G4Media.ro

Rezultatele parțiale ale referendumului pe justiție: La ambele întrebări, peste 89% dintre…

Rezultatele parțiale ale referendumului pe justiție: La ambele întrebări, peste 89% dintre români au votat DA / Consultarea populară a îndeplinit ambele condiții pentru a fi validată

Referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis a îndeplinit ambele condiții pentru a fi validat, atât cvorumul de prezență, cât și pragul de 25% voturi valide.

Potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a 94,6% din voturi, la ambele întrebări românii au votat în proporție de peste 89% DA.

Astfel, la prima întrebare, ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, au votat DA 6,36 milioane de români din țară și din străinătate (89,14%). Împotrivă au votat 1,05 milioane de oameni (10,86%).

La cea de-a doua întrebare, „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”, au votat DA 6,38 milioane de români (89,39%). Împotrivă s-au pronunțat 1,03 milioane de români (10,61%).

Până acum au fost centralizate rezultatele din 18.717 secții de votare, fiind numărate 7,13 milioane de buletine din totalul de 7,54 milioane.

Potrivit legii, ”referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”. Cvorumul de prezență a fost atins duminică încă de la ora 17:15, cu aproape patru ore înainte de închiderea votării.

Cea de-a doua condiție prevăzută de lege vizează rezultatul referendumului, care ”este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente”.

Rezultatul final al referendumului pe justiție urmează să fie trimis Curții Constituționale care, potrivit legii proprii de funcționare, decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului, stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sincer, sunt jignit de gunoaiele de la putere că a trebuit să votez așa ceva. Vrei Ioane să trăiești?

    • Da, vreau sa traiesc ! Dar nu stiu daca CCR este de acord……. „Este constitutional sa traiesc ?!”

      Lupta de acum incepe…..vor pleca astia, dar ma tem ca vor veni alti Psd-isti, mai perversi si mai feroce in dezinformare. Daca legile nu vor fi simplificate si clarificate din start acesti pseudo- judecatori constitutionali (cu cateva exceptii) vor soma. Doamne Ajuta?

  2. Asta a fost primul pas. Acuma rezultatul trebuie sa fie respectat prin aplicare imediata si fara echivoc in lege.

  3. Si rezultatul referendumului cu max 300 parlamentari cand se aplica?

  4. Rezultatele erau și mai bune dacă toată diaspora ar fi fost lăsată să-și exprime dreptul la vot!!!

  5. Legile sunt facut sa fie respectate cum sa votezi asa ceva… Mi se pare foarte aiurea desii nu ii halesc pe astia de la psd, bani pierduti aiurea…