G4Media.ro

Reţeaua Parler, preferată de simpatizanții lui Trump, s-a relansat cu ajutorul unei…

Sursa foto: News.ro

Reţeaua Parler, preferată de simpatizanții lui Trump, s-a relansat cu ajutorul unei companii rusești – Reuters

Reţeaua de socializare conservatoare Parler, preferată de simpatizanţii preşedintelui Donald Trump, a redevenit accesibilă pentru utilizatori cu ajutorul unei companii controlate de doi oameni de afaceri ruși, anunță Reuters. Parler devenise indisponibilă pentru utilizatori după ce a fost blocată de Apple, Google şi Amazon, care au acuzat că rețeaua socială a permis postări ce au dus la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

În acest moment, site-ul Parler poate fi accesat de utilizatori, în timp ce aplicația pentru telefonul mobil e în continuare blocată atât de Google, cât și de Apple.

Compania care a rezolvat problemele Parler se numește DDos-Guard și este controlată de doi cetățeni ruși din Rostov pe Don. Firma cetățenilor ruși furnizează servicii de găzduire pentru site-uri rasiste sau conspiraționiste din SUA, dar și pentru site-uri guvernamentale rusești, scrie Reuters.

Context. Amazon, Apple şi Google au refuzat să mai colaboreze cu Parler, invocând ”ameninţări cu violenţe” şi ”activităţi ilegale”, în contextul incidentelor din 6 ianuarie, când simpatizanţii lui Trump au pătruns în clădirea Congresului.

Cofondatorul Parler, John Matze, a declarat la postul TV Fox News că repunerea aplicaţiei în funcţiune ar putea dura şi a acuzat marile companii de internet că duc un ”război împotriva libertăţii de exprimare”.

”Toţi partenerii noştri, cei care gestionează textele, mesajele, avocaţii noştri, ne-au lăsat baltă în aceeaşi zi”, a deplâns acesta. ”Vom face tot ce putem pentru a reveni online cât mai repede posibil, dar toţi furnizorii pe care-i contactăm ne spun că nu vor să lucreze cu noi dacă Apple sau Google nu sunt de acord” şi este greu de găsit ”300 până la 500 de servere informatice în 24 de ore”, a explicat acesta.

Oprirea reţelei de socializare Parler îl privează pe preşedintele Donald Trump de încă un canal de comunicare, după ce Twitter şi Facebook i-au închis conturile pe durată nedeterminată. Singurele sale modalităţi de a se adresa simpatizanţilor săi rămân acum unele posturi TV mai prietenoase, respectiv Fox News, OAN şi Newsmax, reţele sociale mai puţin cunoscute, precum Gab sau MeWe, platforme video ca Rumble şi DLive sau website-uri de ştiri alternative celor din media mainstream, precum American Media Periscope.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. daca mai exista vreun dubiu in legatura cu implicarea rusiei in destabilizarea SUA prin trump …

    • Daca gigantii din patria democratiei si libertatii de exprimare s-au cartelizat ca sa ii cenzureze, e normal sa recurga la alternative.

    • @gogu Clar! Si unde puteau gasi intelegere in lupta lor de a-si recapata alegerile furate decat la mamarussia

    • @Bogdan – Exact ca Snowden. Deci e de bine sau de rau? Tu ce zici?

  2. In locul lui Putin as lansa Radio America Libera, pentru disidenti.

    • Pai aia exista deja si se numeste Sputnik. Si pe la noi apara liberattea de expresie a prietenilor trumpistilor, revolutionarii de la” hAUR mancati-asi!”

  3. Daca cineva se mai indoia ca Trump si Brexit au fost creatiile criminalului KGB-ist Putin acum are confirmarea clara a implicatiei Moscovei in destabilizarea USA si a UE

  4. Incitarea la ura e infractiune cam peste tot in lume. Sa inciti la ura nu e un act de dizidenta. E, in schimb, printre putinele arme pe care le poate folosi Rusia impotriva lumii civilizate (daca nu poti sa-i bati, fa-i sa se bata intre ei).

  5. Redeschiderea parlerului e un asalt asupra libertatii. E ca in 2001, cand obiditii ocupati din Orient au fost certati pentru ca „urasc libertatea noasta”. Sau ca in 1984: „Ignoranța este putere. Războiul este pace. Libertatea este sclavie”

    Mai e si varianta in care Putin e baiatul bun, si Bideu e cenzorul, dar nu cred ca pot scrie mai des de o data pe zi realitatea asta, cel putin pe un blog afiliat USAGM.

  6. Postacii trumpisti s-au cam fofilat la articolul asta, nu prea mai sunt iesiti in forta ca de obicei.

    Dar nu e o treaba buna cu asocierea asta.
    Practic e o capitulare catre trolii rusi a unei comunitati conservatoare. Acum multi oameni normali pro republicani vor fi expusi la radicalizare.
    Parler va deveni neoficial noul Gab, un loc pentru cei de extrema dreapta.

    Am mai adus vorba de asta si in alte articole. Cand cenzura este completa (asa cum a fost cazul cu Parler dupa 6 ianuarie) se ajunge la solutii disperate si nocive pentru democratie.

  7. Cu asta s-au rezolvat două lucruri.
    1. Este oficial sprijinul rușilor în politica antioccidentala.
    2. Cei care se plângeau de lipsa libertății de exprimare sunt acum satisfăcuți grație unui regim care nu are nicio legătură cu astfel de principii democratice.

    • Ce treaba are Parler cu politica? Nu asta era argumentul vostru? Sunt societati private, bla bla bla si fac ce vor. Uite ca astia s-au vazut nevoiti sa mearga pe serverele rusilor ca sa nu inchida.
      Pacat ca nu e inca operational Starlink pt servicii web, ar fi mers acolo si tot s-ar fi gasit cativa exaltati sa il faca pe Elon omul rusilor.

    • Stai, rusii nu sunt supusii lui Bideu si duc o politica antioccidentala? Ce idioti!

      Nu au inteles nimic din invaziile lui Napoleon, Pilsduski, William S Graves, Edmund Ironside, Ernest Brosteanu, Hitler, Horthy si Antonescu. Bai mujicilor, noi va vrem binele!

      Cum, ba, voi va aparati oficial de „19 grade sunt normale”? De „nihil sine deo”? De „coruptia ucide”? Nu exista arme nucleare care sa franga puterea ideilor occidentale, mai ales in momente de microdozaj.

  8. Bravo noroc cu frații noștri rușii și mama Russia

  9. @mikey, e normal ca slugile criminalului KGBist Putin sa vada totul prin prisma banilor primiti pt postari, dar adevarul e cat se poate de evident. la fel ca si legaturile dintre Cambridge analytica, Parler si Rusia