G4Media.ro

România și-a menținut datoria de 97 de milioane de euro la Agenția…

Foto: pixabay.com

România și-a menținut datoria de 97 de milioane de euro la Agenția Spațială Europeană, după ce Guvernul a aprobat o a doua plată din acest an. Dreptul de vot este în continuare suspendat

Guvernul a aprobat o a doua plată din acest an pentru datoria pe care România o are la Agenția Spațială Europeană, după cea din 14 octombrie, potrivit gov.ro. Este vorba despre o plată de 80 de milioane de lei, adică 16,8 milioane de euro printr-un act normativ adoptat în ședința din 11 decembrie.

Hotărârea de guvern privind a doua plată parțială a contribuției restante a României la programele opționale ale Agenției Spațiale Europene prevede:

„Se aprobă plata sumei de 82.000.000 lei, reprezentând a doua plată parțială a contribuției financiare restante a României la programele opționale ale Agenției Spațiale Europene (ESA)”.

Edupedu.ro a scris despre “rușinoasa aventură pe datorie a României” la Agenția Spațială Europeană încă de anul trecut. La acea vreme restanța era de aproape 97 de milioane de euro și se acumulase începând din 2017, când Guvernul nu a mai plătit contribuția stabilită pentru țara noastră.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Are balta pește!

  2. La ce ne trebuie noua asa ceva, noi ne-am angajat sa ajungem in sens opus, spre evul mediu, cu retrograzii votati la aceste alegeri

    • Cu PSD înainte spre noi victorii!
      S-ar putea sa câstige alegerile din 2024, fara Ciolanu, Fierea si celelalte deseuri din actuala conducere.

    • chiar asa! tocmai cand aveam si noi „oameni” apti sa „digitalizeze” spatiul, vine mafia „PSD-PCR-FSN” si nu il lasa pe Drula sa urce in „racheta”. 🤔

  3. Ar mai fi de zis 2 chestii:
    1. Toți banii dați la ESA se întorc în România spre industrie și cercetare dezvoltare aplicativă, dar la licitațiile ESA nu pot exista pile sau control de jmekeri din țară.
    2. Toate calculele internaționale arată că 1 euro investit în domeniul spațial se se multiplică cu peste 10 în economie.

    Că doar n-or fi proști nemții sau francezii care bagă anual multe miliarde în asta. Ceea ce au învățat și Israelul sau Coreea de Sud acum 20-30 de ani. Iar de atunci au făcut asta zeci de țări. Nu și noi.

    Politicienii și publicul de la noi încă traiesc in razboiul rece și cred că spațiul e o fandoseală scumpă între ruși și americani.