G4Media.ro

România, pe locul 3 în lume în clasamentul celor mai bune ţări…

Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

România, pe locul 3 în lume în clasamentul celor mai bune ţări pentru persoanele care vor să combine munca de la distanţă cu călătoriile

România este pe locul al treilea în lume în topul ţărilor celor mai avantajoase pentru un angajat care vrea să îmbine munca la distanţă cu călătoriile în acest an, potrivit unui clasament realizat de motorul de căutare momondo.ro şi publicat marţi, potrivit Agerpres.

Clasamentul a luat în considerare ţările în care este cel mai avantajos să lucrezi la calculator şi să călătoreşti, se arată în comunicatul companiei.

În realizarea acestui top, momondo.ro a analizat 111 ţări, pe care le-a clasificat în funcţie de 22 de factori, împărţiţi în şase categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie; preţuri locale; siguranţă şi sănătate; facilităţile muncii de la distanţă; viaţa socială; vremea.

Topul este condus de Portugalia, urmată de Spania şi România. Pe următoarele locuri se situează Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

România a fost plasată pe locul trei în acest clasament în ceea ce priveşte munca la distanţă în special datorită costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici. De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, în plus faţă de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne.

Totodată, pentru „nomazii digitali” România aduce avantajul vitezei excelente a internetului şi faptul că mulţi localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziţie foarte înaltă este viza pentru liberii profesionişti, pe care autorităţile plănuiesc să o pună la dispoziţie în lunile următoare, se menţionează în comunicat.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună ţară din lume pentru a lucra de la distanţă, obţinând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundenţa de locuri de ieşit în oraş, rata mică a criminalităţii şi costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital şi mulţi localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroşi „expaţi”.

Spania a ocupat locul al doilea în principal datorită numărului ridicat de restaurante şi cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenţei de spaţii de co-working şi a vizelor pentru liberii profesionişti, dar şi a vieţii de noapte.

Momondo.ro este un motor de căutare global pentru călătorii, care compară preţuri pentru zboruri, hoteluri şi maşini de închiriat.

Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Parcă și Primaria din Craiova a luat un premiu despre care a aparut in preșă

    • De la duamna se trage, prima a fost chimisa, pe urma a venit sarma (atentieee sarma vine manisa) si apoi can can tv live cu parandarsturi pe masurA.

      La cum guitza domnii din politica nu ne mira latratul doamnelor. Pana la urma tot in cotet stau

  2. Intr-adevăr ieftin și…prost pe la noi. Nu cred ca numai „țeava” este suficientă ca sa devi un magnet pentru „nomazii” digitali.

  3. ,Avem o tara frumoasa, pacat ca-i locuita…” Alexandru Vlahuta.