G4Media.ro

România, a treia din coada clasamentului european la rata de vaccinare anti-COVID…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

România, a treia din coada clasamentului european la rata de vaccinare anti-COVID 19 în rândul minorilor

România este a treia țară din coada clasamentului statelor din Europa în ceea ce privește rata de vaccinare a copiilor împotriva coronavirusului, arată datele European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Însă, în ultimele două săptămâni, țara noastră a înregistrat o creștere a numărului de minori care s-au vaccinat, a precizat pentru Edupedu.ro medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Mai exact, datele ECDC arată că România are o rată de vaccinare a minorilor împotriva Covid-19 de 4,1%, iar mai puțin decât noi au Croația (2,1%) și Bulgaria (1%), la grupa de vârstă sub de 18 ani.

La polul opus, cea mai mare rată de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul copiilor o are Portugalia (32,4%), fiind urmată de Spania (29,9%), Belgia (27,7%) și Finlanda (27,5%).

  • Datele prezentate în Vaccine Tracker sunt colectate prin intermediul Sistemului European de Supraveghere (TESSy). Țările UE/SEE raportează date săptămânale agregate privind numărul de doze de vaccin distribuite de producători în țară, numărul de doze primite și numărul de doze administrate copiilor sub 18 ani, populației adulte, datele fiind structurate pe grupe de vârstă și în anumite categorii de grupuri țintă, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății (HCW) și rezidenții din instituțiile de îngrijire pe termen lung (LTCF).

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a precizat pentru Edupedu.ro, în conferința săptămânală de la Guvern, că „se înregistrează o creștere chiar importantă” în ceea ce privește vaccinarea minorilor eligibili din România. „La grupa de vârstă 12-15 ani, acoperirea vaccinală se apropie de 10%, iar la 16-19 ani se apropie de 28%, asta în condițiile în care acum 2 săptămâni eram undeva la 6% la 12-15 ani și 22% la 16-19 ani. Din ce în ce mai mulți tineri sunt prezenți în centrele de vaccinare”, a precizat Gheorghiță.

De menționat aici că ECDC-ul calculează procentele din grupa de vârstă 0-18 ani, în timp ce România calculează defalcat din grupele de vârstă 12-15 ani și 16-19 ani, deci în numărătoare intră și adulți.

„Într-o pandemie în care varianta virală dominantă este cu o contagiozitate atât de ridicată, practic similară cu a bolilor virale ale copilăriei (varicela, vărsatul de vânt și celelalte afecțiuni), va fi foarte greu să limităm răspândirea virusului fără să avem o acoperire vaccinală crescută și la grupa de vârstă tânără pentru că doar prin vaccinarea unui număr suficient de mare de persoane vom avea aceste beneficii legate de limitarea transmiterii și de numărul nou de cazuri”, a avertizat medicul. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Macar suntem fruntasi la asasinarea si traficul de copii.

  2. Un articol pur științific, numai pentru cei specializați în biologie celulară

    https://www.nature.com/articles/s41421-021-00329-3

    • Ai citit despre ce vaccin e vorba? Nu despre mRna, nu despre vector ci despre vaccinuri cu virus inactivitat, deci cel clasic. Nu are nicio legătură cu vaccinarea copiilor.

    • Unde am zis că are legătură ? Am postat aici pentru că era cel mai aproape de domeniu și am sperat că vor fi unii care vor citi – și evident, vor înțelege – despre ce este vorba.

    • healthy volunteers after vaccination with an inactivated SARS-CoV-2 vaccine. Similar changes had also been reported in COVID-19 patients , deci concluzie : vaccinati-va cu vaccinuri vestice si feriti-va de infectie .

    • Problema e ca oamenii nu citesc și vor spune ca uite, vaccinul te ucide.

  3. Aschia nu sare departe de trunchi. Dacii liberi si inteligenti si-au educat „traditional” odraslele. Responsabilitate maxima in tara asta !

  4. Aici daca am fi ultimii chiar ar fi bine, copii (cu exceptiile de rigoare) n-au nevoie de vaccinare anti-covid.

    • Mai adaugati un i la copii, am avut un acces de foame.

    • Cu exceptiile de rigoare nici dacii liberi n-au nevoie de vacinare, doar ca ce sa vezi: fara ea se cam moare si virusul isi face de cap.
      Toata lumea are nevoie de vaccinare.
      Si scoateti-va din cap efectele pe termen lung ale unei injectii de 2-3 ml comparat cu consumul de cola sau cine stie ce alte produse (cremvursti, burgeri, chipsuri sau cine stie ce alte minuni ale chimiei mai mancam zilele astea). De bine mersi uniunea a mai limitat „plasticul” (citeste produse de sinteza), dar asta nu inseamna ca deja mancam sanatos.

  5. Logic. Analfabetismul functional si roadele sale.

  6. @vvv

    Tie ti se aplica vechile invataturi stramosesti „prostul daca nu-i fudul, nu e prost destul” si „dupa ce ca e prost, mai face si valuri”.

    Analfabetism inseamna sa vorbesti in lozinci, dar fara argumente, ci sa emiti doar formule seci lipsite de continut si sa te informezi de pe Wikipedia, ca tine.

    Conform definitiei, te incadrezi perfect, de zici ca definitia a fost conceputa uitandu-se la tine.

  7. tinem torta de vreo 2 saptamani la morti pe milion in lume si tot se gasesc carcotasi ca 5g ca magnet ca mai stiu eu ce nebunie , asta inseamna sa fi romanache!

  8. Spre binele copiilor nostri, sper sa ramanem tot asa, ba chiar sa ajungem pe ultimul loc daca se poate…

  9. Poate intai ar trebui spus ca:
    1. suntem pe penultimul loc la vaccinare pentru 80+ cu 22.3%
    2. suntem pe penultimul loc la vaccinare pentru 70+ cu 41.3%
    3. suntem pe penultimul loc la vaccinare pentru 60+ cu 44.7%

    Astia sunt cei care infunda spitalele si pe astia nu ii alearga nimeni cu injectia.