G4Media.ro

Robert Fleckhammer, delegat de CSM în funcția de procuror şef secţie la…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Robert Fleckhammer, delegat de CSM în funcția de procuror şef secţie la DIICOT, în ciuda opoziţiei unor ONG-uri

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, delegarea lui Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, deşi mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului în care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire, transmite Agerpres.

Robert Fleckhammer, care ocupă în prezent funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, va fi delegat ca şef al acestei secţii începând cu data de 8 februarie, pe o perioadă de maxim 6 luni, decizia fiind luată în CSM cu patru voturi ‘pentru’ şi trei ‘împotrivă’.

Mai multe ONG-uri au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu-l numească pe Robert Fleckhammer în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, semnatarii fiind nemulţumiţi de modul în care acesta a instrumentat două dosare în care erau implicaţi şi jurnalişti.

ONG-urile respective, printre care Asociaţia Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului, Asociaţia Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie şi Fundaţia Freedom House România, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care au loc numirile unor procurori în funcţii de conducere la DIICOT.

„Drept urmare, solicită CSM să acorde maximă responsabilitate discuţiilor referitoare la ‘Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT a domnului Fleckhammer Robert’, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021.

ONG-urile consideră că orice funcţie de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă şi necontestată.

Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcţia de procuror şef, în special dosarul magistraţilor şi jurnaliştilor filaţi, precum şi dosarul Radio România”, se arăta în scrisoarea trimisă la CSM.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Aveți multe dosare de clasat și multe dosare grele de mușamalizat! Veți călca pe urmele unor mari figuri ale „justiției” ca doreii din Dosarul 10 August, Dosarul Țăndărei sau Dosarul Caracal!

    • Cu cat ai un nume mai ne-neaos cu atat sansele de a fi promovat cresc exponential

      Asta e totusi un semn bun:

      INSEAMNA ca nr de cozi de.topor din randul ROMANILOR a inceput sa scada

  2. De asta a si fost adus, e slugoi psd, la ordinul sefului Radioului a saltat si ridicat o jurnalista care a oferit informatii publice despre cheltuielile deplasarilor in strainatate ale unui mafiot psd Minculescu-stirea apare pe mai multe surse,acesta va avea in grija sa claseze mai multe dosare in care sunt implicati mafioti si infractori ai mafiei ciuma rosie psd, stiu f bine ongurile de ce au cerut CSM sa nu fie numit o asemenea persoana controversata, e numit pt a clasa niste dosare grele,presedintele Johannis nu ar trebui sa semneze numirea acestuia sub nici o forma

  3. Retelele din justitie, platite regeste, sunt acolo pentru multe decenii de acum inainte. Cine crede intr-o justitie care functioneaza, sa se uite putin la mocirla din jur, la clanuri, la politia corupta, la DNA-ul in moarte cerebrala, la presedintele care vorbeste din turnul sau de fildes, la PSD care e din nou energic si cu chef de viata…

    • Subscriu, metehnele mafiei: ascundem,cosmetizam si bagam tot kakatul sub pres,fraierii nu se prind,nu afla si timpul trece si se uita totul

  4. bai baieti, premiantii ajung sefi indiferent de opozitie. asta inseamna ca sistemul ii ajuta. cine sint cei 4 care au votat pentru si cum au ajuns ei in csm? trebuie sapat, ajuns la banuti, la rudenii, la cei care decid ca toate panaramele sobolanilor rosii sa fie mincati de pisicute.

  5. Când Bogdan Mateescu a candidat pentru șefia CSM, m-am bucurat. Cineva de pe acest forum mi-a spus să stau liniștită, că nu e nici el vreo lumină, și că a fost anti-psdist doar pentru că are rubedenii prin PNL. Acum văd că avea dreptate, nici n-a trecut mult timp și deja îl doare la patină de justiție.

  6. Ca sa va dati seama de gravitatea acestei numiri conform siteului ziare.com- 77 onguri din toata tara au lansat un apel catre CSM ca acest procuror vadit slugoi aflat in slujba mafiei psd sa nu fie nominalizat in functia de sef de sectie Diicot insa se pare ca mafia USL din CSM traieste, aceeasi mizerie, romanasilor oricum li se rupe si nu-i prea intereseaza subiectul, oricum nu citesc nimic

  7. Ordinul se executa nu se discuta.

  8. Pare neclar pentru mulți care e diferența între delegare și numire.
    Iar Leana (numele complet a fost dat de Amza Pellea) știe tot. De exemplu cine va semna delegarea. De aceea se zice pe la noi „mulți vede, puțini cunoaște”.

  9. Poate pe mine nu ma duce mintea.
    A facut asta vreo ilegalitate sau doar a anchetat niste jurnalisti?
    Sau maimutele astea au imunitate?