România iese dintr-o organizație internațională de cercetare înființată de URSS în 1969. Contribuția anuală e de 1.500 de dolari
Guvernul discută în ședința de vineri un proiect de lege pentru ieșirea României din Centrul internațional de informare științifică și tehnică, o organizație înființată în 1969 de URSS și la care țara noastră a fost membru fondator, potrivit agendei executivului.
Din 2015 și până în prezent nu au mai existat participări românești la acțiunile organizației, iar participările anterioare au avut un impact scăzut pentru comunitatea științifică, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.
Centrul internațional de informații științifice şi tehnice (CIIST) este o organizație interguvernamentală, cu sediul la Moscova.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), a preluat obligația privind plata cotizației anuale la CIIST conform Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte.
Astfel, ministerul Cercetării continuă să plătească la CIIST cotizația anuală de 1.500 USD fără a obține beneficii pentru activitatea de cercetare, se arată în document. În prezent, România nu mai este reprezentată la CIIST, iar dezvoltările în domeniul comunicațiilor electronice permit reprezentanților comunității științifice o comunicare directă, fără a mai fi necesare sesiunile de informare din cadrul întrunirilor CIIST.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii