G4Media.ro

Rezultatele finale ale turului întâi al prezidențialelor: Iohannis – 37,82%, Dăncilă –…

Rezultatele finale ale turului întâi al prezidențialelor: Iohannis – 37,82%, Dăncilă – 22,26%, Barna – 15,02%

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 37,82%, fiind urmat de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cu 22,26%, şi candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, cu 15,02%, după centralizarea rezultatelor din toate secţiile de votare, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu.

Numărul celor care s-au prezentat la urne este de 9.359.673, reprezentând 51,19% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

Numărul de voturi valabil exprimate este de 9.216.515, reprezentând 98,47% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne. Numărul total de voturi nule este de 142.961, reprezentând 1,53%. Numărul total al alegătorilor care au votat prin corespondenţă este de 25.319.

  1. Klaus Iohannis – 37,82% (3.485.292 voturi)
  2. Viorica Dăncilă – 22,26% (2.051.725 voturi)
  3. Dan Barna – 15,02% (1.384.450 voturi)
  4. Mircea Diaconu – 8,85% (815.201 voturi)
  5. Theodor Paleologu – 5,72% (527.098 voturi)
  6. Hunor Kelemen – 3,87% (357.014 voturi)
  7. Ramona-Ioana Bruynseels – 2,65% (244.275 voturi)
  8. Alexandru Cumpănașu – 1,53% (141.316 voturi)
  9. Viorel Cataramă – 0,53% (48.662 voturi)
  10. Bogdan Stanoevici – 0,43% (39.192 voturi)
  11. Cătălin Ivan – 0,36% (32.787 voturi)
  12. Ninel Peia – 0,34% (30.884 voturi)
  13. Sebastian Popescu – 0,33% (30.850 voturi)
  14. John Ion Banu – 0,30% (27.769 voturi)

Rezultatele finale ale turului întâi al prezidențialelor confirmă astfel predicțiile făcute de exit-poll-ul IRES, preluat de G4Media.ro duminică la ora 21:00, când s-au închis urnele. IRES a prezentat următoarele date:

Klaus Iohannis – 38,4%
Viorica Dancila – 21,9%
Dan Barna – 16,1%
Mircea Diaconu – 8,3%
Theodor Paleologu – 5,9%
Kelemen Hunor – 4,7%

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale începe vineri, de la ora 00,00, aceasta urmând a se încheia sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 7,00.

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, potrivit legii, al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.

*** La secţiile de votare din străinătate, se votează pe durata a trei zile, ca şi la primul tur, conform următorului program:

* vineri, 22 noiembrie, între orele 12,00 – 21,00;

* sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 7,00 – 21,00;

* duminică, 24 noiembrie, între orele 7,00 – 21,00.

În toate cele trei zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23,59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21,00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, reaminteşte AEP.

Potrivit legii, pot vota la secţiile de votare din străinătate cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate, indiferent de motivul prezenţei acestora pe teritoriul altei ţări – domiciliaţi, rezidenţi sau turişti.

Actele pe baza cărora se poate vota în străinătate sunt: cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

* În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care au primit plicul trebuie să se asigure, înainte de a lipi autocolantul pe candidatul preferat, că acesta a intrat în turul al doilea. În cazul în care autocolantul este aplicat pe un candidat care nu a intrat în turul al doilea, votul este anulat, menţionează AEP.

Plicurile cu opţiunile pentru turul al doilea trebuie expediate astfel încât să ajungă la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă până cel mai târziu în data de 21 noiembrie. Cei ale căror plicuri nu ajung până la termenul menţionat vor fi notificaţi şi îndrumaţi să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare.

*** În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secţiilor de votare. Alegătorii pot afla la ce secţie de votare sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro.

Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie, între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23,59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21,00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

Alegătorii din ţară votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar.

Potrivit AEP, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite doar de cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

În ţară, cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

Ca şi în primul tur, operaţiunile privind numărarea voturilor, inclusiv a celor prin corespondenţă, sunt înregistrate video şi audio şi se desfăşoară în deplină transparenţă, în prezenţa tuturor membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a persoanelor acreditate.

Persoanele acreditate să asiste la efectuarea operaţiunilor electorale la primul tur de scrutin sunt de drept acreditate să asiste la efectuarea acestor operaţiuni şi la al doilea tur, precizează AEP.

”Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, îndeamnă pe toţi cetăţenii români cu drept de vot să îşi exercite acest drept şi în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin, iar celor din străinătate le recomandă să nu lase pe ultima zi votul la secţiile de votare, pentru a evita aglomeraţia şi pentru a fi siguri că şi votul lor va intra în calcul la alegerea preşedintelui României”, se arată într-un comunicat al AEP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Cei de la Rise Project, nu scoateti si voi nimic despre ceasul lui Dancila sau altceva sa scapam si noi de tuta asta in turul doi?

