G4Media.ro

România solicită asistență internațională pentru concentratoare de oxigen și medicamentul Tocilizumabum

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

România solicită asistență internațională pentru concentratoare de oxigen și medicamentul Tocilizumabum

România solicită asistență internațională pentru concentratoare de oxigen și medicamentul Tocilizumabum, potrivit unei hotărâri adoptate marți de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia de activare a Mecanismului European de Protecție Civilă vine în condițiile în care în România nu mai este niciun pat liber de ATI pentru COVID, iar spitalele s-au închis pentru pacienții non-COVID care nu sunt urgențe.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, după cum urmează:

– solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;
– solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.

Pentru punerea în aplicare a acestor solicitări Departamentul pentru Situații de Urgență dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă în scopul identificării posibilităților de sprijin.

Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătății va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor și achiziționarea în cel mai scurt timp posibil a cantităților necesare de Tocilizumabum.

Concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situații de Urgență în vederea distribuirii către unitățile sanitare unde este identificată nevoia.

Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistență internațională va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare.

Transportul concentratoarelor din statele participante către România și retur către acestea se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Departamentului.

Transportul cantităților de Tocilizumabum achiziționate de Ministerul Sănătății din statele participante se va realiza, după caz, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Departamentului.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Dar ce ati facut toata vara ?!

  2. În sfârșit un pas spre normalitate: recunoașterea incapacității sistemului medical de a face față valului de infectări. Trebuie completat cu solicitarea pentru medicamente necesare și posibil a fi administrate la domiciliu la recomandarea medicului de familie și/sau a medicului specialist și transfer de pacienți în spitalele libere din țările UE.