G4Media.ro

România a captat atenția opiniei publice europene: Presa maghiară – ”Ţara vecină…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

România a captat atenția opiniei publice europene: Presa maghiară – ”Ţara vecină nu reuşeşte să controleze virusul” / Presa italiană: ”România este unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din Europa”

România a intrat în atenția presei europene odată cu creșterea zilnică a cazurilor de infectare cu coronavirus, în special a jurnaliștilor din Ungaria și Italia, care arată cu degetul spre guvernul de la București care a scăpat epidemia de sub control.

Napi Gazdasag: Ţara vecină nu reuşeşte să controleze virusul

Infectarea cu coronavirus se extinde în România într-un ritm accelerat. Joi, recordul negativ al infecţiilor diagnosticate cu o zi în urmă a fost depăşit din nou – scrie MTI.

Conform raportului GCS în ultimele 24 de ore au fost luate în evidenţă 1.112 de noi cazuri de coronavirus şi alţi 25 de bolnavi şi-au pierdut viaţa. Astfel numărul deceselor provocate de epidemie a ajuns la 2.126, iar din momentul debutului epidemiei s-au identificat în România peste 41.000 de persoane infectate cu coronavirus.

În ultimele 24 de ore numărul celor aflaţi în carantină a crescut aproape de 4 ori: în acest moment 2.150 de persoane infectate, respectiv sosite din ţări unde este prezentă epidemia se află în carantină la domiciliu sau în spaţiile desemnate de autorităţi, aşteptând trecerea perioadei latente a bolii. După o pauză de peste două săptămâni marţi a intrat în vigoare legea carantinei care garantează o bază juridică pentru izolarea persoanelor suspectate de infectare.

Joi, GCS a prezentat pentru prima oară în detaliu că dintre cele peste 20.000 de testări evaluate în ziua precedentă sub 12.000 au fost efectuate la cererea personalului sanitar şi peste 8.000 la solicitarea persoanelor în cauză. Din această situaţie a reieşit că o importantă parte a testărilor nu s-a făcut pentru retestarea celor infectaţi, ci oglindeşte starea de sănătate a cetăţenilor care solicită efectuarea testelor de coronavirus din cauza plecărilor în străinătate.

Deci o importantă parte a rezultatelor nu provine din partea unor persoane suspecte de infectare, ci din partea unor persoane alese aleatoriu, ceea ce ar putea constitui şi mostre statistice. Multe persoane din România atribuie creşterea continuă a numărului de infectări numărului în creştere al testărilor. După nivelul cel mai scăzut de 2% obţinut la începutul lunii iunie, creşte gradual şi proporţia testelor pozitive, iar acum procentul de 5% este considerat drept cifra medie. (Sursa: napi.hu / Autor: Péter Szász / Traducerea: Imola Stănescu (Rador)

Il Fatto Quotidiano: România este unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din Europa

Primul val al epidemiei de coronavirus din România nu a prezentat un motiv deosebit de îngrijorare.

Însă al doilea, în curs de desfășurare în aceste săptămâni, a transformat ţara într-unul dintre focarele majore din Europa și, cu siguranță, primul din Balcani. În ultimele 24 de ore a fost atinsă cifra record de 1.112 de cazuri pozitive, numărul total al persoanelor infectate de la începutul epidemiei şi până în prezent fiind 41.275, cel al morţilor, 2.126, dintre care 25 au decedat ieri. Capitala București este cea mai afectată, iar la 22 iulie, guvernul a decis închiderea satului Cartojani, în provincia Giurgiu, în extremitatea sudului țării, unde săptămâna trecută s-au înregistrat în medie peste 3 cazuri pe zi la o mie de locuitori.

În Belgia, numărul de cazuri a crescut cu 91% față de săptămâna precedentă și a fost introdusă obligația de a purta măşti şi în exterior, în timp ce Regatul Unit a stabilit că acestea trebuie purtate în toate magazinele, inclusiv în restaurante sau în cafenelele takeaway. Pe de altă parte, Germania înregistrează aproximativ 2 mii de noi infecții, toate legate de focarul izbucnit în abatorul Toennies din orașul Rheda-Wiedenbrueck, din Renania de Nord-Westfalia. În creştere şi cazurile din Spania (971), în special în regiunile Aragon și Catalonia.

În România nu trece o zi fără ca numărul persoanelor infectate să nu-l depășească pe cel din ziua precedentă, iar în ultimele 24 de ore s-a atins un nou record: 1.112 de cazuri. Aspectul care trebuie luat în considerare, ținând cont de statistici, este că, creșterea infecțiilor este direct proporţională cu creșterea numărului testelor care se efectuează zilnic, la cererea cetățenilor înșiși. Pentru români, în această perioadă de vacanță, testul anti-Covid este obligatoriu pentru a putea intra în țări precum Grecia (este valabil 72 de ore) sau chiar pentru a trece prin Ungaria (ruta principală prin care se ajunge, în maşină, în Europa de Vest). Din cele 20.085 de teste din ultimele 24 de ore, 8.107 au fost efectuate la solicitarea spontană a cetăţenilor. Autoritățile au arătat că nu doresc să recurgă deocamdată la alt lockdown, în conformitate cu solicitările Uniunii Europene, însă în urmă cu câteva zile, premierul Ludovic Orban a lăsat de înţeles că soluția nu este exclusă în totalitate. „Nu dorim să impunem alte restricții – a spus premierul – niciun fel de măsuri care pot avea un efect negativ asupra economiei, însă totul depinde de respectarea regulilor și de evoluția pandemiei”. (Sursa: Il Fatto Quotidiano / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

Il Messaggero: În regiunea Lazio, joi au fost depistate 26 de noi cazuri de coronavirus. Jumătate sunt cetăţeni străini, printre care două românce din Bacău care se întorceau la îngrijit bătrâni

În ultimele 24 ore, în regiunea Lazio au fost înregistrate 26 de noi cazuri de coronavirus și un deces. Este a doua zi succesivă când se înregistrează o creștere a infectărilor (ieri au fost 16). Din noile cazuri, aproape jumătate (12) sunt importate: patru cazuri sunt cetăţeni din Bangladesh, alţi patru provin din India, două cazuri sunt din România, unul din Lituania și un caz din Maroc. S-a dispus suspendarea temporară a restaurantului „Michelino Fish” din cauza unei angajate care s-a dovedit a fi pozitivă la testul Covid.

A început operaţiunea de urmărire a contactelor, şi au fost cerute listele clienților care vor fi trimişi la drive-in-ul din Casal Bernocchi. Au fost identificate şi îngrijitoarele care se întoarceau din România la bordul autocarelor care circulă pe ruta Bacău-Roma. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. „Scăderea atenției poate genera o creştere a numărului cazurilor zilnice. Factorii de risc care trebuie monitorizați rămân cazurile din import și viaţa de noapte”, comentează consilierul pentru sănătate din regiunea Lazio, Alessio D’Ama.

Două cazuri privesc două femei care se întorceau din România, iar procedurile internaționale de urmărire a contactelor au început deja. În unitatea sanitară Roma 4, s-a înregistrat un singur caz de pozitivitate în ultimele 24 de ore, fiind vorba de o persoană originară din Bangladesh. În unitatea sanitară ASL Roma 5 s-au verificat patru cazuri noi în ultimele 24 de ore, două fiind persoane de naționalitate indiană. A început deja o anchetă epidemiologică. Un alt caz priveşte un bărbat de naționalitate lituaniană care s-a întors din țara de origine. Au început început procedurile de urmărire internațională a contactelor. (Sursa: Il Messaggero / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și:

BREAKING Nou record de cazuri de coronavirus depistate în România într-o zi: 1112 în ultimele 24 de ore / Alte 25 de decese raportate / 285 de pacienți sunt internați la terapie intensivă

HARTĂ Lista țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români / În ce condiții se poate, totuși, intra în unele dintre respectivele state

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

  1. interesele, mari pana mai ieri, au devenit si mai mari, si evident la mijloc. statele vecine comploteaza sa ne izoleze astfel incat bill gates si corporatiile 5g si/sau farma sa poata experimenta pe noi fara probleme.

    • Da, mai ales pe tine

    • Îmi plac teoriile conspirației dar nici chiar așa…asta e de domeniul SF

    • Pe tine a experimentat natura destul, stai liniștit! Asta daca nu erai ironic!

    • Ăștia ca tine nici nu ar fi buni de altceva.

    • Sa dai acces la internet unuia ca tine, e ca atunci cand dai o armă automată unui cimpanzeu. Dar ce poți face ?! Asta e frumos în democrație, toți au aceleași drepturi.

    • N-ai cu cine sa faci o gluma…

    • Disciplina, patriotismul şi ce e un virus se învaţă la şcoală şi, pentru adultul care nu frecventează bibliotecile, la un tv didactic nu politic. Cele 80 miliarde UE permit 7% din pib la EduCultură, dar tot 2-3 % va fi, foarte probabil.

  2. Avem 0,000001% cazuri de covid raportat la 22 milioane si tarile vecine sunt panicate.
    Ce iti e si cu marketingul asta Pharma.

    • Pretenash. Esti din ala cu bacu la 3.70?
      0,000001% din 22 de milioane inseamna a cincea parte dintr-o persoana.

    • Nu mai vorbim ca in tara nu mai sint demult 22 de milioane, ci cel mult 17.

  3. Italia cu 245 000 cazuri și 35 000 morți acuza România cu 41 000 cazuri și 2000 morți ca e focar de covid…

  4. Dar unde este UDMR. A mai auzit cineva de el in ultima vreme ?

    • Nu le-au mai virat rusii banii si tac. E pandemie si la Moscova. Dar daca mai baga mos Putin o carboava, sa vezi ce le merge clanta.

  5. Colectiv ne-a aratat pretul coruptiei din spitale. Covid ne arata pretul coruptiei din DSP. Nu-i despre purtatul mastii, sunt destule tari in care nu-i obligatorie. Nu-i despre „lipsa legii carantinei”, ala e un banc politic pe care si-l face USL-ul.
    E despre lipsa oricarei strategii si despre uriasa bataie de joc numita DSP (plina de anafabeti, amante, frati surori si copii ai sefuletilor).
    E despre analfabetism functional la toate nivelurile, despre lipsa asumarii oricarei raspunderi si despre contraselectia continua de aproape 80 de ani.

  6. Altii cu „stavilirea” virusului – greu de gasit o prostie mai mare decat ideea asta.
    Toti jurna … pardon, analfabetii isi dau cu parerea – sau invers 😉

    Inca o data: NU conteaza numarul de infectari, conteaza numarul de morti, si asta in raport cu celelalte cauze de mortalitate. Iar mortii atribuiti COVID-19 sunt morti ca urmare a unui cumul de factori, contributia SARS-CoV-2 variind intre zero si foarte putin. Acei morti au murit pentru ca au avut diabet, boli cardiovasculare, alte afectiuni care compromit sistemul imunitar.
    Se uita cineva la numarul de morti datorat „doar” diabetului, bolilor cardiovasculare, etc? Numai asa se poate compara corect si se poate identifica mortalitatea datorata CLAR acestui virus. Si, se uita cineva la numarul de morti datorat altor virusi in aceasta perioada (inclusiv gripa? – OK asta este intrebare cu substrat, dar va las pe voi sa va ganditi).
    A facut cineva un tablou al mortalitatii totale defalcat pe unitati de timp si tipuri de cauze? Alta intrebare cu substrat, dar v-am scriu chiar eu raspunsul mai sus daca ati citit.

    • Ioane, ai dreptate, dar turma merge dupa cioban, turma nu judeca, turma vrea capetele celor de la terase…
      Ce le spui tu lor de procente, de teste facute cate se vrea in fiecare zi, de mortalitate, de declarat covid cauza mortii desi nici comorbiditate nu e etc etc

    • Pana una alta suntem primii la morti pe cap de locuitor In UE saptamana asta, la egalitate cu Suedia. Si poti sa bati campii cat vrei cu cumulul de factori, sectiile de terapie intensiva nu sunt pline degeaba.

  7. Răspunsul la aceste agenții de presă , altele decât cea pe persoană fizică a lui ViKKTATOR Orban, TREBUIE SĂ-L DEA CCR al FSN , feseneu ȘI Avocata lui Tălpăriceanu .
    La noi numai ciumații se simt in apele lor în ciuma Covid ..n-ai cum să-i desparți de cimă ..ei o protejează.
    Mai grav e cu pensionarii pe care aceste Hinstituții ( ff responsabile) le-au pus viața în pericol.

  8. Nu, ca diferenta dintre numărul de cazuri e relevanta doar pentru moment.
    Culmea e ca Italia, care a fost pacientul zero al Europei, arata cu degetul către alții.

  9. daca raportarile ar fi mai CLARE, si ni s-ar spune cati din aia raportati ZILNIC, sunt proaspeti descoperiti si cati deja la al 2-lea / 3-lea test, poate numerele nu ar fi asa de „dramatice”

    dar lui Orban ii este extrem de greu sa poata cere o asa statistica .. sau e rea vointa?

    • Inca de la inceput se publica „numarul infectarilor NOI in ultimile 24 de ore”. Daca intelegi romaneste, te prinzi, daca nu… tu da-i inainte!

  10. Extraordinar, sintem de risul Iuropei, practic.
    Bai baieti, poate ca n-ati inteles ce inseamna cu adevarat controlul bolii. Nu inseamna sa stai in casa ascunzindu-te de infectie. Ca, odata si odata tot trebuie sa iesi.
    Inseamna sa incerci sa-i protejezi pe cei vulnerabili, iar restul sa-si vada de viata. Si aici n-a prea reusit nimeni, dar tot nu e optiunea Romaniei cea mai proasta.

  11. Pai daca ne-ati lasat singuri sa ne batem cu mamutul rus care pompeaza bani la greu in massmedia „ca virusul nu exista”. Mai avem si pe Dorneanu si Avocata Poporului mari fani ai mamei Rusia. Noi ce sa facem? E exact ca acum 50 de ani tot ne bateam cu rusii, doar ca razboiul se duce acum altfel. Cica Romania „nu poate”… Romania nu este lasata.

    • Rusia împrăștie fake-news-uri peste tot în lume, însă în România s-ar părea că au găsit un teren foarte roditor… Hai să nu mai dăm vina pe alții pentru slăbiciunile noastre.

  12. Datorita proastei guvernari si fuga Dupa euro suntem ciuma Europei .

  13. tericeanul, ciolacul, ponta, uebara, ccr & asociatii

  14. Așa, așa înjurați-vă dragi romîni, arătați ce puteți, mai trageți o dușcă după care la horă și manele.

  15. Dar nu mai bine să-i preocupe pe jurnaliștii italieni și români, cât de iresponsabile au fost unele autorități italiene când au lansat campania de îmbrățișat chinezi în Martie 2020 ?
    ( https://in.news.yahoo.com/italy-launched-hug-chinese-campaign-065339340.html )
    Aceia care au lansat campania, unde își țineau creierul ? În c.. ?