G4Media.ro

Robert Negoiţă îi solicită din nou lui Nicușor Dan să ceară în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Robert Negoiţă îi solicită din nou lui Nicușor Dan să ceară în instanță anularea deciziei de retrocedare a 12 hectare din Parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a solicitat edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, ca Municipalitatea să acţioneze urgent în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a 12 hectare în Parcul IOR.

Într-o scrisoare deschisă adresată edilului general al Capitalei, primarul Negoiţă exprimă disponibilitatea autorităţii locale de a sprijini Municipalitatea în acest demers, relatează Agerpres..

Robert Negoiţă a amintit că acele 12 hectare din Parcul IOR au fost retrocedate prin decizie de primar general în 2005. „Timp de 10 ani, Primăria Sectorului 3 s-a judecat atât cu beneficiarul acestei decizii, cât şi cu Primăria Generală, cu scopul de a recupera terenul ce este parte a Parcului IOR. Dacă în 2019, Primăria Sector 3 a reuşit să obţină o decizie a instanţei prin care s-a declarat nul actul de retrocedare, în urma recursului depus de instituţia pe care azi o conduceţi şi de proprietar, instanţa a decis în final, fără a mai intra pe fondul problemei, că Primăria Sector 3 nu are calitatea pentru a iniţia şi derula un astfel de proces, dat fiind că nu eram proprietarii terenului la momentul retrocedării”, a spus edilul Negoiţă.

El a amintit că există soluţii pentru protejarea spaţiilor verzi şi a celor care trebuie amenajate în urma aprobării de noi construcţii, iar Primăria Sectorului 3 a înaintat Municipalităţii astfel de propuneri, care aşteaptă răspunsul edilului general.

Robert Negoiţă a spus că, prin hotărârile Consiliului Local nr. 226 şi nr. 227 din 18 mai, a adresat Municipalităţii propuneri prin care amenzile care se dau celor ce afectează spaţiile verzi să fie majorate de 100 de ori faţă de cele din prezent.

„Totodată, v-am solicitat modificarea cadrului legal astfel încât să poată fi amendaţi şi cei care nu respectă şi nu se conformează prevederilor de înverzire a zonelor aferente construcţiilor noi. Am remarcat faptul că deja un mic pas s-a făcut, ca urmare a propunerilor şi solicitărilor noastre şi aţi supus dezbaterii publice o serie de modificări pentru majorarea amenzilor. Din păcate, prevederile care să vizeze respectarea procentelor de spaţii verzi pentru construcţiile noi nu s-au regăsit printre propunerile înaintate de dumneavoastră dezbaterii publice, aşa că v-aş ruga să le reanalizaţi şi să dispuneţi cât mai curând o măsură”, i-a mai transmis Robert Negoiţă edilului general al Capitalei.

Primarul Sectorului 3 i-a mai adresat această solicitare primarului general și în luna martie.

Aproximativ o mie de persoane de toate vârstele au participat în 25 martie, în Capitală, la acţiunea de protest „Nu cedăm Parcul IOR”, organizată de Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan şi Greenpeace România. Detalii aici.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Intrebare pentru „edilul” obsedat de grija altora si de plantare de palmieri: de ce n-ati intrebat-o in 2019 pe colega dumneavoastra de partid, duamna firea-pandele de ce s-a aliat in proces cu mafiotii imobiliari?
    Intrebarea e retorica pentru ca stiu si copii de gradinita ce afaceri imobiliare are sotul duamnei in Bucuresti prin interpusi. Acum decizia e definitiva si marete blocuri si macarale se vor inalta pe cerul iubitei capitale.

  2. Dl. Negoita vrea „in urgenta” adica cum a facut el si a pierdut. Probabil ca asta isi doreste ca primaria sa piarda si apoi eventual sa exproprieze platind sute de milioane. Dar Nicusor Dan a spus foarte clar in luna martie: „Am fost în această dimineață în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) și am văzut cu ochii mei cât de dezolant arată zona în care s-au tăiat masiv copacii după retrocedarea terenului. Am cerut verificarea legalității dispoziției de retrocedare unei firme de avocatură cu care suntem în contract și estimez că în maximum 6 săptămâni vom avea analiza finală. Dacă în urma acestei analize se va stabili că decizia retrocedării a fost corectă, vom face demersurile necesare pentru a expropria acest teren”.