G4Media.ro

Reuters: Sunt aproape 20 de milioane de cazuri de coronavirus în Europa…

Reuters: Sunt aproape 20 de milioane de cazuri de coronavirus în Europa de Est

Europa de Est este aproape de pragul de 20 de milioane de cazuri de coronavirus, informează, duminică, News.ro, care citează Reuters.

Regiunea are cea mai mică rată de vaccinare din Europa, mai puţin de jumătate din populaţie primind o singură doză.

Cazurile noi de infectare au crescut constant şi acum media zilnică este de peste 83.000. Deşi Europa de Est reprezintă doar 4 la sută din populaţia lumii, în ceea ce priveşte noile cazuri raportate la nivel mondial, 20 la sută din din această regiune.

Conform unei analize Reuters, Rusia, Ucraina şi România se numără printre ţările cu cele mai multe decese raportate.

Dintre noile cazuri de infectare în Europa de Est, peste 40 la sută s-au înregistrat în Rusia.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Nu putem decât să sperăm că ușor-ușor ,cu variantele viitoare, mortalitatea se va duce la mortalitatea din SARS initial sau MERS un 50-80% și ca selectivitatea pentru vaccinați și copii va fi mai bună.
    Europa de Est va deveni un Rai pe Pământ.

  2. Vreau să văd ce mai zic apostolii antivaccin la faza asta: cum se explică faptul că acolo unde vaccinarea a fost un succes rata de infectare e minusculă în comparație cu țările unde a fost un fiasco?
    Aiureli gen „propagandă“, sau„statistici false“ nu se pun!

    • Rata de infectare nu e minuscula, e la fel ca anul trecut, inainte de vaccin, in jur de 1.05. Exceptie e Israel care tocmai ce a mai bagat un booster si si-a scazut artifical rata, insa intr-o luna, doua, infectarile vor reveni la acelasi trend dinainte booster-ului. Infectarile nu mai sunt un criteriu valid, intr-o populatie vaccinata fara restrictii numarul celor care ajung la ventilator este mult redus.

    • Poate ne explica apostolii vaccinului de ce cresc cazurile covid in UK unde turma e vaccinata.

    • Numai după ce-o să explici tu fain frumos cum stă treaba cu decesele care scad în UK chiar dacă cazurile de infectare au mai crescut puțin! :-p

    • Pai se pun aiurelile alea, nu ptr ca au valoare de adevar, ci ptr ca fac parte din rationamentul lor (al antivaccinistilor), ele constituie granita logic-ilogic si odata trecuta, mult succes sa mai functioneze vreun argument (logic). Problema e cum anulezi aiurelile, astfel incit sa pastrezi discutia in zona logica. Interzicerea (unei cai de argumentatie, chiar daca falsa sau mincinoasa) nu a functionat niciodata.

    • @andrei – vaccinul ofera imunitate undeva in intervalul 70-95% (in fct. de vaccin). Asta in primele luni de la vaccinare. Apoi procentele scad. Se face booster si ajungi din nou la 70-95%. 70-95% nu sint 100%. Asa creste numarul de imbolnaviti. Cum zice si Darwin, insa, numarul deceselor (si al cazurilor grave) e mult mai important.

    • @Ac
      A pretinde o argumentare rațională nu e o „interzicere“ atunci când vorbești despre realitatea obiectivă.

      Pe de altă parte, evoluției îi pasă prea puțin despre emoții și percepțiilor eronate. Evoluția știe una și bună: ești capabil de adaptare bine, dacă nu atunci te papă gaia, recte covidul.

      Deci uite de ce nu-mi pierd vremea cu aiureli pe post de „argumente“, ba chiar le batjocoresc.
      Îți doresc baftă în încercările de a dialoga rațional cu antivacciniștii, deși mi se pare cam donquijotească întreprinderea asta.

      Sănătate!

    • 🙂 donquijoteismul s-ar putea sa se manifeste si la tine, altfel si mai voalat: acum 4-5 ani se vorbea in continuu despre epoca post-adevar (Trump, Brexit etc). Nu era o epoca care se sfirsea, ci una care incepea. Cistig de cauza nu au avut rationalistii, ci irationalistii. In Romania abia incepe si rationalistii sint de departe o minoritate. Trebuie construite poduri, nu arse, ptr ca pandemia o sa treaca (cu eforturi umane ingrozitoare din partea medicilor si eforturi financiare din partea statului) si o sa vedem ca evolutia nu isi face cunoscuta prezenta in citiva ani, in schimb o sa avem o societate si mai saracita, si mai polarizata etc.

    • @Ac
      Fericiți făptuitorii de pace căci aceia fii lui Dumnezeu se vor chema.

      E o metaforă, nu mă bag aiurea în familia nimănui. 😀

  3. Mult succes in a demonstra cu argumente logice ceva celor care cred in sterilitate pana la a treia generatie!

  4. Pt adeptzii vaccinului si a lock downului: la fiecare iesire din lockdown si restrictzii va fi o explozie de infectari, pt ca omul nu poate sa aiba un sistem imunitar eficient fara interactiune, fara bacterii, virusi etc. Lockdownul, masca, restrictiile exact asta fac: scad puterea sistemul imunitar de a reactiona, asa ca dupa orice ridicare de restrictie or mai bagi un booster ori te infectezi. Faptul ca tu nu contactezi virusul din cauza multiplelor boostere, te ajuta de cateva ori pana te prinde boala cu sistemul imunitar in plop, si atunci s ar putea sa ti o cam iei. Trebuiau carantinate si vaccinate persoanele cu probleme, restul trebuiau lasate in pace. Nu se carantineaza persoanele sanatoase, pt ca prin infectare acestea vor duce specia mai departe.

  5. Cine nu stie, in UK este o populatie de aproape 80 mil(Romania probabil 12 mil). Cazuri de infectare in jur 50.000, dar decese mult mai putine decat in Romania. Romania este alaturi de Rusia cu cele mai multe decese zilnice. Deci vaccinul ajuta. Anul trecut in UK se inregistrau pana la 2000 de decese zilnice. Acum rar se intampla sa treaca de 100. De fapt statistica asta ne arata cat de inculti am ramas dupa atatia ani de comunism.

    • Noi câte decese zilnice aveam anul trecut când englezii aveau 2000?? Și tot nevaccinati eram.

    • Bratiene, ești la fel de ticălos ca strămoșii tăi. In UK nu se moare asa mult pentru că au sistem sanitar, nu gluma de la noi. In plus ne au furat noua și altora din est zeci de mii de medici și asistente. D aia le merge bine. Știi cât costă să pregătești un singur medic ca stat, apoi sa ramai fara el că se duce in UK moca?

  6. 40% din populația românească spun că știința și tehnologia are efecte negative!!!