G4Media.ro

România și alte 22 de state membre UE, sancționate de Comisia Europeană…

sursa foto: Pexels

România și alte 22 de state membre UE, sancționate de Comisia Europeană pentru că nu au implementat ”directiva Youtube” care reglementează activitatea platformelor de video

Comisia Europeană a lansat luni procedura de sancționare (infringement) împotriva a 23 de state membre, printre care și România, pentru că nu au transpus noua legislație europeană privind funcționarea platformelor de video – fie canale TV tradiționale, fie platforme online de video, potrivit unui comunicat al executivului european.

Termenul – limită pentru adoptarea directivei UE era 19 septembrie 2020 și a fost respectat de doar patru state membre: Danemarca, Ungaria, Olanda și Suedia.

Noua legislație se aplică posturilor clasice TV, dar și platformelor care găzduiesc clipuri video, precum Youtube și Facebook. Directiva nu se aplică site-urilor de presă sau blogurilor care încorporează din când în când clipuri video, dar site-urile de presă care au secțiune video vor fi vizate de prevederi.

Noile reguli au ca scop protecția minorilor în fața conținutului cu potențial dăunător, dar și a tuturor utilizatorilor. Statele membre vor fi obligate să ia măsuri pentru ca furnizorii de conținut video să își protejeze utilizatorii de incitare la violență, ură sau în fața conținutului xenofob, rasist etc.

Ca atare, furnizorii de conținut video vor fi obligați să creeze mecanisme de raportare a conținutului dăunător, de verificare a vârstei utilizatorului, control parental.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Interesant ca Ungaria apare ca ar fi implementat directiva , ceea ce ar fi un lucru pozitiv pentru regiune, in sensul ca toate videoclipurile extremei drepte din Ungaria cu continut fascistoid care instiga la ura , revizionism, rasism si sovinism trebuie sterse !

    • Nu, astea nu-s daunatoare, numai daca apare vreo tita, atunci e jale.

    • Pentru claritate, tita=ţîţă.

  2. Dreptul la libera exprimare?
    O sa avem dreptul sa scriem si sa spunem doar „laude” la ceea ce uram si nu suportam ca altfel ne baga pumnul in gura UESS.
    Alta forma de comunism si cenzura, sa scriem si sa gandim doar in functie de cum vrea o adunatura de idioti din UE.

    „tatele membre vor fi obligate să ia măsuri pentru ca furnizorii de conținut video să își protejeze utilizatorii de incitare la violență, ură sau în fața conținutului xenofob, rasist etc.”

    Concret ce o sa avem voie sa postam sa nu primim BAN? „Iubiti infractorii, homosexualii si tiganii”?

  3. Internetul este ultimu bastion al libertatii de exprimare, sunt total impotriva oricariu fel de reglementare a internetului.
    Se pare ca ue a uitat ce inseamna libertatea de exprimare, pacat, parea singurul organism international care avea capacitatea de a mentine o societate sanatoasa.

    • Problema e că nu doar UE legislează toată treaba asta, dar YouTube are deja mecanisme care forțează creatorii de conținut să păstreze o anumită etică, să nu folosească cuvinte cu f, să nu folosească imagini cu potențial blabla. Mie mi-au demonetizat un video care are în el o imagine (ilustrație, desen), care stă pe ecran cam 2 secunde, cu un băiat care sta pe o bancă și plange. Pe motiv de incitare la violență infantila sau ceva bulls**t de genul, în vreme ce contextul care era total altul nici nu a fost luat în considerare. Bine ați venit în lumea viitorilor idioți funcționali care la 18 ani când vor fi înjurați prima dată pe stradă de unul care a uitat să se uite la televizor sau pe net, vor avea o cădere nervoasă.

    • Si cand se gandeau unii asa sa-i imunizeze pe altii …. tztztz.

  4. Exista libera exprimare dar doar pe dtube, o echivalenta bună pt youtube.

  5. In teorie „dreptul la libera exprimare” e un concept minunat.
    In practica, ca si alte cuvinte minunate (ex: „piata libera”, libera citculatie”, etc) el nu functioneaza decat intr-un cadru bine reglementat. Linia dintre prea multe sau prea putine reguli nu e usor de tras. Sper ca institutiile europene sa gaseasca un compromis rezonabil.

  6. Psdistii noștri sunt prea ocupați să fure, nu au timpul necesar să mai și lucreze.
    Acum tot poporul este nevoit să plătească incompetența lor.
    Așa ne fură de două ori.

  7. Ce treabă are UE sau statul Român cu ce vedem noi pe net?! Libertate nu mai vrea nimeni?! Totul trebuie să fie reglementat și cu știrea nu mai știu cărei instituții bugetar-parazitara?! Eu m-am saturat sa mi se facă atâta bine fără să îmi doresc! Internetul a fost bine merci până acum câțiva ani! Internetul trebuie dereglementat, nu reglementat! Educația copiilor este treaba părinților nu statului. Prea mult guvern în viețile noastre! Da, am nevoie de consiliul concurentei, de protecția consumatorilor în caz excepțional dar restul… De când ne trezim și pană ne culcam ăștia vor sa ne controleze total; ce mâncăm, cu ce ne îmbrăcăm, cu ce mijloace călătorim, din ce ne construim casele, mai nou și când avem voie sa ieșim din ele! E sufocant! Și proștii, pe strada, și la urnă de vot spun „Mai vrem!”

    • Vezi sa nu ti se uite copiii la diverse pe fb, ca daca fac vreo prostie, cu mintea lor in dezvoltare, tu esti raspunzator de faptele lor, nimeni altcineva.