Rețete de post culese din cinci mănăstiri și schituri din județul Sibiu
Rețetele de post au fost selectate din cartea „Din tainele bucătăriei mănăstirești. Carte de bucate mănăstirești”, care a fost editată în anul în care județul Sibiu a deținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană de către Arhiepiscopia Sibiului. Cartea cuprinde mai multe bucate care se pregătesc pentru mesele din mai multe mănăstiri și schituri din județele Sibiu și Brașov. Fiind o perioadă de post, Turnul Sfatului a selectat doar câteva rețete specifice acestei perioade, dar și câteva rețete care au printre ingrediente și pește, având în vedere că Postul Crăciunului conține mai multe zile în care creștinii ortodocși au dezlegare la pește.
Rețetele sunt oferite de călugării și maicile de la Mănăstirea Nocrich, Mănăstirea Pelișor, Mănăstirea Sfânta Treime – Sibiel, Schitul Bazna și Schitul Rășinari.
Rețete culinare folosite în Mănăstirea Nocrich
1. Supă de fasole (pentru șase porții)
Ingrediente:
– ½ kg de fasole uscată
– patru morcovi potriviți
– o legătură de frunze de țelină
– două cepe tăiate feliuțe
– o ceașcă și jumătate de suc de roșii
– o ceașcă și jumătate de ulei de măsline
– sare, piper
După ce au fost curățate, se pun boabele de fasole la înmuiat cu o seară înainte. Apoi se dau în clocot pentru 5 minute și se varsă această apă. Se adaugă altă apă care să acopere bine toate ingredientele ce se vor pune în oală: fasolea, morcovii tăiați rondele, țelină tăiată mărunt și ceapa. Se adaugă sucul de roșii, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se fierbe până când toate ingredientele sunt gata.
Vezi toate rețetele selectate pe Turnul Sfatului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank