Rezultatele educației se pot măsura științific. Andreea Minea-Pic, analist român la OCDE: Educația de calitate înseamnă un stil de viață sănătos – crește speranța de viață, scad costurile cu asistența medicală – VIDEO
„Pe lângă rezultatele economice directe, educația de calitate se traduce în competențe digitale, sociale, emoționale, cognitive, atitudini legate de învățare, care contează atunci când luăm în considerare investițiile în educație. De exemplu, educația de calitate se traduce într-o sănătate mai bună, se reduc cheltuielile sociale sau cu asistența medicală. În același timp, oamenii mai educați devin cetățeni mai implicați și pot sprijini democrația, care funcționează mai bine”, a declarat Andreea Minea-Pic, analist la Direcția Educație și Competențe OCDE, în cadrul conferinței online Solving the value for money equation in education a OCDE, desfășurată pe 29 noiembrie 2022, scrie EduPedu.ro.
Conferința s-a axat pe argumentele economice și sociale ale investițiilor publice în educație: „Dilema nu este dacă să investești sau nu în educație, ci mai degrabă cum să profiți la maximum de această investiție”. Andreea Minea-Pic a prezentat Rezultatele sociale ale educației, cu dovezi științifice despre cum educația susține o viață mai sănătoasă și mai fericită și societăți mai civice, coezive și incluzive:
- „Sistemele de educație au un rol important în dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și atitudinilor care susțin stilul de viață mai sănătos și bunăstarea psihologică. Oamenii mai educați tind să trăiască o viață mai sănătoasă și mai fericită. Aceștia au tendința de a avea un exces de greutate mai scăzut, tensiunea arterială mai scăzută, fumează mai puțin, au o speranța de viață mai mare. De exemplu, adulții cu abilități de calcul mai bune au tendința de raporta o stare de sănătate mai bună. Desigur, puterea acestor asocieri între educație și sănătate variază foarte mult de la o țară la alta.
- Persoanele mai educate se bucură de o viață mai fericită. Abilitățile socio-emoționale sunt esențiale pentru sănătatea mintală. Există dovezi care arată că abilitățile socio-emoționale timpurii au un rol important în susținerea bunăstării psihologice individuale de la vârste fragede și până foarte târziu la vârsta adultă. (…)”
Articolul integral, pe EduPedu.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
2 comentarii