G4Media.ro

România ar putea pierde găzduirea Campionatului European de Fotbal din acest an…

sursa foto: UEFA

România ar putea pierde găzduirea Campionatului European de Fotbal din acest an din cauza pandemiei

România ar putea pierde găzduirea meciurilor de la Campionatul European de Fotbal Euro 2020, amânat deja un an, din cauza pandemiei, pentru că UEFA ia în calcul organizarea competiției într-o singură țară sau chiar într-un singur oraș.

Cel care a dezvăluit discuțiile din forul european UEFA a fost Karl Heinz-Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen şi personaj influent în fotbalul european, transmite Agerpres. Rummenigge a anunțat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândeşte ca EURO 2020 să aibă loc într-o singură ţară şi nu în douăsprezece cum este prevăzut până acum, transmite Agerpres.

Pentru a găzdui campionatul, România a refăcut cu fonduri bugetare patru stadioane de București și a inaugurat calea ferată Aeroportul Otopeni – Gara de Nord.

Paradoxal, pierderea competiției ar putea aduce un avantaj pentru România, care ar putea utiliza cele patru stadioane pentru a organiza în vară mari centre de vaccinare a populației.

„Ştiu că preşedintele UEFA Aleksander Ceferin, care este extrem de prudent cu coronavirusul, se întreabă dacă în perioada pandemiei nu ar fi mai rezonabil ca turneul să fie organizat într-o singură ţară. Cu tot protocolul sanitar necesar, se înţelege de la sine”, a afirmat Rummenigge pentru un ziar din capitala Bavariei, Munchner Merkur, citat de Agerpres. UEFA a răspuns printr-un purtător de cuvânt: „Nu avem nicio informaţie de oferit sau comentariu de făcut în această etapă”.

Oficial, forul fotbalistic european continuă să pregătească un turneu final organizat în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul.

Săptămâna trecută, UEFA a indicat că „până pe 5 martie” va decide „oraş cu oraş” între patru opţiuni: „100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise”, cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz.

Turneul final, prevăzut iniţial în 2020, a fost amânat pentru 2021 (11 iunie -11 iulie). (Foto: UEFA)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Oricum noi suntem cu oina

  2. sunt primii care se ascund cand tara e invadata de rusi, germani sau americani

  3. Ce rost mai are. Fara România la EURO nu mai are farmec. Sa meargã la stadionul lui VARDAR in Macedonia. Ei macar sunt la Euro. Si poate mai au si ceva aromâni in echipã.

  4. „… pierderea competiției ar putea aduce un avantaj pentru România, care ar putea utiliza cele patru stadioane pentru a organiza în vară mari centre de vaccinare…”
    Prevad (in ceasca de cafea) ca pina la vara nici pentru asta (vaccinare) nu vor mai fi necesare.

    • Mai bine aceste fonduri bugetare mergeau la Educaţie. România n-are, şi nu va avea, un TVR Cultural, cu atât mai puţin un TVR Didactic permanent, care să se ocupe şi de educaţia adulţilor odată cu şcoala online. Şi nici o Cetate a Ştiinţei cum e în La Villette la Paris, în Valencia, în Winterthur (Elveţia, Technorama) sau Science City Kolkata. Televiziunile ştiriste, şi chiar cele tabloide, ar putea fi de asemenea obligate să transmită 15 % documentare şi emisiuni instructive civic, avizate de ministere, Academie sau CNA.

  5. Sa plateasca nota de plată p3ntru cele 4 stadioane si calea ferată și să își ia campionatul si să si-l bage în dos. Cu tot cu echipă națională, ca oricum sunt de rahat.

  6. Nu sunt pentru derbedei. Ce sa faca copiii nostri? Sa stea doar pe scaun si cu ochii in laptop si telefon? Stadioanele sunt facute si pentru ei, asa ca mai usor cu pianul pe scari, mai usor cu trollarea!

  7. Sun foarte bune stadioanele. Unde se mai toacă tone de sămânță ca pe stadioane ? Unde se mai bat galeriile ultrașilor ? Unde mai vezi bannere xenofobe ? Unde mai intră toți dezaxații cu bâte, șișuri, lanțuri și alte accesorii „sportive” ?

    Stadioanele sunt temple ale educației. Ce atmosferă mai propice poate sa fie mai buna pentru formarea tinerilor decât zeci de mi de indivizi care huiduie și injură la aburiți de alcool ?

    Numai lume bună pe stadioanele noastre. Să ne aducem aminte de decizia UEFA după manifestarile din meciurile cu Spania și Malta. FRF e sub supravegherea comisiei de la Nyon, care o sa țină cont cu siguranță de „performanțele” rasiste ale ultrașilor români, și sigur o să ne taxeze ca atare.