G4Media.ro

Reuters: Hagi junior își face propriul nume la Euro 2024

Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Reuters: Hagi junior își face propriul nume la Euro 2024

Ianis Hagi a trebuit să trăiască mult timp cu comparațiile pe care suporterii le făceau cu tatăl său, unul dintre cei mai mari jucători români din toate timpurile, Gheorghe Hagi, dar la Campionatul European din Germania are șansa de a-și face un nume, scrie agenția de presă Reuters.

Mijlocașul ofensiv în vârstă de 25 de ani a influențat obținerea de către România a unui egal 1-1 cu Slovacia în ultimul meci din Grupa E, miercuri, obținând penalty-ul din care Răzvan Marin a egalat.

România a câștigat grupa și acum se va confrunta în optimi cu o Olanda șubredă, oferind potențialul pentru un parcurs similar cu cel al tatălui său, a cărui strălucire a condus România la Cupa Mondială din 1994 în sferturile de finală, unde au fost eliminați de Suedia.

În urmă cu 30 de ani, Gheorghe a fost antrenat de Anghel Iordănescu, iar în Germania Ianis lucrează sub îndrumarea tacticianului Edward Iordănescu, fiul lui Anghel, o altă legătură între două dintre cele mai celebre familii de fotbaliști din România.

Două generații, la trei decenii distanță, care speră să facă istorie pentru România.

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv, toată lumea știa că vrem să ieșim din grupă și în plus am avut și obiectivul de a scoate oamenii în stradă, de a-i face fericiți, să fie mândri de această generație, de echipa noastră”, a declarat Ianis Hagi la PRO TV.

„Nu ne temem de niciun adversar, dar suntem la primul turneu final la nivel de seniori (pentru acest grup de jucători). Avem experiență bună și apoi suntem noi, cei tineri, cu mult entuziasm și multă calitate”.

Gheorghe Hagi a avut onoarea de a juca atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona, într-o ilustră carieră de club, și a condus Steaua București până în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută însă cu 4-0 în fața lui AC Milan.

Drumul fiului său a fost mai mult o luptă. Ianis a trecut prin academia tatălui său și a debutat la vârsta de 16 ani la Viitorul Constanța, clubul românesc înființat de Gheorghe Hagi în 2009.

Ulterior, a ajuns la echipa italiană Fiorentina, la Genk în Belgia și acum la Rangers în Scoția.

În urma unei accidentări de lungă durată, Hagi a avut un sezon sub așteptări, împrumutat la clubul spaniol Alaves în 2023-24, unde cele 22 de apariții în LaLiga, dintre care opt ca titular, au produs doar două pase decisive și niciun gol.

La Euro 2024, însă, el a făcut furori, nu din cauza numelui său de familie, ci datorită muncii sale de pe teren.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Copilul asta are vrea sa fie dar nu poate. Nu e nici la 50% din valoarea lu Gica hagi.
    Boloni are dreptate ,echipa e slabuta,fara voloare….nu joaca un football placut,doar la nimeriala.

  2. Serios, nu am nimic cu el, dimpotriva imi pare rau de situati lui si de „crucea” pe care trebuie sa o duca care din cauza orgoliului si mandriei il mai indruma si pe directii gresite. Dar, nu mi se pare ca a excelat in nici un joc. Si nu ma refer la goluri, ci la contributia lui generala: constructie de faze de gol, pase, suturi, recuperari, etc. Iar acel unsprezece metri a fost cu mult mult noroc, hai sa nu incepem sa sarbatorim acum toate nimicurile.