Reţeaua pentru Natură Urbană cere PSD şi PNL să respingă amendamentele la Legea spaţiilor verzi, prin care se dă posibilitatea de a construi pe spaţii verzi private şi retrocedate
Reţeaua pentru Natură Urbană solicită membrilor PNL şi PSD din Camera Deputaţilor să respingă amendamentele pe care le-au iniţiat la Legea spaţiilor verzi şi care ar urma să fie votate miercuri în plen. Coaliţia alcătuită din 16 organizaţii civice precizează că prin aceste amendamente „votate fără dezbatere reală, pe ultima sută de metri”, înainte de închiderea sesiunii parlamentare, se dă posibilitatea de a construi pe spaţii verzi private şi retrocedate.
„Acest lucru va încuraja haosul imobiliar şi dereglementarea urbanismului în România, va duce la fragmentarea parcurilor existente şi va reduce spaţiul verde din oraşe. Considerăm că adoptarea acestor amendamente ar fi un atac direct la sănătatea a 12.520.000 locuitori care trăiesc în oraşe, adică aproximativ 60% din populaţia ţării”, scrie Reţeaua pentru Natură Urbană pe Facebook.
Conform aceleiaşi surse, coaliţia şi-a asumat ca obiectiv de guvernare creşterea spaţiului verde din interiorul oraşelor şi municipiilor, prin refacerea sau construirea de parcuri. În acest sens, este indicat obiectivul 10, de la pagina 9 din programul de guvernare.
„Cerem coaliţiei de guvernare să respecte acest obiectiv”, menţionează reprezentanţii ONG-urilor.
Din Reţeaua pentru Natură Urbană fac parte Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, Asociaţia Funky Citizens, Asociaţia „Societatea Organizată Sustenabil” – Cluj-Napoca, dar şi alte ONG-uri din Satu Mare, Braşov, Piatra Neamţ, Bistriţa, Iaşi, Timişoara, Oradea sau Arad. În viziunea Reţelei pentru Natură Urbană, natura trebuie să devină o componentă majoră a infrastructurii urbane, cu rol esenţial în optimizarea calităţii vieţii.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, marţi seara, la Prima News, că amendamentele PSD adoptate în Comisia de mediu din Camera Deputaţilor la legea spațiilor verzi spun de fapt că nu trebuie să mai existe spaţii verzi private și obligă municipalitatea să dea bani pentru expropierea terenurilor private care au spaţii verzi sau, dacă nu fac acest lucru, să dea autorizaţii de construcţie pe acele terenuri. Nicușor Dan a dat ca exemple zone din Tineretului, Herăstrău, Parcul Circului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii