G4Media.ro

Reuniune a diplomaţilor NATO la ambasada SUA din Budapesta pentru a discuta…

Sursa foto: Photo 317264680 © Oleh Dubyna | Dreamstime.com

Reuniune a diplomaţilor NATO la ambasada SUA din Budapesta pentru a discuta politica de „neutralitate economică” a Ungariei și dependenţele tot mai mari faţă de Moscova şi Beijing, care au implicaţii de securitate pentru Statele Unite şi interesele euro-atlantice

Ambasadori şi ataşaţi militari ai statelor NATO la Budapesta s-au întâlnit miercuri la ambasada SUA în capitala ungară pentru a discuta politica de „neutralitate economică” a Ungariei, inclusiv legăturile acesteia cu Rusia şi China, a anunţat ambasada americană, potrivit Reuters.

Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte ca ministrul ungar de externe Peter Szijjarto să susţină un discurs la o conferinţă de securitate în capitala belarusă Minsk, la care printre alţi participanţi se numără şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite Agerpres.

Premierul conservator ungar Viktor Orban, care încearcă să atragă în Ungaria fabrici de producţie de vehicule electrice şi baterii din China, a afirmat că ţara sa, membră a NATO şi a UE, nu doreşte să fie captivă niciunui bloc şi intenţionează să-şi menţină relaţiile comerciale atât cu Rusia şi China, cât şi cu partenerii săi occidentali, în cadrul unei strategii de „neutralitate economică”.

Ambasada SUA a afirmat că la întâlnirea desfăşurată miercuri au fost discutate „aspectele de securitate” ale acestei politici, ambasadorul american David Pressman criticând din nou legăturile guvernului ungar cu Rusia şi China.

„Politica recent anunţată de ‘neutralitate’ economică a Ungariei şi dependenţele sale tot mai mari faţă de Moscova şi Beijing au implicaţii de securitate pentru Statele Unite şi interesele euro-atlantice. Am apreciat oportunitatea de a discuta noua politică a Ungariei cu aliaţii noştri'”, a declarat Pressman, potrivit unui comunicat.

După acest anunţ, şeful de cabinet al premierului Orban a spus că i-a sugerat ambasadorului american „să studieze volumele comerciale dintre SUA şi China, întrucât acestea au crescut masiv”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cioc-cioc, knock-knock, sunteti bine, tovarasi?

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.