G4Media.ro

România, țara cu cei mai mulți tineri din UE care părăsesc școala…

Sursa foto: Pixabay

România, țara cu cei mai mulți tineri din UE care părăsesc școala timpuriu / În clasament urmează Spania, Italia, Bulgaria și Ungaria 

Locul fruntaș cu cele mai multe persoane care au părăsit școala timpuriu în 2021 este deținut de România cu 15%, în timp ce cel mai mic procent este înregistrat de Croația, cu 2%, relatează publicația Stockwatch, citată de Rador.

România a fost urmată de Spania și Italia (ambele cu 13%), precum și de Bulgaria, Ungaria și Germania cu 12% fiecare.

Printre țările cu cele mai scăzute procente în 2021 se mai numără Slovenia, Grecia și Irlanda (3%), Lituania și Țările de Jos (5%).

Potrivit Eurostat, în 2021, procentul persoanelor care au abandonat de timpuriu studiile și formarea profesională a fost mai mic pentru femeile tinere decât pentru bărbații tineri în toate statele membre ale UE, cu excepția Bulgariei și României.

Peste media Uniunii Europene se situează procentul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani care au părăsit școala devreme în Cipru, țara înregistrând un procent cu puțin peste 10%, scrie publicația Stockwatch, citată de Rador.

Dimpotrivă, în Uniunea Europeană pare să existe o scădere constantă în ultimii 10 ani din 2011 până în 2021, și anume de la 13% în 2011 la 10% în 2021.

Potrivit Eurostat, termenul „abandon timpuriu al școlii” se referă la cei care abandonează educația și formarea profesională la vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

Trebuie remarcat că statele membre UE și-au stabilit ca obiectiv reducerea ratei abandonului școlar timpuriu la mai puțin de 9% la nivelul UE până în 2030.

Șaisprezece state membre au reușit deja acest lucru, și anume Belgia, Cehia, Irlanda, Grecia, Franța, Croația, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.

Se observă că mai mulți bărbați tineri au părăsit educația și formarea mai devreme în comparație cu femeile în 2021 – 11% dintre bărbați față de 8% dintre femei.

Comparativ cu 2020, atât procentul bărbaților care părăsesc școala devreme, cât și procentul femeilor a scăzut ușor cu 0,4, respectiv 0,1 puncte procentuale.

Majoritatea statelor membre UE au înregistrat o rată mai mică de abandonări timpurii în 2021 comparativ cu 2011. Excepții au fost Luxemburg, Slovacia, Suedia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Germania, care au raportat o creștere mică (sub 3 puncte procentuale).

Sursa: Stockwatch.com/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ca să fim pe ultimul loc în continuare, votați tot PSDNL.

  2. si ce conteaza ?!?! parazitii de la catedra sa isi ia salariile si sporurile, pe prosti da’i dracu, abia are cine vota cu PEEEESEEEEDEEE/

  3. In consecinta trebuie marite salariile la profesori conform cerintelor sindicale.
    Ps Era ironie, pt analfabetii functionali.

  4. Ghinion. Si ne mai miram de unde apar votantii PSD, AUR, PNL, toti astia care cred ca sunt cipuri in vaccin, 5G ne omoara si care spun ca globalistii sunt de vina ca ei nu isi gasesc locuri de munca cu 4000 euro pe luna.

  5. Așa se explica numărul mare se specialiști pe care ii avem in domeniul pandemiilor, războaielor etc :)))
    Țara Șoșo

  6. Iti pierzi cei mai frumosi ani pe bancile scolii si nimeni nu-ti garanteaza nimic dupa aia. In timp ce o tarfulita pe OnlyFans fara nicio scoala castiga mii de $ pe luna ca se filmeaza cand se f**e.