    • Pai a aparut de ieri in EVZ ca are plangere penala – favorizarea furtului de bani din bugetul institutiei. Si Dancila e tot un fel de Dragnea al salariilor platite aiurea…

    • Votanții PSD fac ceva pe ce scriu cei de la UM Rise Project la comandă.

    • Dancila pierde cu 70-30. Gratie pnl-ului si ficusului am avut o dominatie totala psd in ultimii 3 ani si am ajuns in turul doi cu marioneta unui grup infractional organizat si cu insusi ficusul. Si de, avem nevoie de el ca sa nu vina din nou dracii la putere. Cel mai putin de inteles sunt lingaii lui Iohannis.

    • Completare: Doar potențialii votanți ai lui Barni au fost suficient de dobitoci încât să înghită gălușca Rise, iar Barni a fost și mai dobitoc încât să creadă că PSD-ul i-a făcut-o. Cât de cretin să fie încât să nu-și dea seama că a venit de la Cotroceni?

    • Care era minciuna de la Rise?

    • Care era adevarul de la Rise?

      Concluziile alea bombastice puse LA INCEPUTU ARTICOLULUI dupa care urma un terci atat de incalcit incat sa nu inteleaga nimeni nimic? In felul asta, Barna putea sa fie acuzat de orice, de la fraude cu fonduri europene si pana la crime in serie.

    • Pai jurnalista care a facut ancheta cu Barna era o fosta jurnalista de la Antena 3, deci Rise Project acum tin PSD.

    • @Zimbru Moise Guran a fost si el la Antena3, presupun ca si el e din ciuma rosie. Probabil si Crin Antonescu era din ciuma rosie pentru pactul cu Ponta. Poate si Iohannis era 🙂 (mergand in spatele lui Geoana, langa Dragnea si Antonescu in 2009)
      Ca cineva a muncit candva la Antena3 nu inseamna nimic. Intrebarea important e, E adevarat ce scrie acolo?

  2. Doar oamenii prin vot se pot scapa singuri de tuta asta dupa turul doi.
    Oamenii sa faca bine si sa se prezinte la vot.

  3. 1° KWJ are un adevarat scor de adeziune.
    2° DB nu a avut o pierdere „zdrobitoare”, cum scriau aici, gazetarii de la G4Media, ci un scor onorabil.
    3° VVD nu are nici o rezerva de voturi.

    In conditiile in care KWJ si DB au strans aproape 5 milioane de voturi (deci se poate) sa mai ajunga PSD sa guverneze, avand o baza de 2-3 milioane de voturi… devine foarte greu. Posibil, numai datorita lenii celor care nu se deplaseaza la vot (alegatorii lui KWJ si DB)

    Semne bune anu’ are 😉

    • Cheia e PNL+USR >50%. Dar voturile KWI nu se vor duce toate la PNL+USR…
      Doar daca erodarea e rapida va forta PNL anticipatele, altfel vor tergiversa ca sa mulga localele

    • Cele de la turul 1, se vor duce spre partidele respective. Si, cum in Romania nu exista doua tururi de scrutin ptr legislative, exista mari sanse ca PNL+USR-PLUS, sa devina majoritari.
      Asta, numai si numai daca nu se ataca intre ei si mai ales… daca nu lenevesc alegatorii.

  4. Dan Barna e … istorie :)) Poate sa se apuce din nou de “afaceri” daca ii da Dacian niste fonduri UE :))

    • USR ramane acolo si asta ii deranjeaza pe corupti.

      #JosCoruptia

    • Pana la urmă tot scandalul asta cu scorul lui Dan Barna trece in planul doi ceva ce a fost evident demonstrat acum de votul diasporei : prin organizarea alegerilor in diasporă PSD a furat efectiv locul 2 celor de la USR+ la europarlamentare !
      Dacă alegerile erau corect organizate probabil ca USR+ depaseau cu peste 100.000 de voturi PSD ! Viorica-PSD = hoți de voturi

    • Dan Barna e bine, merci.
      A obtinut un scor onorabil, chiar si fara primari de aceeasi culoare politica si fara aparatele voastre de distribuit bani publici.
      Spre icterul vostru vesnic!
      Si chiar daca va veni altul in locul lui, va obtine si mai multe voturi pt USR. Ceea ce inseamna ca incet, incet, ROmania se desteapta.

  5. 5,500,000 (pnl + usr + pmp) vs 3,200,000 (psd + pro + udmr)
    Sa speram ca asa va fi si la parlamentare

    • Asa sa fie! Asta socoteam si eu.. chiar si fara PMP, PNL+USR > 50% — PMP il consider, inca, vinovat pt ca a rupt voturi de la PNL si USR, iar nu de la PSD, desi stiau de asta.. efectiv au slabit dreapta, prin impartit voturi la 3, iar nu la 2

    • UDMR nu voteaza Dancila la prezidentiale, ci Iohannis. Ma refer la votanti, nu la partid. Dancila se poate baza doar pe voturile ei si ale lui Mircea Diaconu. Putin.

      PSD mai incearca prin punctajul de partid sa tina acasa votantii USRPlus. De genul:

      – „Cei de la Rise Project, nu scoateti si voi nimic despre Dancila?” adica nu vedeti bai, votantilor USR ca Iohannis si Rise Project v-au facut-o?

      Sau a nenumaratelor conturi false pe facebook in care usr-isti furiosi pe Iohannis declara ca ei voteaza, sanchi, cu Dancila

      Dar nu cred ca o sa mearga, aia din usr plus sunt prea insurubati in povestea cu placuta suedeza. Or sa ia lamaia in buzunar si or sa mearga sa il voteze pe ficus.

      @George
      ” PMP il consider, inca, vinovat pt ca a rupt voturi de la PNL si USR”. Dupa razboi, orice analiza o sa iti arate ca nu e adevarat. PMP are fix acelasi scor cu ce au luat la europarlamentare, deci nu a luat de la nimeni. Profilul acelor votanti (fosti nostalgici basescu si a intelectualilor din zona aia, Paleologu, Papahagi, Baconschi, fani inraiti cpf, etc) nu se pupe de niciun fel cu votantii USR. Cei de acolo nu ar fi votat niciodata pentru Barna. Poate, poate cu Iohannis, dar nici aia nu e sigur

      De la USR a luat unul singur, dar a luat tare: Iohannis. Acum e de vazut daca acele voturi merg la PNL sau se intorc la USRPlus la locale. Depinde si de cei de la USRPlus cum se misca in urmatoarele luni, Sper sa isi faca repede ordine in alianta si sa treaca peste alegerile astea. Chiar daca multi nu ar zice, eu zic ca au fost foarte utile pentru ei. Prima campania in care chiar s-a luptat impotriva lor cu tot aramamentul din dotare. Ce nu te omoara te face mai tare.

  6. Astia au incurcat voturile ,adevarul este:
    Dan Barna – 22,26% (2.051.725 voturi)
    Viorica Dancila – 15,02% (1.384.450 voturi)

  7. Cafeau mea s-a inselat cu 0.02% in cazul lui Barna. Mare rusine, nu mai am incredere in ea.

  8. Câți retarzi prin comentatorii de aici. Pffff numai creiere prăjite.

  9. La Viorica 2.051.725 vii? Că PSD-ul are cele mai excentrice strategii de a strânge voturi. Dan Barna, nu am nicio îndoială, a obținut mai multe voturi dar cred că unele au ajuns sub preș. Avea foarte mulți susținători. Dacă nu era Rise Project, Blablaolugu cu atacurile și toate demersurile ascunse pnlist – psdiste, azi Barna era președinte, iar România pe un drum totalmente nou.

  10. Buna ziua,
    Am descarcat procesul verbal final (in PDF) si am observat ca totalul de la punctul E (24.606.467) nu este egal cu totalul punctelor C (9.216.515) + D (142.961) + F (15.238.033) de 24.597.509. Este o diferenta de 8.958 de buletine
    Stiu ca e irelevant dar vreau sa inteleg de ce exista diferenta aceasta.
    Daca am gresit undeva va rog sa-mi acceptati scuzele de rigoare
    E – „Numărul buletinelor de vot primite de birourile electorale ale secțiilor
    de votare și al plicurilor exterioare expediate (pct. e >/= pct. c + pct. d +
    pct. f)”

  11. vai,, cate manarii ati facut ba? sa numarati pana azi 0.01% din voturi? =))

  12. Bine ca a fost demontata si mizeria aia de acuza cum ca Paleologu ii fura voturile lui Barna. Daca redirectionezi toate voturile lui Paleologu catre Barna, tot sub Dancila ramane acest Dan Barna, salvatorul omenirii. Il rog pe Barna sa se mai uite la dezbaterea de la Europa FM ca sa-si dea seama cat de penibil a fost cand se vedea „Presedintele Dan Barna”. Deci cretinul era chiar convins, si pana la un anumit punct, il inteleg. Daca ma uit la Iohannis si Dancila, mai ca imi vine sa candidez si eu. Imi cumpar o goarna ca sa strig Muie PSD si Coruptii, imi schimb numarul de la masina cu placuta suedeza, platesc cativa postaci (10 sunt suficienti) sa intoxice online-ul din Romania, apoi imi depun candidatura. Eu zic ca am sanse reale. Aaaaa, am uitat, trebuie sa-i conving si pe lingaii de la Digi24 sa ma sustina, adica imi trebuie minim o televiziune in spate, serviciile sa le am de partea mea, DNA-ul sa-mi albeasca cateva dosare pe care inca nu le am dar mi le fabrica ei (deh, trebuie sa ma aiba si ei la mana cand mi se urca puterea la cap, vezi cazul Dragnea). Treburile se complica, cam multe cerinte, renunt, nu se renteaza. Viata este greu.