România, la un pas de epidemie de gripă. Cum îi protejăm pe copii de răspândirea virusului și cum faci diferența între gripă și răceală
România este la un pas de epidemie de gripă. O declară chiar Ministerul Sănătății, care a anunțat miercuri că am intrat oficial în cea de-a doua săptămână cu un „caracter epidemic”. Diagnosticul de gripă îl pune medicul, în urma unui exudat nazal, însă sunt simptome care diferențiază gripa de o răceală severă. Care sunt recomandările medicilor de familie pentru părinți, când și cum se iau medicamente antivirale, care este rata de vaccinare antigripală în România și de ce nu avem suficiente doze de vaccin – vezi în analiza publicată de Edupedu.ro.
Medicul de familie Sandra Alexiu, pentru Edupedu.ro: „Suntem abia la debut de sezon, noi vorbim de gripă de două săptămâni, vârful va fi la jumătatea lui februarie și va crește vertiginos numărul de morți”.
Medicul de familie spune că o soluție pentru ridicarea ratei de vaccinare ar fi compensarea vaccinului antigripal, ceea ce ar acționa psihologic asupra pacienților. Amintim că vaccinul antigripal este gratuit doar pentru cei aflați în grupele de risc: copii, pensionari. Problema noastră ca țară este că rata prea mică de vaccinare îi determină pe furnizori să nu aducă necesarul real, fiindcă nu se cumpără. Într-un fel, cădem victime propriei lipse de educație pentru sănătate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu