G4Media.ro

România se retrage din cele două bănci rusești, Banca Internaţională de Investiţii…

Sursa foto: iib.int

România se retrage din cele două bănci rusești, Banca Internaţională de Investiţii și Banca Internaţională de Cooperare Economică

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat că România se retrage din Banca Internaţională de Investiţii (BII) şi Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE), în mod coordonat cu Polonia, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, relatează Agerpres.

„România susţine ferm măsurile coordonate la nivel european în această criză şi este pe deplin angajată în implementarea tuturor sancţiunilor agreate. În actuala situaţie, este crucial ca toate Statele Membre să contribuie la apărarea valorilor noastre fundamentale. În acelaşi timp, trebuie să găsim soluţii rapide şi coordonate pentru a împărţi atât povara costurilor, cât şi pe cea a riscurilor care derivă din această criză”, a subliniat ministrul Finanţelor.

De asemenea, Adrian Câciu a apreciat că discuţia privind revizuirea Pactului de Creştere şi Stabilitate trebuie să reflecte abordarea flexibilă necesară în ceea ce priveşte investiţiile publice şi cheltuielile în domeniul apărării.

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au avut miercuri un schimb de opinii privind coordonarea aspectelor economice şi financiare în contextul crizei din Ucraina, eveniment desfăşurat în regim de videoconferinţă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a prezentat o informare cu privire la situaţia economică actuală şi impactul imediat sau anticipat al sancţiunilor europene impuse Federaţiei Ruse. De asemenea, comisarul european Paolo Gentiloni, preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, şi directorul Mecanismului European de Stabilitate, Klaus Regling, au făcut o evaluare a efectului sancţiunilor atât asupra economiei ruseşti, cât şi asupra economiei europene.

Printre cele mai importante sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană în domeniul financiar-bancar sunt îngheţarea activelor pentru 7 bănci ruseşti, interzicerea cumpărării de acţiuni în UE de către companiile de stat din Rusia, restricţionarea depozitelor cetăţenilor ruşi la maximum 100.000 euro în băncile europene, interzicerea cumpărării de bonduri europene.

Sursa foto: iib.int/Banca Internațională de Investiții

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Din nou, jale acasa la Teodorovici. 😂

    P.S f.m.m M💩tz + clona mea re.tardata

  2. Și Teodorovici ce mai face? Se duce la plaja la Soci?

  3. Mai retrageti bani odata cu tezaurul.
    Ce e atata secretomanie sa stim cati bani avem acolo?

  4. Câteva amănunte interesante legate de Banca Internatională de Investiții ( BII ). De fapt este fiica din flori a băncii cu același nume, înființată în 1970 în cadrul binecunoscutului CAER ( Consiliul de Ajutor Economic Reciproc ) al țărilor ”frățești” din tabăra socialistă defunctă. Odată cu destrămarea taberei, și banca a intrat în colaps, dar a fost resuscitată în 2012, cu sediul la Moscova. În luna Iunie 2019 și-a mutat sediul la Budapesta în condiții de lejeritate nemaivăzută în ce privește personalul și tranzacțiile, motiv pentru care omul străzii a botezat-o banca lui Putin. În prezent 9 foste state socialiste sunt acționarii băncii ( Ungaria, Rusia, Bulgaria, România,Cehia, Slovacia, Cuba, Mongolia și Vietnam ). Fără discuție, tranzațiile derulate prin această bancă pot ocoli, pe șest, anumite sancțiuni impuse Rusiei.