G4Media.ro

România, Bulgaria și Polonia – țările cu cel mai mic apetit pentru…

Foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

România, Bulgaria și Polonia – țările cu cel mai mic apetit pentru cursuri online din UE / După pandemie, popularitatea cursurilor online a scăzut în aproape toate țările europene

România (8%), Bulgaria (11%) și Polonia (15%) sunt țările europene cu cele mai mici procente ale populației cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care efectuează cursuri online, arată datele publicate marți de oficiul european pentru statistică Eurostat.

În timpul pandemiei COVID-19, când oamenii au fost încurajați să limiteze contactele sociale, cursurile online au reprezentat o alternativă sigură pentru educație și formare și au crescut în popularitate. Cu toate acestea, pe măsură ce restricțiile sociale s-au atenuat, popularitatea cursurilor online a scăzut, arată rezultatele acestui studiu.

În 2022, 26 % dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din UE au declarat că au făcut un curs online sau au utilizat materiale de învățare online în cele trei luni anterioare sondajului. Este vorba de o scădere de 2 puncte procentuale (pp) față de 28 % în 2021.

Eurostat

În 2022, dintre toți membrii UE, Finlanda a avut cea mai mare pondere (50%) de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani care au făcut un curs online sau au utilizat materiale de învățare online, urmată de Spania (42%), Suedia și Țările de Jos (ambele 40%).

La celălalt capăt al scalei, efectuarea de cursuri online sau utilizarea de materiale de învățare online nu era foarte frecventă în România (8%), Bulgaria (11%) și Polonia (15%).

În general, participarea la educația online a scăzut în comparație cu anul 2021. În 2022, ponderea persoanelor care fac cursuri online sau utilizează materiale de învățare online a scăzut în toate țările UE, cu excepția Finlandei (+5 pp în 2022 față de 2021), a Croației (+1 pp) și a Cehiei și Italiei (ambele neschimbate). Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (-7 pp), Luxemburg (-6 pp) și Belgia, Estonia, Austria și Suedia (toate -5 pp).

Acest studiu marchează Ziua Internațională a Educației, care este sărbătorită în fiecar an pe 24 ianuarie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...