G4Media.ro

România educată la o terasă și-un mic: școala este ultima “remarcă” goală…

România educată la o terasă și-un mic: școala este ultima “remarcă” goală de conținut a președintelui Klaus Iohannis, la finalul a 13 minute de relaxări pentru nunți, petreceri și magazine

1 minut a durat nimicul despre școli. Și a fost și ultimul, în discursul de 13 minute în care președintele Klaus Iohannis a anunțat o ploaie de măsuri de relaxare. Nici măcar una nu are în vedere elevii, profesorii, spațiul școlii. Din 15 mai, magazinele revin la program normal, nunțile și botezurile sunt la liber pentru participanții vaccinați, nu mai există restricții de circulație. Întâiul profesor al țării, președintele Klaus Iohannis a scos, însă, România educată la o terasă și-un mic. Singura șansă pentru ca profesorii să-și poată vedea față-n față toți elevii este să-i aducă la restaurant. Școlile rămân la fel de închise pentru “neesențiali”, adică pentru copiii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile aflate în scenariu galben.

Pentru jumătate de milion de elevi, mulți dintre ei copii care nu și-au văzut nici măcar o zi colegii și profesorii, școlile rămân la fel de ferecate, cu o singură fereastră care se deschide online cu cine se pricepe și pentru cine poate să țină pasul.

Tatăl proiectului de țară România educată pare să-și fi întors iar fața de la școală și să viseze la vacanță mai mult decât cei pe care i-a avut odinioară elevi. Ce am aflat în prețiosul minut dedicat educației? Paradoxal, de la tribuna cea mai înaltă a statului aflăm că în școli ar funcționa un scenariu care a fost eliminat de guvern de pe 29 aprilie 2021: scenariul roșu. Îi amintim președintelui Klaus Iohannis că propriul ministru al Educației, acum liberalul Sorin Cîmpeanu, a anulat scenariul roșu de acum 2 săptămâni, în încercările constante pe care le-a făcut pentru a aduce cât mai mulți copii la școală. Poate n-ar strica dacă și-ar face temele mai temeinic chiar președintele țării.

Cum a introdus președintele Klaus Iohannis tema educației, în cele 13 minute în care a anunțat cele mai mari relaxări din ultimul an? Ghinion, în ultimul minut, cu următoarea formulă: „În final, o remarcă legată de școli”. O remarcă, o simplă observație pentru cei 3 milioane de elevi, 200.000 de profesori și viitorul acestei țări.

Educația a fost pe ultimul loc nu doar ca ierarhie între temele alese de președinte, dar și prin importanța anunțului: marea noutate pentru copii, profesori și părinți a fost că pentru ei nu se schimbă nimic. Vom reveni, după poftă, la terase, restaurante, nunți, botezuri, evenimente, fără nicio limită pentru cei vaccinați.

De neînțeles cum va continua campania de vaccinare, în rândul profesorilor nehotărâți care nu au nunți și cumetrii la care trebuie să participe? Iar în restul societății, cine va sta să verifice om cu om, la fiecare restaurant și în fiecare încăpere unde se va petrece?

În urmă cu o săptămână, colegul meu Costin Ionescu avertiza într-o analiză excelentă, care astăzi se-mplinește punct cu punct, că “Toți copiii se întorc la clase” devine un obiectiv prezidențial depășit de planurile de petreceri și festivaluri de vară ale premierului: redeschiderea rapidă a școlilor pentru toți elevii se stinge subit, în timp ce Cîțu face calcule pentru Untold și NeverSea. După ce șeful Executivului a arătat prin toate declarațiile și deciziile că nu are în vedere cu nimic școala, președintele Klaus Iohannis vine cu lovitura finală: legat de școli, “noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum.”

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  1. Trist doamna pantazi! Foarte trist
    De aia poporul nu are încredere în conducători. Pentru ca una în declarații alta în fapte

    • Inafara unor aspecte de fond, precum preocuparea excesiva si aproape exclusiva a premierului Citu pentru suferintele HORECA de parca in tara asta ar fi singurul sector care conteaza, inafara modului haotic in care s-a luptat cu pandemia, a senzatiei ca aprecierea gravitatii situatiei se cam adapeaza unor interese, in special ale HORECA, exista si aspecte formale ce nu par in regula.
      De ce presedintele tarii se pune in situatia de purtator de cuvant al comisiei care stabileste regulile din timpul pandemiei? De ce presedintele a trebuit sa explice personal „metodologia” spalatului pe maini?
      Astea sunt treburi de presedinte? Si ne mai miram ca nu o face convingator?

    • Cu Tampeanu in frunte,
      Educația – rezultate multe!

    • Valll, presedintele trebuie sa explice personal metodologia spalatului pe maini pentru ca el este tatuca. El nu vrea asta dar nu are ce face, poporul il vrea asa, merge la vot odata la 5 ani in numar mai mare ca sa-l voteze si, din fericire, nu a votat rau, problema e ca uita ce prerogative are presedintele. Din pacate odata la 4 ani nu iese sa voteze un Parlament util pentru ca nu stie ce poate face un Parlament si nici nu-l intereseaza. Suntem un popor care isi doreste un tatuca. Cat despre educatie la sectiunea „remarci”, e 14 mai aproape 15 iunie, e soare, e apa, e plaja e vreme de mici si picnic, nu-l mai intereseaza pe roman de educatie cand afara sunt 25 Celsius.

  2. Klaun Iohannis, un profesor ratat, care va rămâne în istorie doar cu gestul de aruncare a pardesiului, că altceva nu a prea făcut, avea ca proiect personal „România educată”.
    Evident, va lăsa țara mult mai analfabetă decât era înainte să ajungă el președinte.

    • Cum n-a facut altceva? La scurt timp dupa ce a lansat Romania Educata, a acceptat-o ca ministru al Educatiei pe ambraburica, fara ezitare, fara ca macar sa mimeze o minima nemultumire. Un calau.

  3. Țară medievală, în care copiii sunt ținuți la colț și uitați de părinți, fiind buni doar pentru „a aduce un pahar de apă la bătrânețe”.

    • Doar daca il trimit prin WhatsUp, paharul de apa, Doua generatii de romani lipsesc deja din tara, cautand in lumea larga sansa la viata furata de politicienii Romaniei.
      Sunt sute de mii de parinti abandonati de copii lor, care in multe cazuri ingrijesc batranii altor neamuri, care au stiut sa construiasca o economie functionala. Ruptura din sufletul acestora si dispretul pentru propria tara (de fapt conducatorii ei) sunt ireparabile.
      Multe tari au trecut prin razboaie devastatoare cu consecinte mai putin grave si fara sa forteze o emigrare atat de masiva. Ma indoiesc ca cei care au mai ramas (prea batrani, lipsiti de educatie sau de vointa si curajul de a schimba ceva) au capacitatea, vointa si putinta sa refaca aceasta natie.

  4. Profesorii si alte cadre sa puna mana sa se vaccineze. Au avut prioritate cu fluxuri speciale si s-au vaccinat mai putin de 50%. Altii au vrut sa se vaccineze si n-au mai apucat. Asa ca ciocu mic

    Plus, in gen vaccinarea este slaba in zone sarace si needucate. Asadar toata „educatia” noastra este needucata. Rodul a 30 de ani de acceptare a multor analfabeti pe posturi de profesori si educatori. Analfabeti care au produs si ei la randul lor , evident, alti analfabeti.

    Acum nu se mai pot plange. salariile au crescut vacantele sunt lungi si dese iar analfabetismul creste in Romania. Dc pana acum le am luat apararea celor din educatie acum zic PAS

    • Aici era vorba in principal despre elevi, nu despre profesori. Si ce e mai bine pentru ei.

      Evident, si pentru ei e valabil principiul „ciocu mic”. Mai importante sunt carciumile, nuntile , botezurile sau concertele. Astea aduc puncte electorale.

      Macar sa fi pus domnul presedinte scolile pe picior de egalitate cu carciumile: acolo unde toti profesorii sunt vaccinati, se poate reveni la scoala. Macar atat.

    • Atât de prost să fii? Deci profesorii ar fi de vină, dar oare ce categorie profesională s-a vaccinat la mai mult de 50%? Nici măcar “specialii” nu sunt la așa nivel. Iar la ospătari care o fi procentul?
      Cine nu a apucat să se vaccineze, că deocamdată sunt vaccinuri pe stoc, mult peste numărul de doritori. Care doritori se vor împuțina și mai mult după ce primesc liber la orice fără nicio condiție, că la nunți va verifica Iohannis personal numărul de vaccinați.
      Una peste alta, va fi cam ca în India, că și acolo se relaxaseră înainte de vreme.

    • Esti verişor de al lui Tampeanu?

  5. Disperare pe fanii Andreei Moldovan si a restrictiilor fara sens. Doamna, pana acum ai tacut. Acum te deranjaza scolile. 1 an si mai bine ai tacut. E prea tarziu.

    • Te inseli, autoarea a mai avut articole pe tema asta, cu aceeasi pozitie fata de restrictii.

  6. Raluca Pantazi aberează. Dar se pare ca unii se uita în gura ei.

  7. Române țara te vrea prost.

  8. De frica acestui virus si – au batut joc de viitorul acestei tări . Deschide odata scolile domnule ministru . România manelizată ( educată ) Johanis .

  9. Ioana Milionean

    14 mai 2021

    astazi e ziua in care ne despartim
    intr-un fel da , intr-un fel nu 🙂
    poate o sa ramanem prieteni 🙂

    intotdeauna a fost vorba despre TINE , nu despre mine
    daca nu ti-ai dat seama , TU ai fost misiunea mea

    sa vada ceilalti CE FIINTA MINUNATA ESTI
    sa inteleaga
    ca INGERII exista , sunt intre noi oamenii

    de acum , pasesti printre noi 🙂

  10. Articol penibil.
    Nu atat prin forma cat prin scopul lui.
    Deh, interesul poarta fesul.

  11. Ioana Milionean

    nu sunt Caine 🙂
    nu sunt din Viitor 🙂
    nu sunt copil 🙂

    sunt batran
    sunt din Trecut
    sunt Suflet de Cavaler
    Templier

    tu esti UN INGER

    misiunea mea a fost sa ii fac sa te vada
    cum stralucesti printre noi

    cred ca m-am achitat cu brio 🙂

    in fata superiorilor mei 🙂

  12. daca nu ai chiulit de la orele de istorie
    sa fumezi cu golanii , sau sa te tii de prostii 🙂

    sti ca sunt un om sarac

    nu am ce sa iti ofer

    doar prietenia mea
    si o zi cu Soare stralucitor si calduros
    in ziua nuntii tale
    asta e cea mai importanta zi din viata unei fete

    🙂

  13. politia forumului mi-a blocat comentarile 🙂

    deci

    trebuie sa ne desparti aici
    mi-e greu
    si nu-mi gasesc cuvinte 🙂

    14 mai 2021
    mission complited 🙂

    Asta la vista , Baby !

    🙂 🙂 🙂

  14. Banii este mai importanți dăcât educația. Asta e lumea în care trăim.

  15. Cu prezență fizică sau fară educația nu va fi resuscitată fără reforme.

  16. Elevii nu fac presiuni asupra guvernului.

    In timp ce oamenii de afaceri da:
    -vedeti presiunea necontenita a HoReCa desi au avut tot timpul deschis si romanii sint intr-o permanenta vacanta prin tara in toata acesta pandemie
    -mai nou fac presiune si organizatorii de nunti si botezuri, sau organizatorii de concerte

    Nu cred ca este vorba de voturi, alegerile sint departe (din fericire), e mai mult vorba de presiunea economica pe care acesti afaceristi o exercita. Desi daca e sa-i iei la bani marunti, angajatii lor sint platiti cu salariul minum iar ei sint campioni la evaziunea fiscala

    • Sint insa intr-adevar rusinoase si prea putin educative prioritatile pe care KI si guvernul le transmit public, mai lipsea sa mentioneze si jocurile de noroc.

  17. Vreți să scapi de copii de acasă ? Nu ii mai suporti?
    Te deranjează ?Amărâții 😜

  18. De ce am impresia că pe forumuri sunt o grămadă de mămici care preferă să-și țină plozii acasă înfășurați in plapumă în loc să-i lase să se confrunte cu lumea reală?

  19. Eu nu inteleg o treaba, exista 2 tipuri de „imparteli” ale scenariilor, cele pentru scoli si cele pentri economie(HORECA etc)?
    Fiindca eu am tot asteptat sa fim in scenariul verde ca sa mearga in sfarsit si copilul meu la scoala dupa ce un an a stat inchis in casa, acum cand in sfarsit suntem in scenariul verde si se deschid carciumile, aflu ca de fapt stai asa, pentru scoli acest scenariu inseamna altceva.
    Adica ptr carciumi verde inseamna sub 1,5 incidenta la mie iar ptr scoli sub 1 la mie?
    Si mai aflu ieri ca acel „ministru” al educatiei vrea sa hotarasca in fiecare vineri daca merg copii luni la scoala. Adica daca localitatea mea se califica luni, copilul meu trebuie sa astepte pana lunea viitoare sa mearga la scoala. Imediat e gata anul scolar, lasati-i macar cateva saptamani sa se bucure de scoala cu prezenta fizica! Pe cuvant, astia parca nu mai stiu cum sa traga de timp numai ca sa nu deschida scolile, asta este senzatia mea!

    Eu stiti ce cred? Ca se asteapta sa nu mai fie nici un bolnav de Covid in tara asta si apoi o sa mearga si ei saracii la scoala.
    Si stiti ce mai cred? Ca le este frica de copii, domle. Nu cumva sa devina prea destepti, Doamne feresste! Ca doar cu cine o sa mai umple ei carciumile in viitor?

  20. Fostul domn profesor căpătuit din meditaţii (şpăgi) a uitat de sau nici nu a ştiut vreodată rostul educaţiei în viaţa noastră. Eu aş decodifica mesajul în alt mod:

    – Bă români! Dedic o dedicaţie specială fărănumărfărănumăr pentru toţi băieţii adevăraţi care le place să se distreze şi toate fetele valabile care dau din fund pe manele! 1000 de euro de la naşu mare! Se ştie!

    Într-o colonie de badante, instalatori, şoferi, videochatiste, paznici, ospătari şi prostituate este firesc să te urinezi pe educaţie… Aici vine câte un prinţ şi stau toţi drepţi în faţa lui ca nişte slugoi ce sunt. Stau şi pentru boschetari, dacă par străini. Toate acestea pentru că nu avem educaţie. Noroc că avem pensii speciale şi un guvernator de colonie care uită să discute de câteva mii de români decedaţi.

    Momâia împăiată de la Cotroceni e un om de paie, a demonstrat-o cu două mandate de concediu nelimitat – păi logic că îl preocupă hotelurile şi crâşmele! Vi se pare că România e un stat european? România e o colonie bananieră pasionată de distracţie pe burta goală. Un fel de Brazilia: n-au ce mânca, dar la carnaval cheltuie milioane.

  21. Păi eu, așa turmentat cum sunt, de aburii celor 30 de ani de libertăți, am înțeles ce se întâmplă și parafrazsnd-ul pe premierul desemnat Citi pot să concluzionez așa:
    1 libertatea de a petrece la nunti, botezuri și alte cumetrii, sau festivaluri face parte din ” proiectul de campanie electorală….
    2 menținerea scenariilor, și mai ales menținerea incertitudinii și a nivelului scăzut de educație fac parte din proiectul de guvernare…