G4Media.ro

Rețeaua de magazine Primark din Marea Britanie adaugă autocolante pe pungi pentru…

Rețeaua de magazine Primark din Marea Britanie adaugă autocolante pe pungi pentru a-i împiedica pe hoți să iasă din magazine cu bunuri furate

Angajații de la casele de marcat din unele filiale Primark au început să sigileze pungile de hârtie cu autocolante albastre cu mențiunea „vândut” pentru a-i opri pe hoți, relatează Sky News. Aceasta înseamnă că orice client care are asupra sa pungi fără autocolante va fi oprit la ușă de către agenții de securitate ai magazinului.

„Comportamentul antisocial și infracționalitatea în comerțul cu amănuntul sunt în creștere în întreg sectorul de vânzare cu amănuntul și lucrăm cu alți comercianți și organizații pentru a ajuta la combaterea acestui fenomen”, a declarat un purtător de cuvânt al Primark pentru Sky News.

„Avem o serie de măsuri de securitate în magazinele noastre și acum încercăm, de asemenea, unele măsuri noi pentru a preveni pierderile de stocuri, care includ sigilarea pungilor cu autocolante cu mențiunea ‘vândut’ după ce un client plătește pentru articolele sale la casierie. Vom fi atenți la acest aspect și vom monitoriza impactul pe care îl au aceste noi măsuri, ascultând feedback-ul colegilor și clienților noștri”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că firma nu va dezvălui care dintre sucursalele Primark testează acest sistem – având în vedere că este o măsură de securitate.

Un angajat al unei filiale din Londra a declarat pentru The Sun: „Hoții puneau înăuntru orice lucru care nu avea o etichetă și nu declanșa alarma. Se puteau amesteca printre clienți, pentru că se pot lua gențile doar de la casele de marcat. Era foarte greu de observat de către agenții de securitate.” Primark comercializează îmbrăcăminte cu prețuri mai reduse decât cele ale altor magazine.

În octombrie anul trecut, șefii de companii, inclusiv șefii Primark, Boots și WHSmith, i-au scris ministrei de interne de atunci, Suella Braverman, solicitând introducerea unei infracțiuni penale specifice pentru agresarea sau abuzarea personalului din magazine, în urma atacurilor asupra lucrătorilor.

Acest lucru ar permite ca incidentele violente împotriva lucrătorilor din magazine care efectuează verificări de vârstă sau previn furturile să fie considerate „agravate” și, prin urmare, pasibile de o pedeapsă mai severă, au spus ei.

De asemenea, Anglia și Țara Galilor ar urma exemplul Scoției, care a introdus o măsură similară în 2021.

Un studiu al British Retail Consortium (BRC), care a organizat scrisoarea semnată de 90 de lideri de afaceri, a constatat că incidentele de violență și abuzuri față de lucrătorii din comerțul cu amănuntul aproape s-au dublat în anul financiar 2021-22, comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei.

S-a estimat că produse ]n valoare de aproximativ 953 de milioane de lire sterline au fost furate de la comercianții cu amănuntul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. gunoaie la vanzare ! au o clientela specifica !