Robert Negoiță și PSD Sector 3 au organizat un protest în fața Primăriei Capitalei pe tema retrocedării unei părți din Parcul IOR
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și organizația PSD Sector 3 au organizat, joi, un protest în fața Primăriei Capitalei pe tema retrocedării unei părți din Parcul IOR.
La protest au participat peste o sută de persoane.
„Nicușor susține mafia retrocedărilor” sau „Nicușor tace pentru un plicușor” au fost printre mesajele afișate pe pancarte.
Pliante prin care organizația PSD Sector 3 a chemat lumea la un miting în fața Primăriei Capitalei în 16 noiembrie au fost distribuite săptămâna trecută în București.
Context. 11 hectare de spațiu verde din IOR au fost retrocedate în 2007, iar anul trecut, proprietarii și chiriașii au anunțat că vor să construiască acolo un parc de distracții. De la începutul anului 2023, zeci de arbori de pe bucata retrocedată au fost tăiați, iar în ultima perioadă au izbucnit mai multe incendii în zona respectivă.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a cerut edilului Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a 12 hectare din Parcul IOR şi i-a propus o discuţie pentru identificarea unei soluţii în acest caz.
Primarul general, Nicușor Dan, afirma, la începutul lunii septembrie, că se acționează pe două căi, o cale juridică și una administrativă: în primul rând recuperarea terenului retrocedat, în justiție sau prin expropriere, și în al doilea rând majorarea amenzilor pentru tăierea copacilor, care acum sunt la o valoare minimă de 50 lei/copac.
„În ceea ce privește situația specială a Parcului IOR, acolo sunt două lucruri: este pe de-o parte chestiunea proprietății și dacă dobândirea s-a făcut legal și, a doua chestiune, dacă există posibilitatea de a sancționa mai drastic decât s-a făcut, de către polițiile locale, tot ce s-a întâmplat în Parcul IOR în ultimele luni, și din păcate cunoaștem cu toții situația. Pe ambele subiecte suntem foarte aproape, materialele primite de la avocați totalizează sute de pagini, suntem foarte aproape de a avea o concluzie”, a declarat primarul general.
Întrebat de ce nu se expropriază/cumpără de către Primăria Capitalei bucata de teren retrocedată, Nicușor Dan a răspuns că este de acord cu exproprierea doar după ce nu mai există căi juridice de recuperare a lui, întrucât valoarea terenului de 11 ha se ridică la o sumă considerabilă, de aproximativ 66 milioane euro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii