Reuters: România își mută apărarea aeriană mai aproape de satele de pe Dunăre care se învecinează cu instalațiile cu cereale de pe malul ucrainean și adaugă mai multe posturi militare de observare și patrule în zonă
România își mută apărarea aeriană mai aproape de satele sale de pe Dunăre, de cealaltă parte a fluviului față de instalațiile cu cereale de pe malul ucrainean, care au fost lovite în mod repetat de drone rusești, au declarat două surse de apărare de rang înalt pentru Reuters, citată de The Guardian.
De asemenea, autoritățile adaugă mai multe posturi militare de observare și patrule în zonă, a mai precizat sursa citată.
Măsurile, împreună cu desfășurarea a patru avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA și o zonă de interdicție aeriană extinsă, sunt un semn al îngrijorării tot mai mari din România și din alianța NATO că războiul din Ucraina s-ar putea extinde pe teritoriul său, notează Reuters.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului român al Apărării, Constantin Spînu, a declarat că nu există niciun indiciu că Rusia ar viza România, dar că natura atacurilor pe teritoriul ucrainean din apropiere face practic imposibilă prevenirea tuturor încălcărilor.
Surse din domeniul apărării au declarat pentru Reuters că nu cunosc niciun caz în care drone rusești complet funcționale să fi intrat în spațiul aerian românesc și că cele trei cazuri cunoscute de drone sau resturi ale acestora care au căzut în interiorul țării nu au implicat explozibili.
Armata a construit acum două adăposturi antiaeriene în micul cătun românesc Plauru, la doar câteva sute de metri de Izmail, iar locuitorii din zona mai largă primesc alerte pe telefoanele mobile atunci când dronele rusești sunt detectate îndreptându-se în direcția lor.
Alte țări care se învecinează cu Ucraina au fost, de asemenea, afectate. Două persoane au fost ucise atunci când ceea ce autoritățile poloneze au descris ca fiind o rachetă ucraineană a aterizat în Polonia, au existat relatări – negate de autorități – despre rachete rusești care au survolat spațiul aerian al Moldovei și al României, precum și explozii în regiunea separatistă moldovenească Transnistria, aliniată cu Rusia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii