriul”, a anunţat joi premierul Edouard Philippe, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că Franţa rămâne „împărţită în două” în funcţie de situaţiile sanitare şi reguli drastice vor rămâne în vigoare în zonele „roşii”, între care regiunea pariziană.

Deocamdată, patru regiuni din sfertul de nord-est al ţării prezintă indicatori îngrijorători, fie din cauza unei circulaţii încă active a virusului, fie din cauza „tensiunilor” în ceea ce priveşte capacităţile spitaliceşti. Colegiile (pentru elevi de 11-14 ani) vor rămâne închise în mai şi vor fi implementate ‘„reguli foarte stricte” în transportul public, în special purtarea măştii care va deveni obligatorie.

În Mayotte, ieşirea din izolare a fost amânată până după 11 mai, din cauza circulaţiei virusului pe această insulă din Oceanul Indian.

„Nu putem face pe deştepţii cu virusul”, a insistat premierul fracez, adăugând că la 2 iunie va fi o nouă etapă pentru a ”trece la o nouă fază” de relaxare sau, în cazul ”unor rezultate slabe”, ”vor fi suportate consecinţele”.

În ceea ce priveşte frontierele, ministrul de Interne francez Christophe Castaner a subliniat că închiderea lor rămâne ”regula”. Restricţiile la frontierele cu ţările din spaţiul european (Uniunea Europeană, Schengen, Regatul Unit) vor fi ”prelungite până cel puţin la 15 iunie” şi graniţele cu ţările non-europene ”vor rămâne închise până la un nou ordin”, a declarat el.

În ţările europene, libera circulaţie a lucrătorilor la frontieră va fi menţinută, a adăugat el. În plus, măsurile de carantină impuse timp de 14 zile ”pentru orice cetăţean francez sau străin care intră în Franţa” nu vor fi aplicate ”în spaţiul european, cu excepţia celui de peste mări şi, dacă decidem, în Corsica”, a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor, care a ridicat întrebări şi a provocat îngrijorări în ultimele zile, ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer a spus că un milion de elevi din grădiniţe şi şcoli elementare (cu vârsta de la trei la 10 ani) vor fi primiţi de săptămâna viitoare de aproximativ 130.000 de profesori.

În paralel, aproximativ 400.000 de companii cu 875.000 de angajaţi se vor redeschide luni, a declarat ministrul Economiei, Bruno Le Maire. Şi centrele comerciale cu peste 40.000 de metri pătraţi vor putea începe să funcţioneze din nou, cu excepţia celor din regiunea Paris.

 

Sursă: G4Media.ro (militari Franta)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Justiția franceză ORDONA Renault să suspende activitatea la o uzină pe care abia o redeschises.
    Vineri, 8 mai 2020.
    ​Justiția franceză a ORDONAT Renault să oprească activitatea la uzina din Sandouville unde producția fusese reluată pe 28 aprilie.
    Motivarea justiției este că NU au fost luate suficiente măsuri de protecția contra Covid-19, scrie AFP.
    Compania va face apel.
    Uzina produce vehiculul comercial Renault Trafic și versiunile similare Nissan NV300 și Fiat Talento, iar numărul de angajați este de 1.848.
    Activitatea a fost oprită între 16 martie și 28 aprilie din cauza crizei Covid-19.
    Justiția franceză spune că măsurile luate de companie nu sunt suficiente pentru a-i proteja pe angajați împotrvia infecției cu Covid-19.
    Producția poate fi reluată doar după ce măsurile eficiente vor fi puse în practică, mai exact după ce se vor face schimbări la metodele de producție.
    Plângerea a fost făcută de Sindicatul CGT, cel mai mare sindicat din Franta!
    Renault a oprit producția pe 7 mai și spune că va face apel.

    Va imaginati ce era in Romania daca Justitia romana facea asa ceva, ce era la gura lui Ciolacu Tariceanu si Ponta si a slugilor lor din Presa PSDista!!

  2. la noi e pe dos , Bucurestiul la liber ceilalti mai stau pe bara , cine voteaza primeaza ! Mai conteaza criteriile epidemiologice!