![](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/12/brunedekartofler-cartofi-caramelizati-768x512.jpg)
Rețetă tradițională recomandată de Ambasada Danemarcei în România, pentru masa de Crăciun: „Brunkartofler” / Cartofi caramelizați
Cartofii sunt o parte esențială a cinei de Crăciun din multe țări, iar Danemarca are și ea o mâncare de cartofi foarte specială. Ambasada Danemarcei la București prezintă rețeta tradițională pentru acest fel de mâncare, preferat de danezi pentru masa de Crăciun, indicând și modalitatea prin care se prepară.
„Brunkartofler” (Cartofii caramelizați) se prepară prin fierberea și decojirea cartofilor, iar apoi prin gătirea lor îndelungată în unt și zahăr” informează Ambasada Danemarcei la București
Dacă până în prezent nu ați încercat „brunkartofle”, rețeta de mai jos indicată de Ambasada Danemarcei vă poate fi de folos în acest sens:
Pentru 4 porții, pregătire: 20 minute, gătit: 20 minute
Începeți prepararea cu cel puțin câteva ore înainte de servire, deoarece va trebui să fierbeți cartofii și apoi să-i decojiți, după care trebuie să se răcească complet înainte de a se „rumeni”. Puteți, de asemenea, să fierbeți cartofii cu o zi înainte și să-i păstrați la frigider până a doua zi.
Ingrediente
600 g / 21 oz cartofi mici sau cartofi fingerling
100 g / 3,5 oz de zahăr granulat
50 g / 1.75 oz unt
Metoda de preparare
- Fierbeți cartofii în apă ușor sărată – fierbeți-i până când se înmoaie, ceea ce înseamnă că nu sunt fierți suficient cu câteva minute.
- Scurgeți cartofii și transferați-i într-o baie de apă cu gheață.
- Se curăță cartofii de coajă și se lasă să se răcească complet înainte de a-i rumeni.
- Cartofi caramelizați danezi
- Se încălzește zahărul într-o tigaie mare la foc mediu. Lăsați zahărul să se topească și să devină maroniu deschis, fără a amesteca.
- Când zahărul este topit și auriu, adăugați untul. După ce untul a făcut spumă, adăugați cartofii răciți.
- Caramelizați cartofii la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. În timpul gătitului, amestecați ușor cartofii pentru ca aceștia să se rumenească pe toate părțile. Nu îi amestecați prea mult.
- Se servesc fierbinți la masa de Crăciun.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii